Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.05.2023 00:20

Editorial


A A

Lumea între ciocniri de valuri (I)

Lumea între ciocniri de valuri (I)

Când, în urmă cu mai bine de patru decenii, reputatul futurolog american Alvin Toffler lansa celebra sa carte „Al treilea val” („The Third Wave”), foarte puțini de pe planeta Pământ au luat seama la premonițiile sale și care, rapid, s-au dovedit a fi fost extrem de precise, dar și la acel avertisment îndemn din finalul cărții: „Nouă ne revine, așadar, responsabilitatea schimbării.

Și trebuie să începem cu noi înșine, învățând să nu închidem prematur ochii spiritului față de ceea ce este nou, surprinzător, aparent radical […] Și înseamnă mai presus de reconstrucție chiar acuzm, înainte de dezintegrarea sistemelor politice existente să fi ajuns la punctul când ar răsuna pe străzi tropotul cadențat al forțelor tiranii, iar tranziția pașnică la democrația secolului al XXI-lea ar deveni cu neputință.

Dacă vom începe acum, noi și copiii noștri vom putea luat parte la opera captivantă de reconstrucție nu numai a structurilor noastre politice perimate, ci și a civilizației înseși. Asemenea generații revoluționarilor defuncți avem menirea de a crea”.

Și, Toffler, ne-a atras atenția/ ne-a avertizat asupra evoluției spectaculare/revoluționare a umanității standardizare, mecanomanie, piramidele puterii, frenezia națiunilor, ofensiva imperialistă, uneltele viitorului, reambalarea spațiului, industria genelor, demasficarea mijloacelor de informare, amplificarea creierului, casa electronică, familia nucleară, criza de identitate a corporațiilor, prosumatorul, conștiința planetară, sfârșitul „marketizării”, dislocarea națiunii, practopia, telecomunitatea, armatele private, puterea minorităților, democrația semidirectă.

(va urma)

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei
Eternul mărțișor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale