Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.03.2015 00:19

Pamflet


A A

Marean, blonda și bruna!

Marean, blonda și bruna!

ALINA MAVRODIN VASILIU


Ce pot să înțeleg din romanța socialdemocrato- penalo-amoroaso-transpartinică a lui Marean Vanghelie, primarul care este reținut după ce a fost lăsat liber vreo 10 ani să fure și să blătuiască voturi? Păi hai să vedem! Par egzamplu, Marean a fost totdeauna personaj de „almanahe” în campaniile electorale și în afara lor, un fel de latino lover de inspirație sud-americană în Rahova și Ferentari, cu bugete tari în brăcinari.

Dar nu numai astea l-au făcut să-și piardă mințile când vămuia contractele primăriei, cum se spune, ci sentimentele reciproce de amor pentru popor cu care îl asaltau (dezinteresat, desigur!) niște pipițe, domnițe și cuconițe pline de fițe de prin toate partidele. Cu cele din partidul său, Marean se poza oficial pe cearșafurile electorale ca să le facă senatoare, deputate, europarlamentare și tot ce mai vroiau ele, fiindcă Marean știa, cum puțini mai știu astăzi, să seducă electoratul pe stânga. L-a sedus însă neoficial și pe dreapta cu „succesuri”, după cum s-a văzut, cu același lipici la gagici și la funcții cu arici. Nu putea rămâne rece la rugămințile înfocate ale unor „democrate”, de Băse însuși garantate, mai ales dacă ele se numeau Nuți și Eba.

Vorba cântecului, blonda sau bruna, lui Marean îi erau totuna, deopotrivă le iubea, deopotrivă le finanța și semnături le strângea pentru campania electorală. Cinșpe lei bucata per semnătura democrată! Nuți și Eba nu alergau pentru ele, ci doar între coafor și croitor. De fapt, mai mergeau ele și prin alte părți pentru „adversarul” Vanghelie, ca să-i pună o vorbă bună să curgă comisioanele strună, cum auzim acum, din care latino loverul cică împărțea și cu stânga și cu dreapta. Ce s-a întâmplat de s-a rupt lanțul de iubire cu năbădăi? Ah, da! Au fost alegerile prezidențiale în noiembrie 2014, ocazie cu care Marean, prea sedus de dreapta, a uitat de stânga și nu l-a susținut convingător pe șeful său Victor Viorel Ponta. În trecut, pe vestitele cearșafuri atârnate prin sectorul 5,

Marean s-a afișat ba cu preaiubita-i Oana, ca s-o facă deputat, ba cu alte preastimate colege pe care să le facă europarlamentare, dar nu i-a dat inima brânci să investească cu tot atâta dărnicie și în candidatura lui Victor Viorel, ca s-o lanseze prima doamnă pe Daciana. La doamne, cum s-a văzut, a avut și Marean gusturile lui! Vezi de-aia, cred eu, că de la prea multe doamne i s-a tras „ejacularea” din partid, cum i-a zis el ejectării. Am văzut cu toții ce pasiuni stârnesc campaniile electorale și cum se trezesc peste noapte instinctele politice penale care păreau adormite! Ca la cântatul cocoșului, după 10 ani de mite, sulemenite în fel și chip, macho de Rahova, mai mult social decât democrat, acest haiduc de tip nou despre care spune DNA-ul că lua șpăgi de la bogați ca să-i facă pe alții și mai bogați, a fost săltat din cearșafuri.

Nu din alea electorale, nici din alea matrimoniale, ci din cele ale mult-iubitei deputate oficiale. Sunt sigură că asta au și vrut mascații să ne arate, printre altele. Că ei știu unde și cu cine doarme și visează Marean cel social-democrat-liberal și popular, ca să aibă telenovela penală mai multă audiență. Ocazie cu care am mai aflat că „romanticul” Marean s-a ales peste noapte cu o culegere de probleme, de n-ar putea să i le rezolve nici Gheba, de-ar mai trăi. Eba și Nuți, nici atât!

P.S. Pericolul cel mai mare e că lui Marean nu-i place să stea singur în arest, după ce a fost galant vreo 10 ani ca primar cu mulți colegi din clasa politică mioritică.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale