Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.01.2015 00:19

În Dâmbovița,


A A

Manualele noi au ajuns la elevi, mai puțin abecedarul

Manualele noi au ajuns la elevi, mai puțin abecedarul
În Dâmbovița au fost repartizate 18.608 manuale pentru clasele I și a II-a, după noile programe

❚ După aproape două luni de la debutul anului școlar, la clasa I au fost repartizate matematica și limba franceză, fără abecedar, tot needitat, din cauza contestațiilor la licitații ❚ La clasa a II-a, disciplinele cu manuale editate conform noilor programe sunt matematica și explorarea mediului, comunicare în limba română, limba engleză, pentru cel de limba franceză neexistând oferte de licitații interviu cu prof. Ovidiu Băsceanu, inspector școlar general adjunct la ISJ Dâmbovița

PETRE DRĂGUȚOIU


Rep.: Precizați-ne care este situația manualelor școlare la clasele I și a II-a în unitățile de învățământ din județul Dâmbovița, a edițiilor noi, după programele elaborate recent.

- La nivelul județului, au fost repartizate în toate școlile 18.608 manuale pentru clasele I și a II-a, după noile programe. La clasa I, disciplinele sunt matematica și limba franceză, nefiind ofertanți la licitații, iar abecedarul nu s-a editat, deoarece licitația este contestată. Cadrele didactice predau după o ediție anterioară, dar manualele sunt noi și după fișe personale, în concordanță cu ultima programă. La clasa a II-a, disciplinele cu manuale editate conform noilor programe sunt matematica și explorarea mediului, comunicare în limba română, limba engleză, pentru cel de limba franceză neexistând oferte de licitații.

 

Rep.: În ce perioadă au fost trimise și distribuite manualele școlare în instituțiile de învățământ din județ, pentru anul școlar 2014-2015?

- Manualele școlare pe care le-am menționat pentru clasele I și a II-a, dar și din celelalte clase ale învățământului preuniversitar pentru acest an școlar au fost distribuite până la 12 decembrie 2014. La această dată elevii le-au avut pe bancă.

 

Rep.: Anul trecut, cadrele didactice cu hotărâri judecătorești definitive au primit restanțele stabilite pentru anul 2015 ale salariilor amputate de fostul guvernul PDL&Boc. Ce procent mai au de încasat dascălii în Dâmbovița și când vor primi salariile majorate?

- În Dâmbovița, cadrele didactice cu hotărâri definitive au primit 81% din restanțele salariale și mai au de încasat aproximativ 19% pentru anul 2016. Majorările salariale sunt de 5% în prima tranșă din luna februarie 2015, iar cea de-a doua, tot de 5%, în luna septembrie 2015.

 

Vă reamintim că acest an școlar, 2014- 2015, a început cu scandalul manualelor. Ministrul de atunci al Educației, Remus Pricopie, a acuzat că editorii sunt cei care au întârziat apariția noilor manuale. Anterior începerii noului an școlar, membrii Federației Editorilor din România au anunțat că au depus 17 contestații și au sesizat mai multe instituții privind anumite nereguli legate de modul în care s-a făcut licitația pentru manualele școlare, însă Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins ca nefondate cererile de suspendare a procedurii de licitație pentru manualele de clasa I și a II-a.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale