Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.02.2020 00:18

Peste o săptămână, la Tribunalul Dâmbovița,


A A

Magistrații vor suspenda protestele

Magistrații vor suspenda protestele

COMUNICAT DE PRESĂ

Prin Hotărârea nr. 3 din data de10 februarie 2020a Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Dâmbovița, s-au stabilit următoarele: „Art. 1. Suspendarea formei de protest adoptată prin Hotărârea nr. 1 din data de 21/01/2020, începând cu data de 17.02.2020, până la pronunțarea de către Curtea Constituțională a României asupra sesizării privind neconstituționalitatea Legii prin care au fost abrogate pensiile speciale. Art. 2. Sesizarea Consiliul Superior al Magistraturii și a Ministerului Justiției, pentru că temeiul atribuțiile legale ce le revin, să realizeze demersuri efective pentru soluționarea de urgență a următoarelor probleme ce țin de independența sistemului judiciar: Încetarea atacului factorului politic la adresa statului de drept și a Statutului Judecătorului, acțiune ce reprezintă o încălcare gravă a independenței puterii judecătorești și a principiului constituțional al separării puterilor în stat. Normarea activități prin stabilirea unui volum optim, în vederea evitării suprasolicitării fizice și psihice și a creșterii calității actului de justiție ținând seama și de volumul de activitate a unui judecător la nivelul Uniunii Europene. Asigurarea resurselor materiale necesare desfășurării în condiții normale a activității instanțelor de judecată și asigurarea independenței financiare a sistemului judiciar prin preluarea bugetului de către Consiliul Superior al Magistraturii. Asigurarea resurselor umane necesare înfăptuirii în condiții optime a actului de justiție prin raportare la volumul de activitate al fiecărui judecător și legislația în continuă schimbare. Suplimentarea schemelor în privința posturilor de grefier raportat la același volum mare de activitate și ținând seama de atribuțiile tot mai numeroase ale personalului auxiliar. Reglementarea și compensarea timpului de muncă suplimentar pentru activitățile prestate de magistrați în afara programului de lucru și pe parcursul zilelor nelucrătoare sau de sărbători legale.” Prin urmare, începând cu data de 17.02.2020, activitatea de soluționare a cauzelor de către Tribunalul Dâmbovița, precum și de către judecătoriile arondate acestuia (potrivit hotărârilor Adunărilor Generale, adoptate de fiecare judecătorie în parte), se va desfășura normal cu privire la toate tipurile de cauze.

Purtător de cuvânt,

Judecător Narcis ErculescuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Scandal pe salarii în sistemul sanitar
Beneficiarii din DGASPC Dâmbovița au făcut mărțișoare
Biserica, din nou alături de instituțiile sociale
Mocnesc nemulțumirile sindicale în Apărare
Întreruperi de energie electrică
ITM Dâmbovița, controale la sânge
Urgențe la foc automat pentru Serviciul Salvamont
Numărul cazurilor de gripă, în scădere!
Concursul "Sanitarii Pricepuți"
Întreruperi de energie electrică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bomba CCR. Iohannis, aruncat în corzi

Luni, 24 februarie, Curtea Constituțională a României/CCR a lansat bomba, una nucleară: a admis cererile contestatorii în privința desemnării, neconstituționale, de către președintele Klaus Werner Iohannis, pentru a doua oară ca prim-ministru, a lui Ludovic Orban.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale