Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.07.2016 00:25

Administrația municipală are planuri fără precedent pentru continuarea de asfaltări și extinderea rețelei de apă-canal


A A

La Târgoviște, proiecte mari pentru zone uitate zeci de ani

La Târgoviște, proiecte mari pentru zone uitate zeci de ani
Asfaltările, reabilitarea și extinderea infrastructurii stradale, de apă și canalizare se vor face și cu bani de la guvern

❚ Până la sfârșitul anului, administrația locală dorește să finalizeze reabilitarea tuturor arterelor rutiere, dar și rezolvarea problemei privind extinderea rețelelor de canalizare în Cartierul Sârbi, o zonă a municipiului în care nu s-a mai intervenit la infrastructură de câțiva zeci de ani ❚ Tot cu fonduri proprii, se realizează lucrări de modernizare pe strada 8 Martie, iar la finalizarea acestora muncitorii se vor muta în microraioanele IV și V, cartiere în care nu s-a mai turnat o roabă de asfalt de foarte multă vreme ❚ „În paralel, am decis dezvoltarea unui proiect de mare anvergură, cu finanțare prin MDRAP, potrivit OUG 28/2013, proiect care vizează străzile din municipiul Târgoviște care la acest moment nu sunt asfaltate și nu beneficiază de utilități, astfel încât în câțiva ani să putem rezolva mare parte din problemele care există în prezent”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan

ANA MARIA POPESCU

 


 

Municipiul Târgoviște este un adevărat șantier în lucru în această perioadă, iar primarul orașului dă asigurări că așa va rămâne atâta timp cât vremea va permite efectuarea de lucrări de infrastructură rutieră și nu numai. Se lucrează intens la asfaltarea străzilor din cartierul târgoviștean Matei Voievod, unde se dorește reabilitarea tuturor arterelor rutiere, dar și rezolvarea problemei privind extinderea rețelelor de canalizare, iar până la sfârșitul anului administrația locală dorește să finalizeze toate aceste lucrări din Cartierul Sârbi, o zonă a municipiului în care nu s-a mai intervenit la infrastructură de câțiva zeci de ani.

Concomitent cu lucrările din acest cartier, se lucrează în mai multe microraioane ale municipiului, acolo unde încă mai există străzi ciuruite de gropi și pline de praf. Potrivit primarului municipiului Târgoviște, zilele trecute au demarat, conform planului, și lucrările de pe strada 8 Martie, stradă care se află în zona Companiei de Apă și care a fost ocolită de Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) B. Această arteră rutieră nu a putut fi reabilitată cu fonduri europene pentru că nu a fost inclusă, din diverse motive, în Planul de Dezvoltare Urbană, însă echipa de conducere a Primăriei a decis ca, din fonduri proprii ale municipiului, să toarne asfalt și să modernizeze și această stradă, la fel cum s-a întâmplat și pe strada Pandurilor, dar și în alte locuri din oraș, pentru ca întreaga zonă să fie unitară și toți locuitorii municipiului să se bucure de curățenie și confort. După ce vor fi finalizate lucrările în această zonă, muncitorii se vor muta pe străzile din microraioanele IV și V, în cartiere în care nu s-a mai turnat o roabă de asfalt de foarte multă vreme și care au intrat acum în atenția administrației publice locale.

Toate aceste lucrări de asfaltare sunt realizate din fondurile proprii ale Primăriei, însă edilul municipiului, Cristian Stan, a anunțat că are planuri mari și pentru alte zone, acolo unde sunt probleme nu doar cu infrastructura de străzi, ci și cu cea de apă și canalizare. Primarul municipiului a luat în calcul atragerea de fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pe filiera Ordonanței 28/2013, pentru ca în următorii ani să rezolve și aceste probleme cu care din nefericire încă se mai confruntă municipiul reședință de județ.

„Așa cum am promis, în această săptămână au debutat lucrările de asfaltare pe strada 8 Martie, din microraionul XII. După finalizarea investiției de aici, eforturile noastre de modernizare a infrastructurii vor viza microraioanele IV și V, cartiere în care de foarte mult timp administrația publică locală nu a intervenit serios. În paralel, am decis dezvoltarea unui proiect de mare anvergură, cu finanțare prin MDRAP, potrivit OUG 28/2013, proiect care vizează străzile din municipiul Târgoviște care la acest moment nu sunt asfaltate și nu beneficiază de utilități, astfel încât în câțiva ani să putem rezolva mare parte din problemele care există în prezent cu privire la drumurile publice, dar și la sistemele de alimentare cu apă și de canalizare”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de jean valjan la 21.07.2016 13:44

reparati str justitiei ,este sub orice critica.oare parintii suspusi prin administratia orasului/judetului nu observa calitatea strazii cand isi aduc progeniturile la CN Ienachita v ?


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”
Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale