Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.11.2014 00:15

Sindicaliștii CNS Cartel Alfa demască sclavia salarială din UE și nepăsarea autorităților, care au îngrășat...


A A

"Mafia forței de muncă din România"


Liderii Cartel Alfa n-au primit încă niciun răspuns oficial de la ministrul Muncii, Rovana Plumb

❚ „Stângăcia autorităților de a oferi posibilitatea românilor din Diaspora de a vota fără ca aceasta să fie un chin a generat pe verticală nemulțumire în țară” ❚ „Diaspora se uită cu atenție și știe că România nu este pregătită să fie guvernată de dreapta” ❚ „Dacă ne uităm cu atenție, îl văd pe Blaga pe care l-am văzut în guvernul Boc și-mi aduc aminte că am protestat împotriva modificării legii dialogului social” ❚ „Îmi aduc aminte și de Anastase când număra voturile la legea pensiilor și ne umilea pe față” ❚ „Măcar când este la guvernare, un partid de stânga trebuie să dea dovadă că-i ajută pe cei care, până la urmă, l-au adus la putere” ❚ „Noi am arătat inclusiv clasei politice actuale că nu a venit cu măsuri de stânga. Dânșii nu s-au trezit”

VIRGIL VOINESCU


 

Votul din Diaspora pentru alegerile prezidențiale a încins spiritele pe scena politică atât din stânga, cât și din dreapta eșichierului, dar și societatea civilă. Dacă politicul dâmbovițean face în aceste zile analize și trage concluzii, societatea civilă doar se raportează la situație și calculează pașii pentru a corecta legislația muncii, care a adus salariatul în situația de sclavie.

Politicienii dâmbovițeni de stânga își asumă eroarea de a fi ignorat modificarea la timp a legii alegerilor, în special pentru votul din Diaspora, mai cu seamă că aceasta a contribuit covârșitor la pierderea prezidențialelor de către candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

 

Avertismente sindicale ignorate, „surprize” la prezidențiale

Sindicaliștii dâmbovițeni au comentat și ei votul din Diaspora. Vicepreședintele CNS Cartel Alfa Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu, a adus în prim-plan sclavia salarială din Uniunea Europeană pe care atât guvernul, cât și parlamentul au ignorat-o și au tolerat-o, în ciuda numeroaselor avertismente sindicale din cadrul Comisiei de Dialog Social.

Conform viceliderului sindical CNS Cartel Alfa, Nicolae Dragodănescu, votul din țară și din străinătate trebuie privit ca o sancțiune la adresa stângii.

„Vorbim de două chestiuni: stângăcia autorităților de a oferi posibilitatea românilor din Diaspora de a vota fără ca aceasta să fie un chin, o batjocură care a generat pe verticală nemulțumire în țară. Când ai văzut ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni și n-ai avut suficientă inspirație să repari în detaliu, este neînțeles. Noi în Diaspora avem peste 4 milioane de oameni. Autoritățile trebuia să știe. Să nu ne spună nimeni că nu se putea face! Nu a fost tratată profesionist această chestiune. S-a văzut că nu s-a putut vota, iar acesta este un subiect foarte sensibil. Cei care s-au dus acolo nu s-au dus să facă politică. Este foarte important de știut. Acolo a fost un vot anti-sistem la momentul când s-a stat la coadă și s-a creat psihoza care sa transmis în țară. A doua chestiune, vizavi de manipulare: și diaspora se uită cu atenție și știe că România nu este pregătită să fie guvernată de dreapta. Noi am arătat inclusiv clasei politice actuale că nu a venit cu măsuri de stânga. Dânșii nu s-au trezit. A-ți imagina că România dorește o forță de dreapta este ceva utopic. Nu este adevărat. Ceea ce s-a întâmplat la prezidențiale este un bobârnac dat pe bună dreptate pentru stângăcii. Dacă ne uităm cu atenție, îl văd pe Blaga pe care l-am văzut în guvernul Boc și-mi aduc aminte că am protestat împotriva modificării legii dialogului social. Îmi aduc aminte și de Anastase când număra voturile la legea pensiilor și ne umilea pe față. Nu cred că este tocmai rău că avem două forțe politice care și-au revendicat partea de executiv, în speță președintele cu atribuțiunile specifice și un guvern care ar trebui să fie de stânga. Cred că mai au ceva timp actuala clasă politică și actualul guvern să dea dovadă că sunt de stânga și să pună limitare la comisionul celor care practică această sclavie modernă cu trimisul la muncă în străinătate, să intervină pe Codul Muncii și să limiteze posibilitatea de a încheia un contract de muncă pe perioadă determinată, să intervină pe legislația dialogului social și să permită să avem contracte de muncă la nivel de ramură, la nivel național. Am tot așteptat că, dacă a dispărut contractul de muncă la nivel național, să regăsim prevederi în Codul Muncii, în special pe cele ce privesc o departajare corectă, acele grile de salarizare legate de sporul de vechime. În momentul de față fiecare face cum vrea. Un partid politic de stânga trebuie să se aplece asupra lor. Măcar atunci când este la guvernare, să dea dovadă că-i ajută pe cei care, până la urmă, l-au adus la putere”.

Totodată, Nicolae Dragodănescu a avertizat autoritățile că sclavia salarială din Uniunea Europeană „alimentează o adevărată mafie pe piața forței de muncă din România”.

 

Detalii aici:

Sclavie salarială în UE, cu știința Ministerului Muncii

❚ „Dacă un agent de muncă temporară încheie un contract unde se stipulează că pentru fiecare lucrător adus primește lunar 2500-2800 de euro, contractul dintre lucrător și agentul temporar de muncă nu prevede mai mult de 800-900 euro pe lună” ❚ „Cele mai multe semnale au fost trase din Germania” ❚ „Muncitorii trăiesc în niște condiții aproape ca de lagăr, sunt rupți de civilizație, muncesc ore în șir în camere frigorifice la multe grade sub zero” ❚ „Germanii au văzut că asta este o formă de sclavie și au fost foarte revoltați, mai ales când au aflat că la muncitori ajung foarte puțini bani” ❚ „Nu avem ce munci în România, ne ducem pentru 900 de euro chiar dacă intermediarul câștigă de două ori mai mult” ❚ „Oamenii acceptă aproape orice și alimentează această mafie” ❚ „Foarte mulți dâmbovițeni lucrează în industria cărnii din Germania și sunt angajați printr-un agent temporar de muncă de pe raza județului, dar știu că mai există și alții în alte localități din țară” ❚ „Statul român trebuie să-și protejeze propriii cetățeni” ❚ „Contractele ar trebui să fie publice pe site-ul Ministerului Muncii, pentru că sunt autorizați de minister” ❚ „Problema este și lipsa unei reglementări legale din partea legiuitorului” ❚ „Observațiile noastre au fost de a se limita comisionul la 20% pentru agentul de muncă temporară și au fost trimise către toate ministerele, inclusiv către Ministerul Muncii”


 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale