Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.03.2015 00:20

Catalogată cea mai grea secție din Spitalul Județean Târgoviște,


A A

La Unitatea Primiri Urgențe: flux continuu de probleme

La Unitatea Primiri Urgențe: flux continuu de probleme
Și totuși, la UPU doar 19% dintre prezentări sunt urgențe. Potrivit directorului SJU, restul cazurilor ar putea fi rezolvate de medicii de familie, de negăsit mai ales în week-end

❚ Secția lucrează la foc continuu cu doar 7 medici din necesarul de 46 și 60 de asistenți din necesarul de 120 ❚ Personalul insuficient trebuie să facă față unei medii de 250 de persoane la 24 de ore, împărțite la triaj pe trei niveluri de urgențe, astfel încât se ajunge la 6 ore de așteptare și la nemulțumirile de rigoare ❚ Pe lângă toate acestea, la UPU deficitul de finanțare pe un an este de 32 miliarde lei vechi, bani care se asigură din bugetul spitalului, pentru că sumele de la Ministerul Sănătății nu sunt suficiente

VIOLETA STANCIU

 


 

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), piatra de încercare a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște! Catalogată cea mai grea secție a celei mai mari unități sanitare din județ, UPU se confruntă de mai mult timp cu o criză acută de personal. Secția lucrează la foc continuu cu doar 7 medici dintr-un necesar de 46 și 60 de asistenți medicali dintr-un necesar dublu, adică de 120, cifre raportate la numărul de prezentări de 80.000 persoane/an.

Conducerea secției UPU și a spitalului caută soluții

Problema ridicată recent de șefa secției, dr. Iulica Roșoiu, este că din numărul total al prezentărilor la UPU numai 19% reprezintă într-adevăr urgențe medicale: „Personalul nostru este foarte puțin. La 24 de ore, media prezentărilor este de aproximativ 250 de persoane. Vrem să trecem la un program de 12/24 cu acești 7 medici. Timpul mediu de așteptare depinde de gradul de urgență. La nivelul 1 și 2 (cei care sunt de resuscitat) nu se așteaptă. Timp de așteptare avem la nivelul 3. Însă mulți dintre pacienții care se prezintă la noi nu sunt urgențe”, a explicat dr. Iulica Roșoiu.

Doi medici tineri, ultima achiziție la UPU

Directorul Spitalului Județean de Urgență, dr. Radu Petrescu, pune aglomerația de la UPU pe seama faptului că medicii de familie sunt de negăsit în week-end, dar și în cursul săptămânii, după ora 14.30. „UPU este cea mai grea secție a Spitalului Județean, cu impact asupra locuitorilor din județ. Sperăm să îmbunătățim programul de la UPU. Au venit doi medici tineri care s-au și acomodat în formația noastră. Dr. Roșoiu a făcut un program de 12 cu 24 de ore, ca să îmbunătățim programul medicilor, să nu mai fie discuții că se așteaptă 4-6 ore la UPU. Toată lumea vine la UPU, dar nu toți care se prezintă sunt urgențe. Sigur că lumea nu înțelege că mai întâi sunt văzuți cei mai grav, se face un triaj, există o prioritizare. De obicei, cei care fac reclamații sunt cei care au dureri de măsele. La UPU deficitul de finanțare pe un an este de 32 miliarde lei vechi. Banii cică îi dă Ministerul Sănătății, dar nu toți. Și atunci noi, din banii spitalului (suntem finanțați de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate), suplimentăm UPU cu 32 miliarde lei”, a precizat managerul spitalului. Disfuncționalitățile de la UPU referitoare la acordarea serviciilor medicale de asistență și investigare au fost săptămâna trecută și subiect de analiză între autoritățile județene și directorul CJAS Dâmbovița cu managerii, membrii Consiliului de Administrație și șefii de secții de la Spitalul Județean de Urgență. S-au luat în discuție atât situația numărului de angajați, cât și nevoile de personal pentru Unitatea de Primiri Urgențe.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale