Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.10.2015 00:19

Pamflet


A A

Măriți-mi-o cu 25%!

Măriți-mi-o cu 25%!

TEODOR VASILIU


Nu știu cum se face, da’ guvernu’ ăsta de pe cracă, așa cum crede PNL-ul, îi nemulțumește taman p-ăia cărora le-a mărit-o cu 25%. Cum ce le-a mărit? Leafa! Eu am zis mereu că dreapta românească e a bugetarilor, iar noi, proștii din mediul privat, asigurăm stânga doctrinară.

Fiindcă vrând-nevrând, patronatele au ajuns să țină cu cei mulți, iar sindicatele, manipulate, scuzați termenul, și-o măresc mereu (leafa) cu fantezii de dreapta. Nu că mi-ar părea rău că Oprea i-a triplat-o președintelui. C-așa e-n tenis. Și-a mai triplat-o și el, în interesul lui național, și le-a mai triplat-o și-alor săi. Și de-atunci încolo ni le driblează pe-ale noastre. Și uite-așa a ajuns leafa de la buget cea mai bună afacere.

De exemplu, mă gândesc să fac și eu un calcul simplu, după 20 de ani de muncă exclusiv în mediul privat, ca să v-arăt câți bani am dat la stat și câți am luat de la el. Cred că nu greșesc prea mult dacă estimez că nici 10% din cifra mea de afaceri nu a fost de la stat. Asta așa, fiindcă vreau să le bat obrazul gros celor care nu înțeleg rostul activităților private, de fapt cele care alimentează cu bani mulți bugetul, pentru ca apoi sindicatele să ceară mărirea lefurilor doar angajaților de la stat. Iar nouă, ăstora din mediul privat, ni se dă ordin să ni le mărim singuri. Și-acu’ sunt în dubiu, că nu știu dacă să mi-o măresc cu dreapta sau cu stânga. Cum ce să-mi măresc? Leafa! Că doar ea mă mai interesează. Și pensia suplimentară, na, că era să uit. Cu asta-i altă dandana, când vine vorba de jurnaliști, că vor să ne-o taie.

Cică noi jurnaliștii n-am fi creatori, ci doar niște creaturi în trena politicienilor. Și uite-așa, în tot frecușul ăsta politicobugetar cu scârbă pentru privat, n-am decât să mă gândesc bine ce să fac. Că dacă ei mi-o taie, eu trebuie să mi-o măresc. Și dacă ei mi-o măresc, de fapt cu mâna mea mi-o măresc. Cum ce-mi măresc? Leafa. Și ca să nu lungesc vorba, că-mi trec multe prin minte, fac un apel la decență, că-i prea multă impotență politică-n țara asta manipulată în interesul național al unora.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale