Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.02.2017 00:19

Editorial


A A

Lovitura de stat, pas cu pas

Lovitura de stat, pas cu pas

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Strategia prezidențială de dărâmare a actualului guvern, legitim instalat după alegerile câștigate de PSD+ALDE prin votul democratic de la 11 decembrie 2016, continuă neabătută, pas cu pas. Da, în aceste zile istorice pentru România și pentru destinul ei democratic, orb să fii să nu vezi cum e mersul războiului declarat de președintele Iohannis partidelor care au câștigat alegerile parlamentare în decembrie 2016. Și în mod special, PSD-ului!

Trebuie să remarcăm totuși că obsesiva și sinistra preocupare a președintelui României pentru dărâmarea Guvernului Grindeanu face parte și din preocuparea unor iluștri afaceriști străini, ca și din agenda unor instituții de forță ale României (și nu numai!) care par să-și fi însușit sloganul „Jos Guvernul!”. Pașii făcuți în acest sens îi cunoaș- tem deja: „proteste spontane” organizate și finanțate de firma de campanie electorală a președintelui Iohannis & PNL, contestații ilegale la CCR făcute de președinte, dar și de CSM și Avocatul Poporului după presiunile făcute de Iohannis, asmuțirea dementă a propagandei antiguvernamentale asupra membrilor Guvernului Grindeanu pentru hărțuirea lor și terorizarea familiilor lor și, nu în ultimul rând, aruncarea în lupta politică a Parchetului General și a DNA, la pachet cu atacul dat în Parlament pentru anemierea majorității PSD+ALDE; plus refuzul președintelui Iohannis de a promulga bugetul României, în așteptarea unui… „Alt guvern”, după cum urlă „vocea străzii” răsplătită cu parale din Occident. Dacă alaltăieri națiunea a asistat la episodul prezidențial „Jos bugetul”, ieri s-a trecut la pasul următor: miniștri ai Guvernului Grindeanu au fost chemați rând pe rând la DNA în Dosarul OUG 13.

Așadar, pas cu pas, președintele Iohannis se îndreaptă spre dărâmarea Guvernului Grindeanu pe cale… penală. Cu „protestele spontane” nu a căzut guvernul, ca în cazul „Colectiv”, așa că „gașca de penali” din Palatul Victoria, cum a botezat-o protestatarul Klaus Werner în prima sa zi de „proteste spontane”, a început să urce pas cu pas scările DNA-ului. Ce mai contează în acest război politic că demersul este fără precedent în orice stat democratic și că sfidează Constituția României? Lovitura de stat este în plină desfășurare, iar președintele Iohannis pare să fi devenit mai degrabă un robot învârtit cu cheița de niște mâini rapace exersate în dărâmarea de guverne, în crearea de dihonie națională și în instalarea unor marionete ministeriale tehnocrate care să mute bugetele unor țări în conturile unor mahări, gen Soros. Este și România pe harta lor. Apropo, cât de sugestivă este fotografia publicată recent în care europarlamentarul Monica Macovei (fosta procuroare comunistă, creatoare a Codurilor Penale care au generat atâta haos și scandal în România) stă în spatele multimiliardarului George Soros! Vă rog să nu uitați că Guvernul tehnocrat Cioloș a fost croit după chipul și asemănarea intereselor Monicăi Macovei. Domnului Soros pare să-i fi priit și… mai vrea unul ca el. Exact asta cred că se urmărește și acum, pas cu pas. Iar pasul următor, după cel al zilei de ieri, este chemarea la DNA a însuși premierului Grindeanu, ca să fie pus sub acuzare, pentru a-i da temei președintelui Iohannis să-l suspende din funcția de prim-ministru. Asta va duce inevitabil la căderea Guvernului Grindeanu. Și apoi sper să nu vă așteptați cumva că noul guvern va fi pus de majoritatea PSD+ALDE. Aceasta nu va mai exista până atunci decât ca o amintire a voinței exprimate prin vot de români la 11 decembrie 2016 și, ca în alte cazuri recente, va fi încă o dovadă că voturile românilor nu contează când la Cotroceni fac „legea” niște indivizi confiscați de interese străine.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale