Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.08.2015 00:19

Editorial


A A

Lăcomia lui Iohannis îl prăbușește în sondaje

Lăcomia lui Iohannis îl prăbușește în sondaje

ALINA MAVRODIN VASILIU


Încrederea românilor în președintele Klaus Iohannis s-a prăbușit vertiginos în ultimele 3 luni. De la 78%, cât avea în ianuarie, a ajuns la 56%, ultimele 10 procente pierzându-le într-o singură lună. Dacă până și susținătorii săi cei mai înfocați încep să-și nuanțeze discursurile la adresa „lucrului bine făcut” în Dealul Cotrocenilor, înseamnă că „neamțul” a reușit să-i scoată din răbdări și pe ei.

De exemplu, aveam să aflăm că un ziarist din Sibiu, care pare să-l cunoască foarte bine pe fostul primar, i-a făcut de curând un portret public din 3 tușe groase: „Iohannis are trăsăturile bogatului evanghelic, aroganța seniorială și arivismul narcisiac”. Dar merită să mai citez din ceea ce a scris jurnalistul Dorin Teodorescu în ziarul „Ora de Sibiu”: „Ați fost 14 ani primarul Sibiului și în numai 9 luni ne-ați făcut de râs. V-ați luat zile libere de parcă pentru asta ați vrut să ajungeți președinte, ați fost plecat din țară și noi am aflat de la jurnaliștii străini, n-ați convins că sunteți pregătit să faceți ceea ce ați promis, atunci când spuneați apăsat că veți fi președintele românilor. (…) Vor spune adversarii dumneavostră (chiar intelectuali sași, sibieni respectabili!), unii poate cu siguranța bucuriei inconștiente, că ei știau de la început că așa va fi, că nu veți putea fi altul decât ați fost ca primar”.

Jurnalistului din Sibiu îi citești revolta și printre rânduri, întocmai ca în editorialele susținătorilor iohanniști din București. Pare că de la un timp ceva le-a tras tuturor vălul de pe ochi și încep să vadă defectele majore ale președintelui Iohannis, cărora înainte le dădeau valoare de calități providențiale. Nu c-aș fi deșteapta pământului, dar în capcana asta nu am reușit să cad.

Asta și pentru că, de felul meu, m-am ferit cât am putut să-mi pun condeiul în slujba propagandei politice. Astfel că nu mă miră deloc că Herr Klaus Werner și-a luat adio, în doar 8 luni, de la 20 de procente din capitalul de încredere cu care-l creditaseră milioane de români. Păi hai să recapitulăm ce a făcut, de i-a enervat așa de tare. Cât despre cele pe care le-a promis și apoi a făcut taman împotriva lor, tocmai ce am văzut în privința noului Cod Fiscal. Vasăzică, de cum s-a instalat ca președinte al României, și-a făcut două concedii în paradisuri exotice și unul la Neptun, unde s-a odihnit cu nevasta pe plaja lui Ceaușescu. Între timp, cu un milion de euro de la RA-APPS și-a făcut un dormitor de o jumătate de hectar în Vila Lac 3 și apoi, de pe urma negocierilor cu premierul interimar Gabi Oprea, și-a triplat salariul.

Cu această ocazie a băgat și Guvernul Ponta în balamuc sindical, fiindcă ceea ce trebuia să se întâmple în mod echitabil prin legea salarizării unitare, începând din ianuarie 2016, a fost total bulversat, din cauza lăcomiei prezidențiale. Și în timp ce dl Iohannis tace și încasează salarii triplate, țara e-n dihonie și urlă sindicatele în fața Guvernului. Ăsta da „lucru bine făcut”!

P.S. Părerea mea este că și obsesia pentru modă a „primei doamne” Iohannis, ca și lipsa ei totală de empatie față de dramele din țară, l-au lăsat fără procente importante în încrederea românilor pe soțul ei „arivist narcisiac”, navetist între Cotroceni și Sibiu.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale