Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.10.2014 00:19

Editorial


A A

Lista lui Băsescu, la final?

Lista lui Băsescu, la final?

Motto: „Fie că vorbim de [domnii] Voiculescu, Vântu, Ponta, Crin Antonescu, Roșca Stănescu, este bine să nu aibă nicio speranță că în ultimele 12 - 13 luni ale mandatului voi fi mai puțin vigilent în a apăra justiția în ansamblul ei de interferența politicului”. (Președintele României, 8 noiembrie 2013)

ALINA MAVRODIN VASILIU


Arestarea senatorului Sorin Roșca Stănescu a redeschis rănile mai vechi ale suspiciunilor cu privire la condamnările politice din ultimii doi ani. Nu că rănile cu pricina s-ar fi cicatrizat. Nici pomeneală! Doar că ai fi sperat, ca simplu cetățean, că arestările făcute la comandă, cu toată suita lor de victime colaterale, să fi săturat setea de răzbunare a celui care le anunță public și le dictează telepatic Justiției independente.

 

Când colo, orice nou episod nu face decât să pună sare pe rănile cu pricina. Arestarea senatorului Sorin Roșca Stănescu ne demonstrează că oarba justiție îi bifează zelos pe cei aflați pe lista arestabililor, dând sentințele într-un ritm febril, ca și cum ar urmări să-i termine pe adversarii lui Traian Băsescu înainte ca acesta să-și termine mandatul de președinte.

 

Acum un an, chiar pe vremea asta, locatarul de la Cotroceni și-a făcut publică lista cu pricina și, de atunci, execuțiile în justiție s-au ținut lanț. Sentințele controversate au căzut ca ghilotina peste capetele celor acuzați de fapte penale și de prejudicii umflate cu pompa presiunilor, fapte ce n-au putut fi întotdeauna probate, oricât s-au întrebuințat în acest sens niște procurori și apoi niște judecători (făcuți tot din procurori!).

 

Așa încât orice simpatii politice ai avea, ori ba, nu poți trăi împăcat cu gândul că s-a înfăptuit un act de dreptate prin justiția noastră mioritică. magistrați plătiți din banii publici (adică și dintr-ai dvs și ai mei) au primit odată cu fluturașii de salarii și lista cu cei pe care trebuie să-i azvârle în pușcărie. Că vezi, până și acolo s-au constituit, tot pe banii dvs, celule de partid pentru izolarea adversarilor politici. Să mai zică cineva că românii nu trăiesc în democrație și-ntr-un stat de drept!

 

Dacă Traian Băsescu nu și-ar fi făcut lista publică anul trecut, poate că astăzi am fi avut cel mult niște bănuieli în legătură cu existența ei. Cum domnia sa n-a rezistat aroganței de a-și informa public victimele că el le este călăul, nu mai avem acum decât certitudini. Cu atât mai mult cu cât majoritatea celor nominalizați au fost deja executați politic prin sentințe judecătorești.

 

De când am revăzut la televizor declarația lui Traian Băsescu, mă tot întreb ce-o fi în sufletul lui Victor Ponta, el însuși fost magistrat, când constată că toți ceilalți aflați pe listă au fost deja arestați. Lui Crin Antonescu nu-i mai plâng de milă, fiindcă îmi pare că, după demisiile lui spectaculoase, nici Traian Băsescu nu-l mai are în vedere. L-a șters de pe listă mai mult ca sigur.

 

Așa că oricum ai citi declarația cu pricina, te înfiori când vezi că ultimul pe lista lui Băsescu, cu voia acestuia, cred eu, a rămas premierul Victor Ponta. Poate scapă totuși, îți zici, privindu-l cât pare de sigur pe el. Dar avertismentul de acum un an nu lasă loc niciunei îndoieli în legătură cu planurile președintelui României.

 

Nu spun eu asta, Doamne ferește! El însuși a zis-o. Și nu doar pentru urechile „pușcăriabililor” nominalizați, ori pentru cele ale alegătorilor sensibili la apărarea independenței Justiției. Ci și pentru cele ale magistraților anume racolați în acest proiect politic evident electoral. Citez: „Să nu aibă nicio speranță că în ultimele 12 - 13 luni ale mandatului voi fi mai puțin vigilent în a apăra justiția în ansamblul ei de interferența politicului”. Mesajul ăsta cred că mai poate fi citit și cam așa: „Cei care nu-i vor condamna la pușcărie pe cei aflați pe lista mea vor fi ei înșiși condamnați. În locul lor voi găsi pe alții dispuși să-mi satisfacă setea de răzbunare și pentru isprava asta vor fi recompensați”.

 

Pe final, pentru fixarea cunoștințelor dvs despre democrație și separația puterilor în stat, vă mai ofer un scurt citat din aceeași declarație a președintelui din 8 noiembrie 2013: „Vreau să îi avertizez că voi fi președinte până în ultima zi a mandatului meu. Și voi proteja justiția, procurori și judecători, de influența politicului până la capăt. Aici nu va exista un pas înapoi în ceea ce mă privește și îi avertizez că sunt foarte hotărât.”.

 

Citind cu atenție lista lui Băsescu publicată ca motto la începutul editorialului, cred că nu greșesc dacă spun că avertismentul din final nu-l mai privește acum decât pe prezidențiabilul Victor Ponta.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale