Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.11.2022 00:20

Editorial * Jurnal de război


A A

Marile puteri vor redesena harta?

Marile puteri vor redesena harta?

România, preventiv, se află sub „ocupație” militară aliată multinațională: NATO. Și, astfel, ca și Polonia, România a devenit o țintă de „linia întâi” a Moscovei. Or, fiind membră a NATO, n-are cum „să miște-n front”. Stăm cu sufletul la gură.

Armata ucraineană a eliberat marele oraș port Herson. Și, cu tot referendumul, sub amenințarea armelor Armatei Roșii, de adeziune la Rusia, locuitorii i-au primit cu un fierbinte entuziasm pe eliberatori. Armata Roșie, însă, nu este prea departe. S-a retras pe malul stâng al fluviului Nipru. Adică peste drum. O victorie uriașă a Kievului, o înfrângere umilitoare pentru Putin, dar totul încă se joacă. Trupele Kremlinului sunt, totuși, pe pământul Ucrainei.

Ursul încă are laba ridicată, Rusia este imprevizibilă. Urletul iadului n-a fost înăbușit. Marii lideri euroatlantici îl îndeamnă pe Zelenski să negocieze cu Moscova. Îl vor lăsa cu ochii-n soare? Pe surse: Washingtonul stă la o vorbă cu Moscova pe după colț. Împreună vor redesena harta? Așa a fost, din păcate, de când lumea e lume: marile puteri i-au făcut hărțile și i-au hotărât soarta. Fiecare având orgoliul / infatuarea că ea are menirea să globalizeze, colonizator, planeta.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

De la Marea Unire la Marea Dezbinare
Euro-integrare pentru România: între dorință și necesitate
Stabilitatea vine de la Berlin
Stabilitatea vine de la Berlin
Stabilitatea vine de la Berlin
Soarta Basarabiei, jucată primejdios
Cine face jocul?
Românii și „Spațiul Schengen” (II)
Românii și „Spațiul Schengen” (I)
Cosmocrația la români (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale