Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.11.2023 00:13

Directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, atrage atenția


A A

Legea Porcului, cu reguli sanitare riguroase

Legea Porcului, cu reguli sanitare riguroase

Cum Sărbătoarea Crăciunului se apropie, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, Sandu Tolea, a adus în discuție importanța respectării Legii Porcului și necesitatea aplicării riguroase a regulilor sanitare și de siguranță alimentară.

„Suntem un popor de oameni care ne respectă tradițiile, iar în perioada următoare se apropie momentul sacrificării porcilor pentru sărbătorile de iarnă”, a declarat Sandu Tolea. „Noi, Direcția Sanitar-Veterinară, Guvernul României și toți cei implicați în aplicarea Legii Porcului, ne străduim să protejăm tradiția românească și să prevenim răspândirea pestei porcine”.

În discursul său, Tolea a subliniat că virusul pestei porcine este o amenințare majoră pentru populația de porci mistreți și porci domestici. El a comparat impactul acestui virus cu pandemia de COVID-19, menționând că, deși boala nu se transmite la oameni, trebuie să înțelegem gravitatea situației.

„Dorim să continuăm să avem acces la carne de porc de calitate în România și să ne asigurăm că consumăm produse sănătoase”, a adăugat Tolea. „Pentru a preveni răspândirea virusului, este esențial să respectăm cu strictețe regulile și să fim vigilenți în timpul procesului de sacrificare și prelucrare a porcului”.

Inspectorii DSVSA vor începe controale pentru a se asigura că toate măsurile de siguranță și igienă sunt respectate în perioada sacrificării porcilor pentru sărbători. Aceste acțiuni au ca scop prevenirea răspândirii virusului pestei porcine și menținerea calității produselor alimentare.

Astfel, respectarea Legii Porcului și a regulilor de igienă rămâne esențială pentru protejarea tradiției românești și menținerea sănătății populației de porci, asigurând, în același timp, disponibilitatea de carne de porc de înaltă calitate pentru consumul public.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

116 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Creștere alarmantă a cazurilor de urgență și a accidentelor rutiere
Ziua Națională a României, marcată simplu și frumos
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,07%
Infracțiuni... de weekend
Mesaj de solidaritate față de victimele violenței domestice
Activitate de educație pentru promovarea integrității
Peste 3800 de persoane și-au găsit un loc de muncă
A început campania de vaccinare la vulpi
Realocarea fondurilor pentru tichete CFR


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se conturează Manifestul 2024-2029

În vara anului viitor se va termina mandatul actualilor aleși din instituțiile europene, iar alegerile pentru Parlamentul European din 2024 sunt deja un subiect pe agenda politică din capitalele statelor membre UE. Desigur, alegerea eurodeputațiilor este importantă, dar atenția experților se îndreaptă mai ales asupra noii Comisii Europene. Printr-un eveniment derulat la sfarsitul lunii noiembrie s-a lansat și #Agenda24to29,... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale