Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.09.2016 00:08

Se pun mari speranțe în "fenomenul" de la lupte, transmite chiar primarul Cristian Stan


A A

"Maria Cioclea este viitoarea campioană olimpică la lupte"


Maria Cioclea, înconjurată la conferința de presă de mulți susținători importanți

* Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, are încredere că luptătoarea de la CSȘ Târgovișțe, devenită un adevărat fenomen, va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, și că va face mai mult decât o figură frumoasă

LIVIU DOBRE


Maria Cioclea crește în valoare de la an la an, fiind într-o continuă ascensiune. Chiar dacă nu practică luptele de foarte mult timp, „fenomenul” de la Clubul Sportiv Școlar Târgoviște se impune la concursurile naționale, obținând rezultate foarte bune și la competițiile internaționale, unde cucerește medalie după medalie. După aurul continental obținut în vară în Suedia, sportiva lui Cornel Cornea a cucerit acum bronzul la Mondialul de cadeți din Gerorgia, de la Tbilisi, o performanță deloc de neglijat, chiar dacă același rezultat l-a avut și la ediția de anul trecut.

Directorul Tănase vorbește despre visul olimpic al Mariei

Nu se va opri însă aici, iar visul ei este să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, de unde vrea să aducă o medalie pentru România, după cum mărturisește Cătălin Tănase, directorul Clubul Sportiv Școlar Târgoviște. „Acest rezultat nu face decât să demonstreze tuturor încă o dată valoarea acestei sportive și să ne dea speranțe că Maria va deveni în cel mai scurt timp una dintre protagonistele sportului românesc la disciplina lupte. Obiectivul nostru este de a o susține și a o ajuta pe Maria să-și îndeplinească visul și anume acela de a participa la Olimpiada de la Tokyo. De asemenea, ea își dorește foarte mult să obțină și o medalie acolo. Unul dintre planurile noastre viitoare este să punem bazele unei colaborări între Clubul Sportiv Școlar Târgoviște și Clubul Sportiv Municipal Târgoviște. Cu sprijinul autorităților locale și al noii conduceri de la Clubul Sportiv Municipal sunt convins că sportivii noștri vor avea unde să-și desfășoare activitatea la cel mai înalt nivel și la seniori”, a spus Cătălin Tănase în cadrul unei conferințe de presă organizată ieri.

Cristian Stan o vede pe Maria Cioclea viitoare campioană olimpică la lupte

Prezent la conferința organizată la sala CSȘ Târgoviște din Micro 3, primarul Cristian Stan a lăudat rezultatul obținut de Maria Cioclea și i-a felicitat pe toți cei care contribuie la performanță. „Maria a depășit sportive din Ucraina sau Statele Unite Ale Americii, țări unde atletica grea este foarte bine finanțată și cu tradiție foarte mare. Din acest punct de vedere este o performanță remarcabilă și am convingerea că aveți în fața dumneavoastră viitoarea campioană olimpică la lupte. Felicitări, Maria! Felicitări tuturor celor implicați în pregătirea unui sportiv de performanță, pentru că știu că nu este ușor!”, a transmis primarul municipiului Târgoviște.

Maria Cioclea: „Am avut un moment de oboseală, de cădere, în semifinale”

Maria Cioclea este conștientă că putea obține mai mult din această competiție, care consideră că a fost mai puternică decât ediția de anul trecut, când a cucerit tot o medalie de bronz. „A fost foarte greu acolo, în Georgia, competiția a început să crească de la an la an, adversarii s-au schimbat, toată lumea își dorește rezultate bune. Mă așteptam să fie greu, dar a fost foarte greu.  Am avut un moment de oboseală, de cădere, în semifinale. Aveam șansa să o bat pe indiancă, dar nu am putut”, a spus luptătoarea de la CSȘ Târgoviște.

Cornel Cornea: „A intrat într-un moment de tensiune și nu mai mă auzea”

Prezent la Campionatul Mondial de Lupte din Georgia, Cornel Cornea a încercat să o susțină cu toate puterile pe Maria Cioclea în drumul spre vârf. Antrenorul secției de lupte de la CSȘ Târgoviște consideră că ar trebui să se facă tot ce e posibil, pentru ca sportiva să fie prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de peste patru ani. „Campionatul Mondial a fost mult mai greu anul acesta decât anul trecut. Ne așteptam ca ea să treacă mai ușor. În primele două tururi a mers foarte bine, dar apoi s-a încurcat la indiancă, din prea mari emoții, dar și pentru că eu eram undeva departe și nu puteam să-i dau indicațiile pe care aș fi vrut să i le transmit. Eu am încercat, dar ea a intrat așa într-un moment de tensiune și nu mai mă auzea. Ne-a bucurat foarte mult că s-a remontat pentru medalia de bronz, cu moldoveanca, o sportivă periculoasă, adevărată. Sunt puțini sportivi de talia Mariei și cred că noi trebuie să facem tot ce se poate ca ea să ajungă unde își dorește, la Olimpiada din 2020 de la Tokyo”, a precizat antrenorul Cornel Cornea.

Andrei Păunescu: „Pentru mine nu este o surprindere performanța Mariei”

Și Andrei Păunescu, consilier local și reprezentantul Primăriei în Consiliul de Administrație al CSȘ Târgoviște, a avut cuvinte de laudă la adresa Mariei Cioclea, devenită un adevărat fenomen. „Pentru mine nu este o surprindere performanța Mariei. I-am urmărit evoluțiile și chiar am pus umărul alături de domn profesor (n.r. Cornel Cornea), cât mi-a permis timpul, să îi ajut pe sportivi să se pregătească. Vreau și voi pune umărul cât îmi stă mie în putință să reușim ca sportivii care depășesc vârsta junioratului de la Clubul Sportiv Școlar Târgoviște, să nu-i mai lăsăm să-i ia alte cluburi și să încercăm să dezvoltăm secția de lupte de la CSM, să putem duce performanța mai departe”.

Maria Cioclea are rezultate bune și la învățătură

La conferința de presă de ieri a fost prezent și Nicolae Groza, directorul adjunct al Grupului Școlar „Voievodul Mircea” din Târgoviște, unde învață atât Maria Cioclea, cât și Diana Vlăsceanu, o altă luptătoare cu rezultate de la CSȘ Târgoviște. Profesorul a ținut să precizeze că cele două sportive au rezultate bune și la învățătură, nu numai la lupte. „Eu sunt cel care are grijă de Maria și de colega ei Diana Vlăsceanu, în ceea ce privește pregătirea intelectuală. Sunt două fete de excepție. În ciuda a ceea ce se vorbește despre sportivii de performanță, că nu vin la școală, că sunt cocoloșiți sau mai știu eu cum, surprinzător, ele vin la școală și chiar învață, au rezultate foarte bune”, a punctat profesorul Nicole Groza.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor
Fără victorie sau gol marcat
Sezon ratat
Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale