Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.02.2015 00:08

Discuție pe teme fotbalistice cu tatăl lui Reghecampf


A A

"Laurențiu a început fotbalul ca vârf, Tică Gheorghe l-a folosit fundaș dreapta"


Ana Maria Prodan, Bebeto și Laurențiu Reghecampf sunt mândria lui nea Hari

❚ Gheorghe Hari Reghecampf are 67 de ani și a venit în Târgoviște pe când era copil, cu familia, care a fost deportată de la Craiova în regimul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej ❚ „Pe Laurențiu l-am dat la fotbal la cinci ani, la Nae Tătaru. Copiii îi spuneau Stromberg, pentru că avea părul lung. La opt ani a fost la un turneu la Pitești, unde a dat șase goluri” ❚ „La Metalul erau jucători foarte buni, CS a fost echipa etalon a Târgoviștei, când se juca cu tribunele pline. Chindia Târgoviște a strălucit frumos, dar s-a stins repede”

COSTIN MIHAI

 


 

„Pe cine căutați?”, ne ia în primire un localnic, de cum parcăm mașina în fața unei case la intrarea în Brătești. Îi transmitem că vrem să vorbim cu tatăl lui Laurențiu Reghecampf și fața i se luminează instantaneu. „E figură mare, stați că vă duc eu la el. Sunt slugă în curte. Mai tai un lemn, mai dau la capre, ce e nevoie prin curte”.Omul preia și facturile prinse în ușă, pe care Reghecampf senior le citește scârbit. Pe noi ne primește bucuros, însă ne pune și o condiție. „Nu vreau să se supere Laurențiu pe mine, așa că aș prefera să nu vorbim de Steaua sau de Gigi Becali. Vă spun sincer, sunt bucuros că a plecat de la arabii ăia. Se ajunsese prea departe cu amenințările suporterilor, iar șeicii se credeau mai antrenori decât el”.

O acceptăm, însă discuțiile despre Steaua și Gigi Becali se poartă într-un cadru amical. Gheorghe Hari Reghecampf are 67 de ani și a venit în Târgoviște pe când era copil, cu familia, care a fost deportată de la Craiova în regimul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Acum este pensionar și un consumator înrăit de presă și de tutun. „Jurnal de Dâmbovița” este pe masă, îl cumpără zilnic și e la curent cu tot ce scriem. „Îmi place mult ziarul vostru și stilul vostru. Scrieți curajos și isteț, poți citi multe printre rânduri”. Refuză să-l fotografiem. „Nu sunt tuns, nu sunt ras, se sperie lumea de mine dacă mă vede așa la ziar”.

„Am jucat în Divizia A la Universitatea Craiova”

Rep.: Domnule Reghecampf, mai țineți minte cum a început Lurențiu fotbalul?

- Pe Laurențiu l-am dat la fotbal la cinci ani, la Nae Tătaru. Copiii îi spuneau Stromberg, pentru că avea părul lung. La opt ani a fost la un turneu la Pitești, unde a dat șase goluri. Știți că el a început fotbalul ca vârf? Pe urmă a ajuns fundaș dreapta.

Rep.: Cine l-a reprofilat fundaș dreapta?

- Tică Gheorghe, Dumnezeu să-l ierte. A avut un meci cu Steaua la republicani și Tică avea mulți accidentați, cu cartonașe. L-a băgat pe Laurențiu în repriza a doua fundaș dreapta, și așa a rămas. Tică l-a iubit foarte mult pe Reghe, la fel cum și el l-a iubit pe Tică. Laurențiu a debutat la seniori la 14 ani.

Rep: Unde va ajunge Reghecampf ca antrenor?

- Viața va decide. El este foarte serios și muncitor, aici seamănă cu mama lui. Rep.: Dumneavoastră ați jucat fotbal? - Puțin, dar să știi că am jucat în divizia A la Universitatea Craiova, un tur de campionat. Pe urmă am jucat pe la Mija, și apoi am renunțat la fotbal pentru carieră.

„Porumbacu să ne lase în pace, că este un spălător de bani”

Rep.: Care a fost cea mai bună echipă în opinia dumneavoastră: Metalul Târgoviște, CS Târgoviște sau Chindia Târgoviște?

- Sunt trei momente diferite. La Metalul erau jucători foarte buni, CS Târgoviște a fost echipa etalon a Târgoviștei, când se juca cu tribunele pline; și Chindia Târgoviște a strălucit frumos, dar s-a stins repede.

Rep: De Chindia actuală ce ziceți? Cine este responsabil că echipa a juns atât de jos?

- Nu sunt responsabili nici Croitoru, nici Dumitrescu, nici Ghergu. Când au avut bani, au fost sus. Dacă nu mai ai bani, nu mai ești sus.

Rep.: Este mai bun ca președinte Ghergu decât Porumbacu?

- Porumbacu să ne lase în pace, că este un spălător de bani. El împrumuta clubul, ca să ia bani de la club.

Rep.: Dar Croitoru este o variantă mai bună pentru banca tehnică decât Dumitrescu?

- Pe un antrenor îl recomandă rezultatele. Croitoru mi-a fost elev, la fel și soția lui, însă nu are nici experiență și nici rezultatele lui Silviu Dumitrescu.

Rep:. Credeți că echipa va promova anul acesta?

- Tare mi-aș dori să promoveze, însă la echipă au venit jucători care nu aveau ce să caute. Cum să aduci jucători de 34, 35 de ani, când noi avem fotbaliști foarte buni la Târgoviște? Pierdem o promovare, dar câștigăm o echipă. Să facem ca pe vremea lui Silviu Dumitrescu, cu jucători localnici. A luat echipă din C și a dus-o până în A.

„E foarte bine că am scăpat de Gică Popescu de pe aici”

Rep.: Credeți că a fost utilă venirea lui Gică Popescu la Târgoviște?

- Nu a fost utilă, el a venit cu alte interese Târgoviște. Nu e bine, e foarte bine că am scăpat de el pe aici. Mie îmi pare rău de el pentru ce a pățit și că este unde este. Dar la fotbal nu va mai fi cineva niciodată.

Rep.: De FCM Târgoviște ce credeți că se va alege?

- Să ne lase în pace Zotic cu echipa lui. Decât să fie cinci echipe în C, mai bine să fie mai puține, dar mai bune.

Rep.: Flacăra Moreni va promova în Liga a III-a?

- Îmi place foarte mult de Paraschiv, pentru că este un profesionist. Cred că o să promoveze Flacăra, însă dacă nu va promova, o să vedeți că Paraschiv va renunța la fotbal, nu numai la antrenorat.

„Stadionul trebuie dărâmat dacă se construiește unul nou”

Rep.: Dumneavoastră de ce părere sunteți, trebuie dărâmat stadionul sau nu?

- Absolut! Nu are de ce să-l mai țină. Dacă s-ar mai naște un Motoroiu care să construiască un stadion în șase luni, aș fi de acord, altfel nu. Stadionul s-a construit când era CS Târgoviște în Divizia A. Au început lucrările prin aprilie-martie și în toamnă a fost gata. Să ia banii pe el și să-i bage în baza aia sportivă nouă care se construiește. Să construiască un stadion cu 30.000 de locuri, asta ar fi necesar pentru Târgoviște.

Rep: Și acolo, ce credeți că ar trebui construit pe vechiul stadion?

- Nu știu. Ar fi bine să se construiască 3, 4, 5, 6 terenuri pentru copii și juniori. Motoroiu a făcut stadionul cam în șase luni. Sau o bază hipică ar fi bună acolo. Chiar și un centru de natație ar fi util orașului, am înțeles că e aproape finalizat.

Rep.: Și totuși, pe stadionul nostru au jucat Reghecampf, Cornel Dinu, Nicolae Dobrin...

- Eugen Popescu, Cazacu sau Fane Marcu, care a murit recent, iar Cornel Dinu nu a venit la înmormântarea lui. Ăștia sunt oamenii, uită repede binele făcut.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale