Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.04.2014 08:19

Pamflet


A A

Machitul și machiatele

Machitul și machiatele

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

Tocmai când mă pregăteam să iau în bombeul pixului niscaiva fițe locale, pe care le-am ignorat pe nedrept în ultima vreme, m-am sucit brusc. De vină sunt, printre altele, și declarațiile lu’ nea Traian despre rujatele din presă, care pare-se că-i tulbură metabolismul în așa hal, încât tremură din toate mădularele când vorbește despre ele.

 

L-am văzut și serile trecute lovind cu sete în „fătucile rujate din presă”, în timp ce dreapta i se scutura ideologic. Machitorii profesioniști știu de ce! „Uite cine vorbește”, mi-am zis ascultându-l pe nea Traian, cel care are în familie fătuci cum rar ți-e dat să vezi altele mai buzate și mai rujate în toată presa românească. Asta ca să nu mai vorbim și despre pomădatele din famiglia sa politică, care îi sorb cu nesaț indicațiile prețioase.

 

O fi și asta vreo strategie de dreapta și nu mă duce capul s-o pricep, aceea de a le critica pe „fătucile rujate din presă” care pun întrebări incomode despre machiatele protejate din partid. Păi ziceți și dumneavoastră care au fost mai periculoase pentru națiune: rujatele „mogulilor” din presă sau fardatele și mascatele din politică? Care dintre ele au avut bugetele publice pe mână?

 

Care dintre ele au împărțit la neamuri și la clanuri paralele statului? Care dintre ele au pus boticurile rujate la potlogării, la abuzuri și la tot felul de afaceri necurate? Care dintre ele primeau valize cu șpăgi pentru traficarea influenței la cel mai înalt nivel? Care dintre ele își vânturau în public garderobele de zeci de mii de euroi? Care dintre ele și-au cosmetizat declarațiile de avere, mascându-le sub numele unor interpuși dubioși?

 

Care dintre ele au huzurit și s-au lăfăit în salarii astronomice și mite faraonice în timp ce poporul a sărăcit? Care dintre ele au făcut din statul de drept un fel de pat al lui Procust, în care legile și drepturile românilor au fost schilodite doar ca să încapă între tăbliile unor guvernări meschine și corupte? Fătucile rujate din presă sau piloasele luxoase din politică?

 

Și-apoi, din câte se știe, nu despre presă, ci despre politică se spune că-i o curvă care și-a propus și chiar a reușit să umple de boli și presa. Sunt și „instituții media” prin toate județele țării și nu doar în Capitală, cărora „moralii” din politică le-au agățat deja felinarul roșu la poartă.

 

Altele, tot mai puține la număr, care au refuzat să se prostitueze jurnalistic și au respins avansurile interlopilor mascați, au fost trecute pe lista neagră pentru lichidare. Compromiterea jurnaliștilor incomozi a fost unul dintre marile proiecte ale politicienilor corupți.

 

Culmea e că au și reușit în foarte multe cazuri. Iar asasinatele economice puse la cale împotriva presei independente își arată roadele otrăvite. În concluzie, am înțeles din „morala” lu’ nea Traian și din atacul de panică al dreptei sale că rujatele mogulilor au devenit periculoase pentru machiatele machitului. Nu vă sună ca o nouă declarație de război?

 

 

 www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale