Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.05.2015 00:20

După mari și grave probleme, proiectul european se reia de la zero


A A

Lucrările de apă-canal de la Titu: punct și de la capăt

Lucrările de apă-canal de la Titu: punct și de la capăt
Astăzi, alți constructori și-au asumat responsabilitatea de a finaliza acest proiect atât de important pentru localitate și nu numai

❚ Ieri, autoritățile județene și locale împreună cu conducerea Companiei de Apă și reprezentanții ai constructorilor au marcat oficial reînceperea lucrărilor la rețelele de apă și canalizare ❚ Proiectul a fost întârziat de mari probleme, cea mai gravă fiind că, la scurt timp după realizarea licitației și atribuirea contractului de lucrări, constructorul inițial a fugit cu banii primiți fără să lucreze mai nimic ❚ Astăzi însă lucrările vor fi reluate pe două loturi: primul de peste 7 milioane lei, care va trebui finalizat până la sfârșitul anului, și al doilea de aproximativ 15 milioane lei, cu finalizare în aprilie 2016

ANA MARIA POPESCU

 


 

Proiectul „reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Titu” lasă totul în urmă și o ia de la capăt. Ieri, președintele Consiliului Județean Dâmbovița împreună cu directorii Companiei de Apă Târgoviște- Dâmbovița, cu primarul orașului și cu reprezentanți ai constructorilor au marcat oficial reînceperea lucrărilor la rețelele de apă și canalizare.

„Cei din PDL sunt autorii morali ai situației pe care o avem astăzi la Titu”

Acest proiect european a întâmpinat, de-a lungul timpului, tot felul de probleme care au dus la mari întârzieri și au dat bătăi de cap atât autorităților județene, cât și Companiei de Apă. Cea mai mare problemă a constituit-o faptul că la scurt timp după realizarea licitației și atribuirea contractului de lucrări, constructorul inițial a fugit cu banii primiți fără să lucreze mai nimic, lucru care a dus la rezilierea contractului și blocarea proiectului. Adrian Țuțuianu, președintele CJD, a declarat ieri:

„Contractul 10 a fost relicitat ca urmare a gravelor deficiențe constatate la licitația anterioară, când Compania de Apă a fost nevoită să rezilieze acest contract. Cei din PDL sunt autorii morali ai situației pe care o avem astăzi la Titu. Dacă făceau o achiziție corectă și dacă nu infiltrau în activitățile de administrație diverse firme de partid, astăzi această lucrare ar fi trebuit să fie terminată și nu să marcăm doar începutul ei. Vă aduc aminte că asocierea Vel Service Confort Timișoara este cea care a câștigat acest contract, că în subantrepriză a lucrat firma fostului candidat al PDL la funcția de deputat, Dinu Bogdan, și că acea firmă este cea care a luat un avans de vreo 35 miliarde lei, a făcut câteva lucrări, a lăsat neplătiți toți subcontractanții respectivi, motiv pentru care s-a ajuns la reziliere. Am reluat procedurile legale și astăzi putem să spunem că începem punerea în aplicare a lotului 1”.

Constructorii, în lucrări... contra cronometru

Licitația a fost reluată, iar astăzi alt constructor și-a asumat responsabilitatea de a îndrepta lucrurile și de a finaliza acest proiect atât de important pentru localitate și nu numai. În prezent, de realizarea lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare de la Titu, lotul I, se ocupă SC Rotary Construcții SRL. Valoarea primului lot de lucrări este de 7.105.671,39 lei, iar constructorul promite să-și dea toată silința să finalizeze lucrările până la sfârșitul anului.

Cel de-al doilea lot de lucrări de la Titu va începe pe 10 iunie 2015, are o valoare de 14.862.497,17 lei și va fi realizat de SC Grup 4 Instalații SA și SC Coniz Romarg SA, cu finalizare la data de 22 aprilie 2016. Primarul orașului Titu, Traian Nicolae, este gata să ofere toate condițiile necesare, iar proiectul să fie dus la bun sfârșit:

„Sprijin toate lucrările care se vor face la Titu, am asigurat deja constructorilor spațiul de depozitare pentru materiale, spațiu de locuit. Sper să fie colaborarea cât mai bună”.

Reprezentantul constructorului, Daniela Rotaru, a explicat:

„Ne străduim să terminăm proiectul până la sfârșitul anului. Avem în esență de făcut circa 15 km de alimentare cu apă și canalizare. Dificultatea lucrării constă în aceea că trebuie să evacuăm partea de canalizare neconformă realizată în proiectul anterior. Suntem deja cu 3 echipe în șantier, iar săptămâna viitoare o să mai intrăm cu încă 3. Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care o să-l creăm cetățenilor din oraș, toată vara va trebui să se străduiască să meargă printre utilajele noastre”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale