Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.02.2021 00:21

GALERIE FOTO :: Sâmbătă, au poposit în Cetatea Romanței – Târgoviște – Paul Surugiu-Fuego și Narcis Avădanei – realizatori ai emisiunii „Drag de România mea” (TVR 2)


A A

Mari artiști în vizită la Muzeul "Casa Romanței"

Mari artiști în vizită la Muzeul

IOAN POPA

 


 

Vizitele de suflet la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște au continuat sâmbătă, 03 februarie a.c. cu cea a marelui artist Paul Surgiu – Fuego și a poetului Narcis Avădanei, realizatori ai celebrei emisiuni „Drag de România mea” ( TVR2).

 

Gazde ospitaliere le-au fost fondatorii Muzeului „Casa Romanței”, Teodor Vasiliu, Alina Mavrodin Vasiliu și muzeograful Andrei Vasiliu.

 

Darurile cu care distinșii vizitatori au înzestrat „Casa Romanței” au fost însoțite de mesajele lor pline de dragoste, care merită să fie date publicității, ca mărturii ale prețuirii cu care mari artiști români onorează Romanța, Festivalul Național „Crizantema de Aur” și pe slujitorii lor neobosiți de la Târgoviște.

Un splendid tablou floral ieșit de sub penelul lui Paul Surugiu va sta de acum la loc de cinste în saloanele elegante ale muzeului alături de câteva apariții editoriale răsfățate de o ținută grafică de excepție, pe care artistul le-a realizat împreună cu Asociația Culturală „Regal D’art”, toate cu dedicații speciale pentru fondatorii muzeului: „Într-o lume pe repede înainte, într-un haos al sunetelor fără sens, la Târgoviște, din înaltul creației, romanța merge mai departe! Parfumul ei aduce lumină și emoție și, cu siguranță, descrie sufletul deplin și încărcat de frumos al românului! Sunt onorat că pot cânta și eu această vastă creație! Iar de ani buni, cu devotament și drag de artă, STÂLPUL CETĂȚII, mintea, sufletul și motorul poartă, toate la un loc, un singur nume: ALINA MAVRODIN VASILIU! Mă întorc de fiecare dată cu drag, cu PARFUM DE ROMANȚĂ, în locul în care veșnicia prinde conturul iubirii absolute!”.

 

Istoria Romanței și a Festivalului Național „Crizantema de Aur”( fenomen muzical pe care Târgoviștea i l-a dăruit neîntrerupt Romanței , gen sublim muzical , încă din anul 1968), i-au impresionat profund pe Paul Surugiu și pe Narcis Avădanei, cu atât mai mult cu cât în saloanele muzeului au revăzut mari galerii cu fotografii, instrumente muzicale, manuscrise, partituri olografe, ținute vestimentare de scenă, colecții discografice și editoriale în care și-au regăsit propriile amintiri legate de marii lor prieteni dirijori, actori, poeți, artiști, compozitori, muzicologi și realizatori de emisiuni celebre.

 

La finalul vizitei, Alina Mavrodin Vasiliu le-a oferit și un microrecital de Romanță primit cu mare încântare de distinșii vizitatori. Fotografiile fac și ele cât o mie de cuvinte, fiindcă au reușit să surprindă emoția cu care Paul Surugiu - Fuego și-a regăsit fotografia pe panoul “Vocilor de aur ale festivalului” și-a revăzut, la televizorul din muzeu, recitalul susținut în anul 2018 la „Crizantema de Aur” și a aflat la loc de cinste manuscrisul pe care l-a dăruit in anul 2018 Casei Romanței, manuscris al celebrei romanțe populare “La fereastra casei mele “interpretate de inegalabila Ileana Sărăroiu.

 

Cu adevărat putem spune că Muzeul „Casa Romanței” unește marile spirite ale culturii naționale prin astfel de vizite care vor intra cu siguranță în „Istoria Crizantemei de Aur” .

Mai multe imagini, în galeria foto de pe FACEBOOK

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, vă invităm la muzeu!"
Sensul duhovnicesc al Postului
174 de unități de învățământ în scenariul galben și 6 unități în scenariul roșu
Expoziția de pictură a artistului Vladimir Păun-Vrapciu: "Cum am ajuns aici?"
50 de tablete au ajuns la elevi din județul Dâmbovița
Întoarcerea Fiului risipitor
A început etapa specială de vaccinare a cadrelor didactice
Dragostea și Dorul, celebrate la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște
O nouă expoziție temporară este deschisă la Muzeul de Istorie
4 elevi și 4 profesori depistați cu COVID-19, de la începerea semestrului II!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pandemia... New World Order (II)

Cu lacătul pus la gură (masca botniță), și care ne ia respirația, cu un noian de interdicții, cătușe la libertatea noastră de mișcare, astfel că protestul în stradă este în bătaia puștii... legiuite, și la purtător, obligatoriu, cu „pașaportul anticoronavirus”,

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale