Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.12.2019 00:19

La Direcția Silvică Dâmbovița, în acest an,


A A

Măceșele, la mare căutare

Măceșele, la mare căutare

❚ „Sperăm ca pe viitor cătina să aibă căutare, pentru că altă dată eram foarte aglomerațiși nu puteam să facem față solicitărilor”

 

VIOLETA STANCIU


Și în acest an, Direcția Silvică Dâmbovița a reușit să valorifice cantități importante de plante medicinale și fructe de pădure, cu mențiunea că la fructe de pădure s-a stat ceva mai slab față de anii precedenți! Dacă în primul caz, floarea de tei și floarea de soc au avut cea mai mare căutare pe piața de profil, la fructe de pădure în acest an cele mai căutate au fost măceșele. În mod surprinzător, cătina nu s-a mai putut valorifica la fel ca anul trecut. Însă, directorul Direcției Silvice Dâmbovița, ing. Ion Stoica este optimist că lucrurile vor intra pe un făgaș normal în viitorul apropiat. „Noi tradițional recoltăm fructele de pădure și plantele medicinale, care sunt produse din fondul nostru silvic pe care îl administrăm, și le punem la dispoziția celor interesați, acele cantități pe care le evaluăm pe fiecare sortiment în parte. Concret, pentru anul acesta, am avut contract de furnizare pentru 15 tone de floare de tei și 30 de tone floare de soc, contract pe care l-am realizat în întregime. La fructe de pădure deși am avut ofertă pentru cătină, porumbe, măceșe și păducel nu am reușit să încheiem decât un contract pentru 63 tone de măceșe, contract pe care l-am derulat corespunzător. Numai la nivelul acesta fructele de pădure și plantele medicinale s-au mai putut realiza. Sperăm ca pe viitor cătina să aibă căutare, pentru că altă dată eram foarte aglomerațiși nu puteam să facem față solicitărilor. Acestea au fost posibilitățile pentru anul acesta”, a declarat Ion Stoica, directorul Direcției Silvice Dâmbovița, pe final de an 2019.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Personalul din sănătate, "undă verde" pentru cumulul pensiei cu salariul
Incendiu la Micloșanii Mici
ITM Dâmbovița: "88.120 de contracte în REVISAL și 77.000 de salariați"
Sindicaliștii, neîncrezători în noile restructurări
Bilanțul controalelor pe 2019
Un nou val de pestă porcină în județ
Proiectul "Împreună spunem STOP abandonului școlar", ajuns la final
"Nu mai avem plan de rezervă!"
DSP acționează pentru protejarea comunităților vulnerabile
Tergiversarea creșterii pensiilor, contestată


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Viscerala invidie românească dărâmă și... statui (II)

Și vine o gazetă care contestă, acuzându- l pe profesorul Marin Cârciumaru, el fiind, de fapt, ținta invidiei maladive, de mistificare, de fals. Gazeta respectivăși acele online-uri care i-au ținut isonul s-au descalificat profesional. Campania declanșatăține de bezna minții.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale