Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.12.2016 21:08

Bilanț parlamentar, cu orientare spre un nou mandat


A A

Leonardo Badea: "Tot ceea ce propune Partidul Social Democrat este perfect sustenabil"

Leonardo Badea:

- interviu cu Leonardo Badea, candidat PSD Dâmbovița la Camera Deputaților -

 

Rep.: Vă apropiați de încheierea mandatului de senator în Parlamentul României. Ați făcut parte din comisii extrem de importante, precum cea de Buget-Finanțe și cea Economică. Ce lăsați în urma dumneavoastră după acești 4 ani petrecuți în forul legislativ al țării?

Leonardo Badea: A fost o perioadă destul de interesantă, am fost la primul mandat și provocările au fost foarte mari, am început cu un guvern al Uniunii Social Liberale și, bineînțeles, pe urmă a trebuit să asigurăm o majoritate pentru Guvernul Victor Ponta. De asemenea, din punct de vedere al activității mele în cadrul Senatului României, cifrele sunt foarte clare. Am 64 de inițiative legislative în diferite domenii de activitate, în special în legătură cu activitatea de la comisii, 22 de declarații politice, 4 întrebări, o interpelare, am luat de 48 de ori cuvântul în plenul Senatului României și, sigur, toate aceste lucruri arată că am încercat pe cât posibil să realizez o activitate legislativă care să reprezinte interesele celor care m-au trimis în Parlamentul României. Sunt câteva legi mai importante la care am fost inițiator, de la Legea Educației Naționale, pentru completarea acesteia, propunerea privind asigurarea obligatorie a locuințelor, propunerea privind răspunderea civilă auto obligatorie, propunerea privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale, propuneri privind reforma în sănătate, propuneri privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului și bineînțeles propuneri de modificare la Legea pensiilor. De asemenea, ca parlamentar, am desfășurat o activitate destul de importantă și în teritoriu, am fost prezent în Colegiul în care am fost ales și am acordat în jur de 4000 de audiențe, discuții cu cetățenii și am găsit soluționări și răspunsuri pentru problemele oamenilor.

“Am dus în acești ani o luptă continuă pentru a prezenta importanța finanțării proiectelor pentru Dâmbovița”

Rep.: Ce ați fi vrut să faceți și nu ați reușit în acești 4 ani în care ați fost senator în Parlamentul României?

Leonardo Badea: Aș fi vrut să putem să punem în aplicare mai multe lucruri privind dezvoltarea infrastructurii județului Dâmbovița, pentru că în județul Dâmbovița, în acești 4 ani, s-a realizat un campus universitar, ne-am fi dorit să fie realizat drumul până la Titu pe DN 7 și drumul Bâldana-Târgoviște... Sigur, sunt lucruri pe care noi ni le dorim în continuare, sunt prioritate pentru acest mandat, am dus în acești ani o luptă continuă pentru a prezenta importanța finanțării acestor proiecte care, de altfel, sunt cuprinse în Masterplanul de finanțare.

Rep.: De ce ați ales să candidați la alegerile din 11 decembrie pentru un post în Camera Deputaților și nu ați mizat pe un nou mandat de senator?

Leonardo Badea: Așa cum se poate observa, eu în perioada aceasta am activat ca secretar al Comisiei de Buget-Finanțe din Senatul României și președinte al Comisiei comune de control a activității Curții de Conturi. În procesul legislativ, am înțeles exact că, în Parlamentul bicameral, Camera decizională pentru domeniile fiscal-bugetare este Camera Deputaților. Altfel spus, orice act normativ în domeniul fiscal-bugetar venea la Comisia de Buget-Finanțe din Senat, era aprobat în plenul Senatului, pe urmă mergea la Comisia de Buget-Finanțe din Camera Deputaților și aprobat în plenul Camerei Deputaților, astfel încât varianta finală ieșea cea votată de deputați, Camera Deputaților fiind decizională. Dorind să-mi continui activitatea în acest domeniu financiar-bugetar, am considerat, după discuții cu partidul, că este mult mai bine să fiu prezent în Camera decizională pentru domeniul financiar-bugetar.

Rep.: Ați avut o contribuție importantă la Legea RCA. Cum ați reușit să rezolvați prin această lege problemele reclamate de transportatori și nu numai?

Leonardo Badea: În urma discuțiilor pe care le-am avut transparent la Comisie cu toți factorii care au dorit să participe, cu reprezentanții societăților de asigurări, a transportatorilor, zic că am făcut o lege bună, o lege care încearcă să preîntâmpine aceste derapaje existente pe piața asigurărilor de răspundere civilă auto vizavi de sumele prin care se calculează primele polițelor de asigurare. Această lege a ajuns la Camera Deputaților, eu sunt convins că, după ce va ieși de la Camera Deputaților, va avea o formă care rezolvă foarte multe din problemele existente pe piață.

 

“Prin programul de guvernare al PSD dorim să creștem clasa de mijloc”

Rep: Care este programul PSD cu care vrea să convingă electoratul că este cea mai bună soluție pentru România?

Leonardo Badea: Venim cu un proiect foarte serios de relaxare fiscală, o relaxare fiscală prin care începând din 2016 până în 2018 dorim să reducem impozitul pentru salariați, pentru salariații care au sub 2000 lei brut pe lună, pentru medici indiferent de salariu, pentru IT-iști indiferent de salariu, cota de 16% din salariu se va transforma în cotă 0%, deci nu va mai fi plătit impozit pe salariu. Pentru salariul mai mare de 2000 lei brut pe lună se dorește reducerea cotei de la 16% la 10%, avem doi ani de zile pentru aplicare acestor măsuri. De asemenea, dorim relaxare fiscală și în ceea ce privește contribuțiile care se acordă... Astfel, la contribuția de asigurări sociale, dorim să o scădem de la 26,3% în 2016 să ajungă la 25% în 2018, iar contribuția de asigurări sociale de sănătate să ajungă de la 10,7% la 10% la 1 ianuarie 2018. Sigur, vom scoate și celelalte contribuții suplimentare până în 2018, mă refer la creanțele salariale, contribuțiile pentru șomaj de 1%, dorim să scădem nivelul total al poverii fiscale pentru contribuțiile sociale de la 39,25% cât este în 2016 la 35% până în 2018. Toate aceste lucruri ne vor face să înaintăm în acel clasament care la nivel european calculează costurile totale plătite de angajator pentru un salariu net în Uniunea Europeană, un câștig mediu net considerat la 100 de euro. În 2016 ocupăm locul 21 și în 2018, dacă vom aplica programul PSD, vom ocupa locul 6, ceea ce arată că ne dorim foarte mult să creăm un climat de relaxare fiscală. 

De asemenea, pentru pensionari, pensiile sub 2000 de lei nu vor mai fi impozitate, în prezent plafonul este de 1050 lei și pensiile mai mari de 2000 de lei vor fi impozitate de la 16 la 10%. Tot pentru pensionari dorim să scoatem acea contribuție la asigurările de sănătate de 5,5%, fiindcă, în decursul activității, ei au plătit asigurări de sănătate și nu este normal să mai plătească o dată inclusiv din pensie. Acest lucru dorim să-l facem de la 1 ianuarie 2017. Veniturile din activitățile independente mai mici de 24.000 lei anual vor fi impozitate cu 0%, adică fără impozit de la 1 ianuarie 2018, iar veniturile din activități independente ce depășesc 24.000 lei anual vor fi impozitate cu 10%.

Acestea sunt o parte din măsurile de relaxare fiscală pe care noi le-am calculat și pe care reușim să le susținem printr-o analiză foarte clară a activității economice și a modului în care banii se vor constitui la bugetul de stat. Am făcut o analiză foarte clară vizavi de modul în care vom reuși să colectăm bani la bugetul de stat, am analizat PIB-ul României până în 2020, veniturile care vor fi constituite la bugetul de stat vor crește până în 2020, iar deficitul bugetar o să-l ducem până la 2% până în 2020 având și o prognoză și o analiză anuală. PIB-ul, de la 758 miliarde lei, vrem să-l ducem în 2020 la 1014 miliarde lei și avem pe fiecare an cât va fi PIB-ul României prognozat. Am făcut acest calcul, inclusiv veniturile de la bugetul consolidat, la bugetul general, vrem să le creștem de la 231 miliarde la 330 miliarde și avem ca orizont de timp anul 2020. Dorim să creștem și salariul minim de la 1250 lei în 2016 la 1750 lei în 2020 și dorim să creștem și salariul mediu brut, ca urmare a acestui pachet de măsuri, de la 2815 lei la 3950 lei în 2020. De asemenea, dorim creșterea punctului de pensie de la 871, cât este acum, la 1400 în 2020.

 

Rep: PSD are, de asemenea, în programul de guvernare o serie de măsuri care privesc dezvoltarea sistemului de sănătate, măsuri pentru tineri și sport. Ce ne puteți spune despre aceste măsuri?

Leonardo Badea: Dorim să realizăm un program pentru sănătate complex în care să creăm un mare spital republican în București, un spital care să aibă 2400 de paturi de spitalizare, un spital care să cuprindă aparatură de înaltă tehnică și în afară de acest spital mare vom mai avea și opt spitale regionale. Finanțarea acestor activități este prevăzută și luată în calcul pe sumele bugetare prezentate de către noi și vreau să vă spun că este perfect sustenabilă și realizabilă. 

 

Mai mult decât atât, dorim să încurajăm realizarea inclusiv a unor infrastructuri de domeniu economic, avem un Fond Suveran de Investiții pe care dorim să-l realizăm și care are la bază gruparea tuturor societăților de stat care au rezultate pozitive și obțin profit, la care se vor mai adăuga obligațiuni emise și vom finanța prin acest Fond toate investițiile importante, de la autostradă, drumuri rapide până la domeniul sănătății, tineretului, acolo unde suntem interesați direct.

Vrem să încurajăm tineretul să-și dezvolte afaceri, dorim să-i încurajăm pe baza unor proiecte și granturi să poată să-și înființeze firme într-o zi cu un leu capital social, fără bani de constituire la Registrul Comerțului și fără bani de constituire a contului la bancă, cu semnătură electronică la bancă și cu acordarea pe bază de proiect a unui grant de până la 200.000 lei. Sunt lucruri importante pentru România și acest lucru arată un nou model de societate și un nou model economic. Noi dorim să creștem clasa de mijloc, dorim să oferim un model de relaxare fiscală și dorim să avem grijă de sănătatea și educația copiilor noștri și de sănătatea părinților noștri.

 


“Vrem să implementăm programul PSD de a doua zi de când suntem aleși”

Rep: Ce ne puteți spune despre echipa pe care PSD Dâmbovița o propune pentru alegerile parlamentare?

Leonardo Badea: Este o echipă de oameni tineri, oameni cu experiență politică, oameni noi care au demonstrat că pot reprezenta variante foarte bune atunci când și-au asumat funcții publice, au avut rezultate de excepție, sunt oameni care au profesii diferite și sunt specialiști, experți în domeniile pe care ei le reprezintă.

Rep: Ce mesaj aveți pentru dâmbovițeni?

Leonardo Badea: Sunt convins că tot ceea ce ne propunem noi ca și Partid Social Democrat este un lucru perfect sustenabil și dorim să implementăm programul nostru începând de a doua zi de când suntem aleși. Dâmbovițenii trebuie să aibă încredere în echipa Partidului Social Democrat și să fie convinși că știm foarte bine ceea ce avem de făcut și că vom implementa măsurile pe care noi le-am prezentat în programul de guvernare.

 

 

Material comandat de PSD Dâmbovița. Realizat de SC JURNAL MEDIA TOP SRL. Cod unic de identificare atribuit la desemnarea mandatarului financiar: 11160007

 

 

 

Ana Maria Popescu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale