Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.11.2017 00:19

Editorial


A A

Marea derută

Marea derută

GEORGE COANDĂ


Așa poate fi apreciat ce se petrece în aceste zile în România. Dacă vă veți întreba de ce, răspunsul vi-l veți da singuri. Și asta pentru că marea derută o simțiți pe propria piele. Deci, pe propria existență de zi cu zi. La finele anului trecut v-ați animat speranța de supraviețuire de un vot al disperării. Iar cuiul de care ne-am prins această speranță se numește PSD. Însă anul se apropie de sfârșit, iar faimosul „proiect de țară” pe care Liviu Dragnea ni l-a vânturat pe la televiziunile de maximă vizibilitate ambalat în promisiuni strălucitoare a intrat, spre dezamăgirea națiunii, în stand-by. Știți prea bine la ce fac trimitere. De-a lungul unui an întreg, românii au crezut că, dincolo de îmbietoarele promisiuni – esențiale pentru supraviețuirea noastră – privind reglementarea corectă a pensiilor, bașca mărirea lor, ca să nu mai spun că, chipurile, s-a „copt” și o lege care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 octombrie, cât și o mai echitabilă reașezare a salariilor, din păcate totul fiind raportat pentru... la anu’, guvernul pesedist-aldeist va purcede de urgență la reînvierea industriei patriei. Pentru că, hai să fim bine înțeleși, niciun guvern, oricât de bine intenționat ar fi, nu are cum, chiar dacă ar fi și în posesia „lămpii lui Alladin”, să asigure pensii și salarii decente, și, în consecință, un nivel de trai pe măsura necesităților dacă nu creează locuri de muncă, or locurile de muncă nu apar peste noapte atâta vreme cât țara nu beneficiază de o bază de producție industrială puternică, competitivă și corespunzător diversificată. Și românii mai vor, imperativ, ceva: toți guvernanții care, premeditat, au dat frâu liber unor privatizări dezastruoase, să plătească nu cu pușcăria această crimă împotriva României (e ca și cum ar fi să fie trimiși la odihnă, pitiți pentru o vreme de oprobriul public), ci să li se confiște averile și să fie investite apoi în recapitalizarea industrială a patriei. Dacă nu se va trece rapid la o astfel de acțiune salvgardatoare, PSD va avea soarta tăietorilor de frunză la câini, va fi dat uitării și va fi pedepsit electoral. După care românii nu-și vor mai avea niciun cui de care să-și agațe nădejdile. Căci celelalte forțe politice sunt deja, și iremediabil, compromise. De aici și marea derută a nației din aceste zile ale disperării.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale