Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.04.2020 10:30

SCANDALOS! La Târgoviște,


A A

Managerul SJUT, amendat pentru prezența la procesiunea cu moaștele Sf. Nifon

Managerul SJUT, amendat pentru prezența la procesiunea cu moaștele Sf. Nifon

„Ca urmare a apariției în spațiul public a informațiilor referitoare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, DSP Dâmbovița s-a autosesizat și a sancționat managerul unității sanitare cu o amendă în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de către conducerea spitalului menționat a măsurilor antiepidemice de prevenire și răspândire a infecțiilor. În același timp, la nivelul instituțiilor  MAI se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare privind distanțarea socială, urmând a fi aplicate măsuri conform legislației în vigoare”, este un extras halucinant din comunicatul de presă emis ieri de Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică al județului Dâmbovița.

 

Mai exact, este vorba despre procesiunea cu moaștele Sfântului Ierarh Nifon, organizată la Târgoviște în data de 14 aprilie a.c., pentru încetarea pandemiei de coronavirus, la care au asistat, într-un gest impresionant, emoționant și înălțător, numeroase cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu, a fost, așadar, amendat cu 20.000 lei, iar acum forțele de ordine urmăresc să sancționeze și celelalte cadre medicale prezente în fața instituției în timpul procesiunii, ceea ce riscă să devină o veritabilă vânătoare de vrăjitoare!

 

Într-un gest de solidaritate cu managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu, a venit inițiativa pc.pr. Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, care s-a oferit să-și doneze salariul pentru a plăti o parte din amenda scandaloasă. Totodată, părintele vicar al Arhiepiscopiei Târgoviștei a lansat un apel la donații pentru a putea fi acoperi și restul sancțiunii primite de managerul Spitalului Județean.

 

„Am decis să-mi donez salariul pentru a plăti o parte din amenda de 20.000 lei, pe care domnul doctor Claudiu Dumitrescu a primit-o pentru că a ieșit în întâmpinarea sfintelor moaște ale Sfântului Ierarh Nifon, alături de alți medici de la Spitalul Județean de Urgență. Am scris despre acest moment deosebit de la Târgoviște, într-o altă postare, însă aș mai adăuga faptul că nu trebuie uitat că spitalul este unul modular și că medicii merg, dintr-un corp în altul, prin curtea acestuia, întâlnindu-se cu diverși pacienți, purtând același echipament cu care au ieșit în întâmpinarea sfintelor moaște. Da! Și-au manifestat credința public și au fost amendați!

Au recunoscut că medicina are limitele ei și că, orice ar face, la un moment dat, numai Dumnezeu ne mai poate salva, dar au fost amendați. Alți medici care au dansat o horă în curtea altui spital nu au mai fost amendați și bine este că așa s-a întâmplat! Se bucurau pentru salvarea unui pacient, pe când medicii noștri se rugau pentru a se opri pandemia!

 

Cei care doriți, puteți dona o sumă cât de mică, făcând un gest creștinesc, în această săptămână a PĂTIMIRILOR MÂNTUITORULUI HRISTOS și astfel să strângem suma de 20.000 lei pentru a plăti amenda medicului Claudiu Dumitrescu.

 

Donațiile se pot face în contul de mai jos: ASOCIAȚIA «CENTRUL SOCIO-CULTURAL COMMUNIO» – TÂRGOVIȘTE, cu sediul în Târgoviște, Cod fiscal 38488392, cont RO38RNCCB0128156778770001, deschis la BCR Târgoviște”, este mesajul pc.pr.Ionuț Ghibanu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

 

 

Apelul vicarului Arhiepiscopiei Târgoviștei, Ionuț Ghibanu: „CHIAR VREȚI SĂ LE LUAȚI MEDICILOR ȘI ULTIMA SPERANȚĂ?”

 

„Astăzi (n.n. 14.04.2020), la Târgoviște, a avut loc procesiunea cu moaștele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, respectând toate regulile impuse de Ordonanțele Militare, după ce, în prealabil, am obținut aprobare pentru aceasta.

M-am bucurat când am văzut că târgoviștenii s-au comportat admirabil, cu foarte multă decență, ținând cont de APELUL făcut de Arhiepiscopia Târgoviștei, de a nu crea nici un fel de aglomerație, de a nu participa decât cu rugăciunea și de a privi de acolo de unde sunt, de pe stradă, de la ferestrele sau balcoanele locuințelor, ori de la serviciu!

 

Dragi târgovișteni,

V-ați descurcat foarte bine, cu multă demnitate și responsabilitate și, de aceea, doresc să vă mulțumesc din toată inima! Altă dată dumneavoastră, credincioșii, veneați cu multă bucurie și efervescență pentru a vă închina la racla cu moaștele Sf. Ier. Nifon, însă de data aceasta a venit Sfântul Ierarh la dumneavoastră, sfânta raclă fiind însoțită de către Mitropolitul Nifon, alaturi de care am avut onoarea de a mă afla.

 

Mulțumesc apoi, cu multă recunoștință, medicilor și întregului personal medical, care au întâmpinat racla, înaintea spitalelor din Târgoviște, dorind astfel să dea un exemplu de credință și de speranță, mărturisind, prin prezența lor, că Biserica și Spitalul sunt complementare, fiindcă atât preotul, cât și medicul slujesc omul, în numele lui Dumnezeu!

 

Totuși, am văzut multe reacții negative pe Facebook și am aflat, cu surprindere, că anumite autorități s-au sesizat deoarece medicii au ieșit în număr prea mare în fața Spitalului Județean. PROBABIL CĂ ÎN ACEST MOMENT SUNT AMENDAȚI SAU PRIMESC AVERTISMENTE.

 

Dacă până și medicii, cei care salvează vieți și cei de care avem cea mai mare nevoie azi sunt atenționați că nu își pot manifesta credința public, că nu au voie sa iasă în fața Spitalului pentru că nu respectă distanța socială, ce să mai spună alții?

Oare, în spital, medicii respectă distanța socială? Sau, noi, toți cei care mergem la serviciu, respectăm întotdeauna distanța socială?

 

DIN NEFERICIRE, ASTĂZI, UNII ÎNCEARCĂ SĂ FOLOSEASCĂ ACEST MOMENT PENTRU A PLĂTI DIVERSE POLIȚE!

 

LĂSAȚI MEDICII ÎN PACE! NU AU FĂCUT DECÂT SĂ ARATE UNEI ȚĂRI ÎNTREGI CĂ DUMNEZEU ESTE ULTIMA NOASTRĂ SPERANȚĂ CĂ ACEASTĂ PANDEMIE SE VA OPRI!”.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Oliver la 17.04.2020 23:14

(Please kindly forward this message to your CEO, because this is urgent. Thanks)

This email is from China domain name registration center, which mainly deal with the domain name registration in China. On 18-04-2020, we received an application from Hongbo Ltd requested "jurnaldedambovita" as their internet keyword and China (CN) domain names (jurnaldedambovita.cn, jurnaldedambovita.com.cn, jurnaldedambovita.net.cn, jurnaldedambovita.org.cn). But after checking it, we find this name conflict with your company name or trademark. In order to deal with this matter better, it's necessary to send this message to your company and confirm whether this company is your distributor or business partner in China?

Best Regards
*************************************
Oliver Liu | Service & Operations Manager
China Registry (Head Office)
6012, Xingdi Building, No. 1698 Yishan Road, Shanghai 201103, China
Tel: +86-02161918696
Fax: +86-02161918697
Mob: +86-13816428671
Email: [email protected]
Web: www.chinaregistry.com.cn
*************************************


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale