Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.09.2017 00:17

Din acest an școlar,


A A

Laptele, cornul și consumul de fructe, unite în Programul pentru școli

Laptele, cornul și consumul de fructe, unite în Programul pentru școli

ANA MARIA POPESCU

 


 

Începând cu acest an școlar, elevii beneficiază de un nou program destinat lor, care unifică și continuă în același timp programul de încurajare a consumului de fructe în școli și celebrul program „Laptele și cornul”. România s-a aliniat cerințelor europene și a coroborat cele două programe extrem de bine primite în rândul elevilor, în special a celor care provin din familii cu venituri reduse, iar începând cu acest an, în școli se vor distribui fructe, produse lactate și de panificație în cadrul unui singur program denumit generic „Programul pentru școli”.

Potrivit deputatului PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă, noul program va fi pus în aplicare de trei ministere, respectiv Ministerul Agriculturii, Ministerul Educației și Ministerul Sănătații și se va derula în perioada 2017-2023. Scopul programului este acela de a crea obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă. „Programul este adaptat regulamentelor europene asigurând astfel participarea României la programul pentru școli al Uniunii Europene ce se va derula în perioada 2017-2023. Conform legislației europene, Programul pentru școli are două componente, distribuirea de fructe sau legume proaspete, lapte natural de consum sau produse lactate fără adaos de lapte praf și măsurile educative care însoțesc distribuția produselor. Actul normativ aprobat prevede crearea cadrului legislativ național pentru implementarea componentelor și obiectivelor acestui program în România, care va fi pus în aplicare de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății. În termen de 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a acestui act normativ, printr-o Hotărâre de Guvern, se vor stabili măsurile necesare pentru implementarea Programului pentru școli al României, care va asigura și distribuția produselor de panificație. Acest program urmărește crearea de obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă prin componenta de educație pentru sănătate obligatorie a acestui program, precum și prin creșterea consumului de produse locale. Finanțarea Programului pentru școli va fi asigurată de la bugetul de stat prin sume defalcate din TVA repartizate pe județe și din fonduri externe nerambursabile. Bugetul pentru implementarea Programului pentru școli al României în fiecare an școlar se va stabili anual prin Hotărâre de Guvern. Programul pentru școli al Uniunii Europene se va derula începând cu anul școlar 2017-2018”, a declarat deputatul PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

FUTURE FOLK - Tradițional în contemporaneitate
Sfinții Împărați, întocmai cu apostolii, Constantin și mama sa, Elena
Excelența în educație
Centenar - Potlogi 2018
ÎNĂLȚAREA DOMNULUI
Evenimente memorabile la UVT și la „Casa Romanței”
Eveniment academic la Târgoviște
22 de țări la Festivalul ”Babel” din Târgoviște
Elevi pelerini în proiectul "Hristos împărtășit copiilor"
Mircea Diaconu: Trezirea României se face prin repere ale identității sale


Editorial

Cum poți să pui o țară pe năsălie?

GEORGE COANDĂ


Pentru mine, și cred că și pentru mulți români, nu este o taină că în tărășenia penală, subsemnată de Ludovic Orban, este amestecat, din cap până-n picioare, Klaus Werner Iohannis. Dar știți ce este curios și, de bună seamă, nu-i face cinste? Este că-i consideră pe români tâmpiți și că-i poate trage pe sfoară cum are Domnia sa chef și interese. 

[citește tot...]

Follow artpress_tgv on Twitter


Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale