Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.02.2016 23:18

Din Dâmbovița…


A A

Listă de revendicări pentru Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice

Listă de revendicări pentru Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice
Semnalele discutate în ultima ședință a Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice vor ajunge pe masa organismului, la nivel național

❚ Pe de o parte, după semnalul tras de Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor, se cere Consiliului la nivel național începerea demersurilor pentru corectarea legislației și includerea acestor organisme în cadrul Consiliilor județene ale persoanelor vârstnice ❚ Pe de altă parte, Guvernul Cioloș este „bombardat” de solicitări, și anume: valoarea punctului de pensie să fie adusă la 45% din salariul mediu brut pe economie, soțul/soția supraviețuitor să primească 25% din pensia decedatului, biletele CFR nefolosite să fie decontate, iar pensionarii să administreze împreună cu sindicatele patrimoniul UGSR

VIRGIL VOINESCU


Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor (CARP) nu au încă un statut clar dacă au sau nu voie să activeze ca membre în Consiliile Județene ale Persoanelor Vârstnice (CJPV)! Semnalul a fost tras în ultima ședință a CJPV de președintele CARP Pucioasa, Dragomir Diaconescu. Acesta a cerut rezolvarea neîntârziată a situației, altfel participarea la ședințe „este clandestină”, fără obiect.

„Noi, reprezentanții acestor Case de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor, nu avem calitate de membri în Consiliul Județean al Vârstnicilor. Suntem scoși din structură. Deci, venim clandestin aici. După lege, nu avem ce căuta aici. Este nevoie deci de susținere din partea Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice pentru modificarea legislației”, a subliniat Dragomir Diaconescu.

 

CJPV Dâmbovița, adresă către CNPV

Președintele CJPV Dâmbovița, Gheorghe Popa, a precizat că în acest sens va înainta o scrisoare Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice, dar a ținut să precizeze că la nivel de teritoriu participarea reprezentanților CARP în consiliile județene ale vârstnicilor este firească, chiar dacă lipsește cadrul legal.

„Nu veniți clandestin aici. Eu am spus că la nivel de teritoriu este diferit. Să știți că în alte județe, președinți ai consiliilor județene ale persoanelor vârstnice sunt chiar președinți de case de ajutor reciproc ale pensionarilor, în ciuda lipsei unui cadru legal. Dar, pentru a face lucrurile bine, cu ajutorul dumneavoastră, al Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor, vom face o adresă către Consiliul Național pentru a ne susține în vederea modificării legislației pentru includerea și a CARP-urilor în structura județeană a vârstnicilor”, a promis președintele CJPV Dâmbovița, Gheorghe Popa.

În plus, pensionarii dâmbovițeni mai transmit Consiliului Național al Vârstnicilor și alte câteva solicitări pentru a le discuta cu Guvernul Cioloș.

„Pensionarii cer tehnocraților ca valoarea punctului de pensie să fie adusă la 45% din salariul mediu brut pe economie, acum fiind de numai 36,9%. Cerem ca soțul supraviețuitor să primească 25% din pensia soțului sau soției decedate, cerem Guvernului decontarea biletelor de călătorie CFR neutilizate și mai cerem ca organizațiile pensionarilor să poată administra patrimoniul Uniunii Generale a Sindicatelor din România în comun cu organizațiile sindicale”, a transmis Gheorghe Popa revendicările pensionarilor.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Aspida la 06.02.2016 11:10

Dacă în 2015 salariul mediu brut pe economie a fost 2.415, rezulta o valoare a punctului de pensie, chiar și la 36,9% de … 892,135 și nu 871,7, cât apare pe talon luna asta!…
și, DACĂ în 2016, salariul mediu brut este previzionat a fi 2.681, CÂND vor primi pensionarii majorarea punctului de pensie rezultată care, chiar și la 36,9%, ar trebui să fie 989,289?
de 45% … vise! chiar dacă…
Legea 19/2000, la Art. 80 zice – (1) Valoarea unui punct de pensie reprezintă CEL PUȚIN 45% din salariul mediu brut lunar pe economie, prognozat pentru anul respectiv, și se aprobă prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

deci: conform legii, punctul de pensie, azi, ar trebui să fie 1206,45 și NU 871,7! :(
Diferența asta de 335,35 lei, în buzunarele cui se varsă? probabil în pensiile celor care nu au contribuit toată viața (unii, deloc!) dar beneficiază de pensii uriașe! Că așa-i la noi: unii-s mai egali ca alții, și la pensie!

și, unde sunt up-date-urile punctului de pensie cu indicele de inflație și variația ratei de schimb valutar?
Prevederile legii s-au pierdut pe drum și pensionarii trebuie să zică «săr’mâna» când mai primesc un pol în plus…
Evident, vorbesc de masa mare de pensionari… că cei cu pensii umflate artificial nu-s atinși de chestiile astea… :(

Oameni buni, bătrânețea, aia firească, e o boală al naibi de costisitoare, greu de gestionat dacă nu ai un cont bine garnisit… pentru că sănătatea e din ce în ce mai scumpă, financiar!

Să-mi explice mie legiuitorii lu’ pește, cum se poate trăi dintr-o pensie medie de 1.000 de lei (la cei cu pensii mai mici nu-ndrăznesc să mă gândesc)…

Și… răscumpărarea biletelor de tren neconsumate s-o deconteze iubărețul Moliceanu, că el a dat prevederea asta!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale