Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.11.2018 00:20

Ieri, la Târgoviște, DGASPC a participat la...


A A

Marșul de protest contra violenței domestice

Marșul de protest contra violenței domestice

Comunicat de presă

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița (DGASPC Dâmbovița) a participat alături de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște și alte instituții din județ, la “MARȘUL DE PROTEST ÎMPOTRIVA VIOLENțEI”, care a fost organizat în acest an în data de 22 noiembrie 2018. Această acțiune reprezintă o modalitate, prin care instituțiile partenere de la nivel local doresc să atragă atenția asupra faptului că prin indiferență, încurajăm violența domestică. Ziua de 19 noiembrie a fost desemnată ca „Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor”, în ziua de 20 noiembrie este marcată “Ziua Internațională a Drepturilor Copilului”, iar în ziua de 25 noiembrie este celebrată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor. Marcarea acestor zile este un bun prilej de a reaminti că violența împotriva femeilor și a copiilor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului. Violența reprezintă o serie repetată de comportamente coercitive și de atac fizic, sexual și psihic, pe care o persoană le manifestă față de altă persoană, în scopul controlării și dominării acesteia, utilizând forța și/sau profitând de incapacitatea de apărare a victimei. Fie că ești o victimă a violenței domestice, fie că vrei să ajuți pe cineva, trebuie să îți cunoști drepturile și să știi cum te pot ajuta autoritățile. Soluții există, dar e nevoie de oameni care să acționeze înainte de a fi prea târziu.Celebrarea acestor zile reprezintă o ocazie să reamintim atât adulților cât și copiilor din județul Dâmbovița, unde trebuie să se adreseze în cazul în care au cunoștință sau se confruntă cu probleme familiale grave sau abuzuri de orice gen, respectiv către organele legii, sau apelând DGASPC Dâmbovița la numărul de telefon disponibil non-stop 0245983. Reamintim că alături de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște, care oferă servicii specializate pentru persoanele cu domiciliul în Municipiul Târgoviște, instituția noastră oferă sprijin victimelor violenței domestice care au domiciliul în județul Dâmbovița, în cadrul Centrului de recuperare pentru victimele violenței în familie, precum și prin furnizarea unor servicii de consiliere și monitorizare pentru victimele violenței domestice și ale traficului de persoane.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale