Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.06.2017 00:19

Editorial


A A

La Washington, yes reunirea, la București, ba

La Washington, yes reunirea, la București, ba

GEORGE COANDĂ


Niciun secret pe lumea asta, mai ales în politică, nu rămâne secret o veșnicie. Și uite cum, după două decenii a ieșit la lumina crudă a adevărului o colosală tâmpenie românească. Mai precis, a celor cocoțați în vârful așa-zisei revoluții române din ’89.

Încă și mai precis, a lui Ion Iliescu și a ciracului său de atunci, înfipt de revoluționari (oare?) în funcția de primministru, Petre Roman. Doi vajnici preferați ai Kremlinului gorbaciovist. Despre ce este vorba? Păi, despre faptul că – și care a țâșnit, iată, cum am zis, în lumina crudului adevăr, lăsându-ne într-o perplexitate dureroasă, ca un cuțit vârât în vintre – Congresul Statelor Unite s-a pronunțat explicit, încă de la mijlocul anului 1990, susținând reunirea Basarabiei cu Patria Mamă România, iar Bucureștiul lui Ion Iliescu a spus ba, ascunzând sub preș (de ochii și sufletul națiunii române) gestul american de bunăvoință. Un gest, geopolitic se înțelege, SUA dorindu-și o Românie Mare, reîntregită și aliată, meterez la tendințele hegemonist colonialiste ale Kremlinului. Fie comunist, dacă ar fi fost să nu se prăbușească URSS, fie capitalist cu duhnitoare respirație țaristă. Documentul american a fost înregistrat drept Rezoluția 148, Congresul 102, Sesiunea 1 și care a decis ca guvernul SUA, implicit președintele, să militeze pentru revenirea Basarabiei între frontierele firești ale României. Rezoluția nu a fost abrogată. Deci, SUA se obligă în continuare să susțină Reîntregirea statului român. Și să mai desecretizăm un alt amănunt esențial: în 1991 Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova, a dorit Reîntregirea, cu o condiție, să i se încredințeze funcția de vicepreședinte al României. Firesc, nu? Ion Iliescu a replicat: niet! Nici Reîntregire, nici funcția pentru Snegur. Și știți de ce? Ca să nu supere URSS și pe tovarășul Mihail Gorbaciov. Că era doar omul lui și se voia părintele socialismului românesc, reșapat „cu față umană” pe calapodul „perestroika” și „glasnosti”. Atunci, este limpede acum, Ion Iliescu a trădat supremul INTERES NAȚIONAL: REÎNTREGIREA PATRIEI. Washingtonul este gata și astăzi, și în viitor, să ne ajute. Ce-om mai fi așteptând?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale