Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.05.2015 00:11

Cazul ex-liderului PSD Liviu Dragnea, comentat de vicepreședintele social-democrat dâmbovițean Fănuț Costea


A A

"Mai importantă decât un om este imaginea PSD"


Vicepreședintele PSD Fănuț Costea este unul dintre liderii organizației județene care crede că demisia lui Liviu Dragnea este unilaterală, iar deciziile din Consiliul Național trebuie respectate

❚ „Eu nu cred că, în momentul de față, faptul că Liviu Dragnea își pune demisia trebuie să ne afecteze. În Consiliul Național am stabilit niște reguli. Chiar dacă nu este definitivă și irevocabilă, o condamnare este o condamnare”, a declarat în conferință de presă Fănuț Costea ❚ Afirmația vine la o zi după ce președintele PSD Dâmbovița a declarat public solidaritatea organizației județene cu Liviu Dragnea ❚ Pe de altă parte, Liviu Dragnea a declarat, citat de Agerpres, că și-a depus mandatul de președinte executiv al PSD, dar absolut toți colegii săi au respins această idee

ANA MARIA POPESCU


În timp ce președintele PSD Dâmbovița și-a arătat public susținerea pentru ex președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, sunt și lideri social-democrați dâmbovițeni care cred că „nimeni nu-i de neînlocuit” și care nu-i plâng de milă fostului ministru al Dezvoltării Regionale.

Vicepreședintele PSD și președinte interimar al PSD Găești, Fănuț Costea, crede că partidul are oameni pregătiți pentru toate posturile și, în consecință, are un înlocuitor și pentru Liviu Dragnea. Socialdemocratul dâmbovițean este de părere că demisia lui Liviu Dragnea din Guvern și din funcțiile deținute în PSD este un act unilateral și toată lumea ar trebui să accepte acest lucru ca atare, mai ales că Statutul partidului spune clar că cei condamnați, indiferent de pedeapsă sau de faptă, nu mai pot deține funcții în structurile de conducere ale PSD.

 

„Când îți prezinți demisia este un gest unilateral”

Fănuț Costea nu neagă faptul că Liviu Dragnea a fost un apropiat al județului Dâmbovița pe care l-a și sprijinit financiar prin Ministerul Dezvoltării Regionale, dar indiferent de notorietatea sa, Statutul trebuie aplicat fără să se facă vreo excepție.

„Eu cred că PSD este un partid foarte puternic și are niște oameni extraordinari în toate pozițiile și cred că mai important decât un om, la nivel de partid, este imaginea partidului. În momentul în care îți prezinți demisia este un gest unilateral, iar dacă ți-ai prezentat-o trebuie respectată. Eu nu cred că în momentul de față faptul că Liviu Dragnea își pune demisia trebuie să ne afecteze. Într-adevăr, Liviu Dragnea a fost alături de Dâmbovița. Anul trecut, județul a primit 500 miliarde lei prin Ministerul Dezvoltării (n.n. cu Liviu Dragnea ministru). A fost alături de Dâmbovița și de organizația noastră, a fost o relație foarte bună, dar de aici până la a începe să facem declarații... Ca partid, la nivel național, cred că avem nevoie nu de oameni noi, avem nevoie să ne respectăm ceea ce votăm. În Consiliul Național am stabilit niște reguli. Chiar dacă nu este definitivă și irevocabilă, o condamnare este o condamnare. Am votat ca aceia care intră în astfel de situații să se autosuspende, să-și prezinte demisia”.

 

Demisia lui Liviu Dragnea încă nu a fost acceptată

Într-un comunicat de presă remis redacției, președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, preciza:

„Plecarea lui Liviu Dragnea din structura guvernamentală este o pierdere reală. (...) PSD Dâmbovița este solidar cu președintele executiv Liviu Dragnea, apreciind că lupta sa în numele principiilor și obiectivelor noastre fundamentale trebuie să continue, indiferent de poziția pentru care domnia-sa va opta”.

Liviu Dragnea a declarat luni, citat de Agerpres, că și-a depus mandatul de președinte executiv al PSD pe masa Biroului Permanent Național al partidului, dar absolut toți colegii săi au respins această idee.

„Pe de altă parte, normal că mă gândesc (n.r.- mai analizează gestul demisiei), că sunt om ca și voi, care gânde ște”, a declarat Dragnea la sediul central al PSD. Potrivit acestuia, situația sa „nu are nicio legătură” cu rezoluția adoptată în martie de Consiliul Național al PSD referitoare la fapte de corupție.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, potrivit Agerpres, că dacă Liviu Dragnea va rămâne sau nu președinte executiv va decide conducerea partidului.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale