Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.08.2018 00:10

CSM Târgoviște schimbă antrenorii


A A

Luka Valerijan, o nouă alegere la echipa de volei

Luka Valerijan, o nouă alegere la echipa de volei

* ,,Târgoviște a fost una dintre cele mai importante echipe ale campionatului în ultimii ani și când ți se oferă o astfel de oportunitate, nu e bine să aștepți prea mult, înainte de a da răspunsul pozitiv”

* ,,Pe unde am trecut, am reușit să formez echipe, să transform niște colege de echipă într-o familie. Vreau ca oamenii din tribune să le adopte și să le încurajeze pe fete”

* ,,CSM București și Blaj s-au întărit incredibil. Au bugete mari și e greu să ne luptăm de la egal la egal, dar nu înseamnă că ne vom preda”

* ,,Am un staff extraordinar. Sunt mulți tineri foarte bine pregătiți și toți sunt români. A fost dorința mea. Și lotul este unul în care se regăsesc foarte multe jucătoare din România, țara mea de adopție”

COSTIN MIHAI


 

Jurnal de Dâmbovița a anunțat în premieră că se pregătește numirea la echipa de volei a antrenorului sârb, Luka Valerijan. Acesta a fost contactat de câteva luni și a contactat la rându-i jucătoare, înainte de a semna cu CSM Târgoviște. Lucru care a venit firesc, zilele trecute, la fel și interviul oferit de Valerijan pentru site-ul clubului condus de Cristian Savu. Sârbul vine de la CSM Lujoj și este unul dintre cei mai longevivi antrenori străini din istoria campionatului românesc de volei feminin.

,,Sunt pregătit și convins că vom face rezultate bune!”

Rep.: Domnule Luka, CSM Târgoviște este noua dumneavoastră echipă. De ce ați acceptat oferta și cu ce gânduri veniți aici?

- Târgoviște a fost una dintre cele mai importante echipe ale campionatului în ultimii ani și când ți se oferă o astfel de oportunitate, nu e bine să aștepți prea mult, înainte de a da răspunsul pozitiv. Așa că, am fost de acord cu oferta domnului președinte Savu și, iată-mă! Despre obiectivele concrete nu am discutat însă, dar nu mă feresc să spun că dorința mea este să obținem un rezultat măcar la fel de bun ca cel din sezonul trecut.

Rep.: Veniți de la Lugoj, unde presiunea rezultatelor nu a fost una mare și ajungeți la Târgoviște să vă luptați pentru medalii. Sunteți gata pentru noua provocare?

- Credeți că aș mai fi venit, dacă nu mă simțeam în stare? Sunt pregătit și sunt convins că vom face rezultate bune…

,,Vreau și altceva de la echipa asta. Vreau caracter, vreau suflet!”

Rep.: Sunteți recunoscut pentru încrederea pe care le-o acordați tinerelor jucătoare. Și CSM Târgoviște are în lot câteva tinere, începând cu acest sezon. Nu credeți că e riscant?

- În meseria noastră riscul e la tot pasul. Dacă nu-mi plăcea riscul, făceam altceva, nu mă apucam de antrenorat. Mă angajam într-un birou și făceam calcule matematice, unde știam sigur că 1+1 este egal cu 2. E adevărat că în cariera mea am mizat mult pe tinere. Consider că e foarte bine pentru voleiul românesc să promovezi jucătoarele de perspectivă și, revenind la întrebare, riscul există indiferent de vârsta jucătoarelor.

Rep.: Aveți un staff nou, multe voleibaliste care nu au mai evoluat la Târgoviște. O să fie greu să închegați o echipă performantă?

- Să vă spun ceva. Pe unde am trecut, am reușit să formez echipe, să transform niște colege de echipă într-o familie. Normal, fiecare vine la job să câștige bani și să-și asigure un viitor, dar eu vreau și altceva de la echipa asta. Vreau caracter, vreau suflet. Vreau ca oamenii din tribune să le adopte și să le încurajeze, iar pentru asta e nevoie să vadă o echipă care se dăruiește pentru clubul ăsta.

Rep.: În sezonul trecut, CSM Târgoviște a obținut câteva victorii de senzație în campionat. Credeți că se pot repeta aceste rezultate și în campionatul care va începe în toamnă?

- Nu știu, nu sunt prezicător. Sunt doar un antrenor care are încredere în echipa lui. Pe de altă parte, e clar că CSM București și Blaj s-au întărit incredibil. Au bugete mari și e greu să ne luptăm de la egal la egal, dar nu înseamnă că ne vom preda.

,,Simt nevoia să-i întorc ceva țării care mi-a dat pită!”

Rep.: Sunteți de 20 de ani în România…

- Apropo de asta. Am uitat să vă răspund la o întrebare pe care mi-ați adresat-o mai devreme și care se referea la staff. Am un staff extraordinar. Sunt mulți tineri foarte bine pregătiți și toți sunt români. A fost dorința mea. Și lotul este unul în care se regăsesc foarte multe jucătoare din România, țara mea de adopție. Nu vreau să par patetic, dar chiar simt nevoia să îi întorc ceva țării care mi-a dat pită. Și cum altfel aș putea să întorc serviciul decât prin promovarea tinerelor jucătoare din țară?

Rep.: Ce așteptați de la publicul târgoviștean?

- Nu eu trebuie să am așteptări de la târgovișteni. Eu trebuie să am grijă ca așteptările lor să nu fie înșelate. Îmi doresc să nu-i dezamăgesc. Dacă ei vor fi mulțumiți de noi, vor veni la sală și ne vor încuraja. Singura mea rugăminte este să țină cu noi, să țină cu echipa lor și îi asigur că le vom aduce multe bucurii în viitorul sezon.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Urban Titu și Roberto Ziduri, un duel spectaculos
Chindia, comedie sau tragedie?
Voința Bezdead preia șefia în Seria Nord
Aninoasa pregătește sărbătoarea promovării
Chindia, o nouă dezamăgire
Bate vântul păpădia, ca Pandurii pe Chindia
Flacăra, prima victorie din 2024
Primul eșec din play-out
CSM Târgoviște a ratat calificarea în finală
Chindia, pe podium la fotbal feminin


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale