Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.01.2022 00:13

În 2021, față de 2020,


A A

Mai multe balastiere în județul Dâmbovița

Mai multe balastiere în județul Dâmbovița

*„În anul 2021 au fost analizate 39 de documentații depuse de diverși agenți economici din județul Dâmbovița care au ca obiect de activitate exploatarea agregatelor minerale”

 

Activitatea de exploatare a agregatelor minerale, în plină expansiune în județul Dâmbovița! Anul trecut, 39 de agenți economici care activează în acest domeniu au solicitat Direcției Județene pentru Cultură Dâmbovița eliberarea avizelor necesare, față de 21 de avize eliberate în anul 2020. Documentațiile respective trebuie să certifice faptul că săpăturile efectuate de balastiere nu afectează patrimoniul arheologic.

,,În vederea protejării patrimoniului arheologic, în anul 2021 au fost analizate 39 de documentații  depuse de diverși agenți economici din județul Dâmbovița care au ca obiect de activitate exploatarea agregatelor minerale. În acest caz avizele sunt necesare întrucât agenții economici, în principal balastiere, efectuează săpături în zone ce pot avea patrimoniu arheologic. Comparativ cu anul 2020, în 2021 s-a constatat o creștere a solicitărilor privind obținerea avizului de specialitate în vederea exploatării de agregate minerale, în perioada similară a anului 2020 fiind înregistrate 21 de solicitări’’, a precizat directorul Direcției Județene pentru Cultură Dâmbovița, Radu Alexandru.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Șapte unități de învățământ candidează pentru statutul de „Școală Europeană”
Parada absolvenților, la o nouă ediție
Transport local gratuit pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Premiera spectacolului „Popcorn”
Eveniment academic UVT – Cluj - Elveția
Concursul național „Mesajul meu antidrog”
Programul privind deratizarea și dezinsecția muzeelor
Acțiune de informare preventivă în rândul cetățenilor și elevilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale