Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.01.2015 00:12

Dezvăluiri noi în rețeaua șpăgilor de milioane de euro de la Microsoft pentru PDL


A A

Liderii PDL Florin Popescu și Alin Gh. Albu – tentacule dâmbovițene ale caracatiței mitelor

Liderii PDL Florin Popescu și Alin Gh. Albu – tentacule dâmbovițene ale caracatiței mitelor

❚ Fostul ministru PDL al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, a făcut noi dezvăluiri în fața procurorilor DNA despre mecanismele corupte ale traficării influenței pentru obținerea unor funcții publice pe filiera mitelor de milioane de euro de la Microsoft către PDL ❚ Nașul PDL de Dâmbovița, Florin Popescu (fost vicepre ședinte PDL la nivel național) și fostul parlamentar de Dâmbovița, Alin Gheorghe Albu (fost trezorier și administrator PDL la nivel național) au fost nominalizați de fostul ministru PDL Gabriel Sandu ca fiind două dintre tentaculele caracatiței PDL alimentate cu mitele de milioane de euro de la Microsoft

A.V.


Antena 3 a publicat noi detalii din mărturia fostului ministru PDL Gabriel Sandu, lider PDL, despre șpaga din campaniile electorale. Potrivit informațiilor, Gabriel Sandu a denunțat la Direcția Națională Anticorupție presiuni uriașe făcute asupra sa de lideri PDL, printre care dâmbovițenii Florin Popescu - fostul președinte PDL Dâmbovița și vicepre- ședinte PDL la nivel național - și Alin Gheorghe Albu - fost deputat și fost trezorier și administrator al PDL la nivel național - pentru numirea și menținerea anumitor oameni în funcții publice.

„În scriptele dlui Albu, trezorier, apăreau niște firfirei care nu justificau nici o zecime din ce apărea pe stradă în campania electorală”, a comentat informația jurnalistul Antena 3, Adrian Ursu.

Gabriel Sandu, fost ministru PDL al Comunicațiilor, a menționat, de asemenea, numele fostului premier PDL Emil Boc și pe cel al fostului ministru PDL Elena Udrea. În dosar apar și numele foștilor miniștri Berceanu și Videanu de la Transporturi și Economie. Mitele denunțate de fostul ministru Sandu sunt de ordinul milioanelor de euro, din care 300.000 de euro ar fi fost încasate direct de fostul premier Emil Boc.

 

G. Sandu: „Cheltuielile, ordonate sub presiunile efectuate de conducerea PDL”

Iată fragmentul din mărturia lui Gabriel Sandu, apărut în referatul procurorilor DNA:

„Imediat după numire am avut o discuție foarte clară atât cu conducerea PDL pe plan național, cât și cu șefii câtorva organizații județene PDL dintre care îi nominalizez pe următorii: George Scripcaru (PDL Brașov), Gheorghe Ștefan (PDL Neamț), Florian Aurelian Popescu (PDL Dâmbovița), Roberta Anastase (PDL Prahova), si cu domnul Cezar Preda, responsabil PDL Brăila. Din discuțiile purtate s-a desprins ideea că trebuie să fiu foarte atent și să le ascult sfaturile, ca pe anumite funcții-cheie din minister să punem oameni de încredere și să-i sprijinim, însă am realizat ulterior că aceste numiri vizau multiple funcții din administrația publică, dar și parlamentari și europarlamentari. Pentru asta așteptările liderilor politici ai PDL era să sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile și obligațiile cu acest scop au fost dispuse ordonate chiar sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv EMIL BOC, ELENA UDREA, VASILE BLAGA, ADRIEAN VIDEANU, RADU BERCEANU, ROBERTA ANASTASE, ALIN ALBU, GH. ȘTEFAN etc. Iar asumarea de către mine a acestor obligații viza condiționarea pentru menținerea în funcția de ministru al comunicației și societății informaționale”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Prof.univ.dr. Marin Cârciumaru la 28.01.2015 16:00

Bravo Națiune !....
Se uită că primul dosar penal la DNA a fost semnat, la inițiativa mea, de doar doi colegi universitari, cu toate că era vorba de falsificarea unor note și obținerea unor sume de bani. Desigur, sub influența de atunci a lui Florin Popescu, totul s-a stins. Pentru aceasta aveam să plătesc, pt. că, atunci când am fost făcut Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara, au căutat (colegii mei) cu ajutorul lui Florin Popescu și presa care îi era aservită, să umbrească aceste clipe frumoase din viața mea cu reluarea unor acuzații care mi-au fost făcute de Securitatea comunistă.
Tare îmi este teamă că scapă și acum.

Prof. Cârciumaru


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale