Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2019 00:10

O șansă pentru copiii sărmani


A A

Liceul din Nucet, aspirator de fotbaliști din mediul rural

Liceul din Nucet, aspirator de fotbaliști din mediul rural

❚ Nucetul are farmecul său, poveștile sale, aici s-au modelat mulți fotbali ști de-a lungul anilor. Povești și amintiri frumoase, din vremuri în care oamenii erau mai prieteni, iar fotbaliștii mai fotbaliști ❚ Dacă nu veneau la Nucet, mulți copii ar fi abandonat demult școala, ar fi ignorat sportul de performanță și ar fi eșuat de cruzi. Unii vor ajunge fotbaliști, alții vor alege drumuri separate, însă Nucetul le ține loc de casă pentru câțiva ani și poate schimba destine ❚ Directorul Constantin Gherghe e peste tot. La cursuri, pe tractor, la tuns iarba sau în fermă. Îi stau alături ca profesori-antrenori Dan Dumitru, Marius Rotaru și Corvin Constantin. Am văzut lucruri frumoase la Nucet, dar și multe greutăți ❚ Pe 1 mai se joacă iar în familie, Nucet – CSȘ Târgoviște, eveniment la care sunt așteptați federali importanți, precum Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță sau Gheorghiță Geolgău

 

COSTIN MIHAI

 


 

Plouă mărunt peste Nucet, o ploaie rece care atacă din toate părțile. Umezeala se simte puternic în aer, iar verdele crud îți taie parcă respirația. Aici pădurea se împreunează cu lacul, cu parcul, cu fotbalul. Nucetul are farmecul său, poveștile sale, aici s-au modelat mulți fotbaliști de-a lungul anilor. Povești și amintiri frumoase, din vremuri în care oamenii erau mai prieteni, iar fotbali știi mai fotbaliști. Nucetul încearcă să se adapteze timpurilor noi, însă cei mai mulți copii migrează către orașe cu școala, dar și cu sportul.

Constantin Gherghe, un director implicat

Constantin Gherghe a făcut o treabă bună la Nucet, de unde a plecat cu sufletul greu, investind toate energiile pentru a-și salva soția. Pierderea a fost grea, l-a devastat sufletește, însă a găsit puterea să o ia de la capăt și a revenit la Nucet. A înțeles repede cum stau lucrurile și a colindat județul după copii sărmani, cărora le-a oferit școlarizare, cazare, masă și instruire fotbalistică suportate de liceu, adică de stat. Un cadru didactic i-a recomandat să pătrundă în comunități cu familii modeste din județul Călărași, dar cu puști talentați. Așa au ajuns la Nucet mulți copii simpli din țară, inclusiv din Republica Moldova, pentru care fotbalul reprezintă speranța la o viață mai bună.

Acasă, la Nucet

Doru Gherghe le știe tuturor poveștile de viață. Florin Tudorache și-a cunoscut mama prin intermediul unei emisiuni tv. Frații Dragnea, Sorin și Gabriel, au părinții surdomuți. Tatăl lui Sorin Vlad nu lipsește de la niciun meci, chiar dacă și-a pierdut un picior. Dacă nu veneau la Nucet, mulți copii ar fi abandonat demult școala, ar fi ignorat sportul de performanță și ar fi eșuat de cruzi. Aici, cei mai buni cinci din fiecare grupă primesc o recompensă lunară de 350 lei. Nu e mare, dar pentru ei este binevenită. Unii vor ajunge fotbaliști, alții vor alege drumuri separate, însă Nucetul le ține loc de casă pentru câțiva ani și poate schimba destine.

Burleanu, Stoichiță și Geolgău sunt așteptați la Nucet pe 1 mai

Directorul Gherghe e peste tot. La cursuri, pe tractor, la tuns iarba sau în fermă. Îi stau alături ca profesori-antrenori Dan Dumitru, Marius Rotaru și Corvin Constantin. Am văzut lucruri frumoase la Nucet, dar și multe greutăți. Le-am descoperit într-o zi de weekend ploioasă, când am urmărit un derby dâmbovițean la juniori republicani, GȘA Nucet – Chindia Târgoviște. Pe 1 mai se joacă iar în familie, Nucet – CSȘ Târgoviște, eveniment la care sunt așteptați federali importanți, precum Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță sau Gheorghiță Geolgău. Nucetul se mișcă, în căutarea gloriei de altădată.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale