Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.10.2014 00:15

De luna viitoare,


A A

Mai mulți bani pentru copiii săraci și cei din sistemul de protecție

Mai mulți bani pentru copiii săraci și cei din sistemul de protecție
Alocații de sprijin și de hrană mai mari pentru copiii proveniți din familiile sărace și din sistemul de protecție socială

❚ În Dâmbovița, 1.136 de copii vor beneficia de alocații de plasament majorate și 7.962 familii vor primi cu câte 42 lei mai mult pentru fiecare copil aflat în întreținere ❚ De la 1 decembrie 2014, se va dubla alocația de hrană zilnică pentru copiii aflați în sistemul de protecție specială, iar de la 1 ianuarie 2015, se va dubla alocația de hrană zilnică pentru persoane adulte cu dizabilități sau care se află în centrele de îngrijire

ANA MARIA POPESCU


Începând de luna viitoare se măresc alocațiile pentru copiii care provin din familii sărace, dar și pentru copiii aflați în plasament sau care sunt îngrijiți de asistenți maternali. Potrivit deputatului PSD de Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, vor crește alocațiile pentru 500.000 de copii din familii sărace din întreaga țară.

Fiecare copil care provine din familii cu venituri limitate va primi o alocație cu 42 lei mai mare față de cât primește la momentul actual, însă asta doar dacă familiile îndeplinesc condiția impusă de a nu avea un venit mai mare de 530 lei pe lună pe membru de familie.

Totodată, începând din luna decembrie a acestui an, bani mai mulți vor primi și copiii aflați în plasament sau în grija asistenților maternali.

 

La nivel național, alocație dublă pentru 500.000 de copii

Potrivit deputatului Ionuț Săvoiu, din decembrie 2014, respectiv ianuarie 2015 se vor dubla și alocațiile de hrană zilnică pentru copiii aflați în sistemul de protecție socială, dar și pentru persoanele adulte cu dizabilități sau care trăiesc în centre de îngrijire:

„În ședința de guvern din 15 octombrie s-a aprobat mărirea alocației pentru sprijinul familiei pentru 500.000 de copii din familii sărace, aceste alocații se vor dubla. Creșterea va fi de 42 lei pentru fiecare copil pentru acele familii în care fiecare membru are sub 530 lei net pe lună. De asemenea, Guvernul a aprobat aplicarea unui tratament egal pentru toți copiii aflați în sistemul special de protecție, copii care se află în îngrijire la familii, în plasament vor primi exact cât copiii aflați în grija asistenților maternali. Este vorba de 20.000 de copii care vor beneficia de această creștere. Tot prin Hotărâre de Guvern, de la 1 decembrie 2014, se va dubla alocația de hrană zilnică pentru 60.000 de copii aflați în sistemul de protecție specială. De la 1 ianuarie 2015, se va dubla alocația de hrană zilnică de la 8 lei la 16 lei pentru aproximativ 43.000 de persoane adulte cu dizabilități sau care se află în centrele de îngrijire”, a arătat deputatul Ionuț Săvoiu.

 

Două praguri de venit la alocația pentru susținerea familiei

La nivelul județului Dâmbovița, 1.136 de copii vor beneficia de alocații de plasament majorate. În ceea ce privește alocațiile pentru sprijinul familiei, 7.962 vor primi cu câte 42 lei mai mult pentru fiecare copil aflat în întreținere.

Bogdan Iancu, șef serviciu Beneficii din cadrul Agenției Județene de Prestații Sociale, ne-a precizat:

„S-a publicat deja în Monitorul Oficial OG 65. Alocația de plasament se majorează de la 97 lei, cât este în prezent, la 600 lei pentru fiecare copil care beneficiază de măsura aceasta. La nivel județului sunt 1.136 de copii beneficiari. Alocația pentru sprijinul familiei, la nivelul județului, este acordată în funcție de numărul de copii. Noi avem în plată la momentul acesta 7.962 de familii. Majorarea se referă în mod practic la adăugarea la cuantumurile actuale ale alocației a încă 42 lei pentru fiecare copil din familia beneficiară. Deci dacă are un copil în familie va încasa încă 42 lei, dacă are doi copii va încasa în plus 84 lei și așa mai departe. La alocația pentru susținerea familiei sunt două praguri de venit, în funcție de tipul de familie, familie monoparentală și familie cu doi părinți, sunt două criterii de separare. Sunt două praguri, de la 0 la 200 lei și de la 200 lei până la maxim 530 lei venit net pe membru de familie”, a explicat Bogdan Iancu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale