Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.03.2015 00:25

Complex de Natație avem, racordare la apă ce ne mai trebuie?


A A

La Târgoviște, s-a inventat... înotul pe uscat

La Târgoviște, s-a inventat... înotul pe uscat
Probleme... gârlă în proiectul Complexului de Turism și Natație

❚ Proiectul demarat de fosta administrație a municipiului pe locul Bazei de Agrement Crizantema prevede construcția unui Complex Turistic și de Natație care cuprinde, printre altele, un bazin de dimensiuni olimpice, mai multe ștranduri și un Aqualand ❚ Numai că proiectantul, o firmă din București, a „uitat” de alimentarea cu apă a ștrandului pentru adulți, conducta oprindu-se undeva la 20 de metri de bazin ❚ În aceste condiții, actuala echipă de conducere a primăriei a fost nevoită să recurgă la un plan revizuit, din bugetul municipalității ❚ Așa că, pe lângă faptul că din bugetul propriu Târgoviștea suportă jumătate din proiect – adică fabuloasa sumă de 40 milioane lei – alți bani au fost „înecați” pentru a repara ce a uitat proiectantul ❚ Primarul interimar Cristian Stan promite că vinovații vor răspunde, iar actuala administrație nu-și va asuma greșelile altora

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Cum a fost posibil ca la un ștrand să nu fie prevăzută alimentarea cu apă? Răspunsul la această întrebare va trebui să îl găsească reprezentanții Primăriei Târgoviște, responsabili de bunul mers al proiectului european de 88 de milioane de lei, care prevede construcția Complexului Turistic și de Natație pe locul fostei Baze de Agrement Crizantema. Proiectantul, o firmă din București, a „omis” alimentarea cu apă a ștrandului pentru adulți, așa că Primăria a fost nevoită să recurgă la un plan revizuit, din bugetul municipalității.

Primarul interimar promite: cine a greșit va plăti!

Complexul Turistic și de Natație al Târgoviștei este un proiect derulat prin fonduri europene, ce prevede construcția, pe o suprafață de 11 hectare, a unui bazin de dimensiuni olimpice, ștranduri, terenuri de sport, spații de joacă pentru copii, un Aqualand și două tobogane. Toate bune și frumoase, însă conducta de apă s-a oprit undeva la 20 de metri de ștrandul pentru adulți. Astfel, Primăria Târgoviște a fost nevoită să facă o revizuire a proiectului tehnic și pentru această problemă, dar și pentru alte lucrări care nu au fost prinse în documentația inițială. Vorbim despre alimentarea cu apă la ștrandul pentru adulți sau asfaltare cu straturi lipsă. Așa că, de la octombrie 2014, s-a ajuns la decembrie 2015 termen la care ar trebui să fie finalizat proiectul.

Jr. Cristian Stan, primarul interimar al Târgoviștei, ne-a precizat: „Este vorba de lucrări de asfaltare, de alimentări cu apă și o serie de alte lucrări de mai mică importanță, dar care influențează per total acest termen. La momentul la care vom trage linie, vom stabili și cine sunt cei responsabili și eu nu voi ezita să fac toate demersurile pentru a asigura cadrul legal, nu putem să ne asumăm noi niște greșeli care au fost făcute în anumite etape de implementare a acestui proiect. Toate problemele identificate vor fi făcute publice”, a promis edilul rămas să se descurce cu „pietrele de moară” din acest proiect demarat de fosta administrație.

Situația a fost detaliată și de managerul de proiect, Daniela Popa: „În primă fază am avut o devansare de 6 luni. Au fost probleme legate de realizarea efectivă a proiectului. Au existat diferențe între planșele desenate și cantitățile din documentația tehnică, motiv pentru care s-a impus această revizuire de proiect a cărei valoare este de 9 milioane de lei, inclusiv TVA”.

„Înoți în… aer! Mai… bine de atât nu se putea!”

Primarul Cristian Stan spune că administrația va recupera prejudiciile: „Care a fost motivația proiectantului pentru aceste gafe de 9 milioane lei? Aceea că proiectul a fost executat într-un termen foarte scurt. Pe mine nu mă încălzește cu nimic, pe târgovișteni nu-i încălzește cu nimic În situația în care vom avea prejudicii, să răspundă cine a greșit. Vom ști să recuperăm și eventualele prejudicii”, a completat primarul interimar.

Târgoviștenii nu văd cu ochi buni situația, dar susțin că s-au obișnuit cu neregulile din proiectele europene și nu numai.

● „Trăim în România!” ● „E posibil orice în țara asta!” ● „Înoți în… aer! Ne mai mirăm? Mai… bine de atât nu se putea!”

Arhitect Lucian Enache, consilier local municipal, pune totuși o întrebare-cheie: „De au apărut proiectanții ăștia care numai greșesc? Și chestia asta cu branșarea... a uitat constructorul să facă racordul... Era și o glumă: «Domne, ne-au dat voie să sărim în piscină, dacă suntem cuminți, ne dau drumul și la apă» Pe mine mă sperie și altceva. Până la sfârșitul anului trebuie să terminăm bazinul. M-am uitat pe imagini și de fapt este numai o structură de beton, din punctul meu de vedere ca proiectant, numai structura nu poate să depășească 50%. După părerea mea, sunt puține șanse să se termine bazinul anul acesta.”

Lucrările la Complexul de Natație și Turism au demarat în anul 2012. Este un proiect care este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013 și, din valoarea de 88 milioane lei, 50% este contribuție financiară nerambursabilă și 50% reprezintă contribuția proprie a municipiului, oricum o sumă uriașă ce trebuie suportată de municipalitate pentru un obiectiv care nu își are rostul, după cum susțin reprezentanții administrației de azi. Complexul ar trebui să fie gata la 26 decembrie 2015, în caz contrar, administrația locală ar putea primi corecții financiare.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale