Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.11.2011 00:03

Deputatul PSD Ion Stan va sesiza Corpul de Control al Primului Ministru, Parchetul General si Ministerul Internelor - In Dambovita


A A

"La ordin portocaliu: escrocherii cu averea statului"


❚ Prefectul de Dâmbovița, Iancu Caracota, este acuzat de PSD de implicare ilegală în retrocedarea averii boierilor Văcărești către urmași, deși testamentul Elenei Văcărescu spune clar altceva ❚ Ion Stan acuză că, din ordinul venit de la Prefectura Dâmbovița, unul dintre urmașii Văcăreștilor a obținut toate proprietățile din Dâmbovița, deși Elena Văcărescu preciza ce lasă și Academiei Române la paragraful II al testamentului, paragraf pe care... nimeni nu a știut să-l citească ❚ Deputatul Ion Stan susține că reconstituirea dreptului de proprietate asupra celor 863 hectare de pădure, care au revenit moștenitorului Șerban Alexandru Manu, s-a făcut la presiunea prefectului Caracota asupra Direcției Silvice Târgoviște și a Comisiei Județene de Fond Funciar

 

Prefectul județului, Iancu Caracota, din nou în vizorul socialdemocraților dâmbovițeni. Deputatul Ion Stan, președintele PSD Dâmbovița, îl acuză pe reprezentantul guvernului în teritoriu că s-a implicat în mod ilegal în retrocedarea averii boierilor Văcărești către urmași, deși testamentul Elenei Văcărescu spunea cu totul altceva. Se pare că din „ordinul” prefectului Iancu Caractota, unul dintre urmașii Văcăreștilor a obținut toate proprietățile din Dâmbovița ale Zoei Caribol, sora Elenei Văcărescu, deși prin testament aceasta a dispus ca numai uzufructul pentru 50 hectare teren arabil și 50 hectare pădure să revină moștenitorilor săi, iar restul proprietăților să revină Academiei Române.

 

Deputatul social-democrat susține că reconstituirea dreptului de proprietate asupra celor 863 hectare de pădure, care au revenit moștenitorului, s-a făcut le presiunea prefectului Caracota asupra Direcției Silvice Târgoviște și a Comisiei Județene de Fond Funciar, iar în spatele acestei retrocedări se află mai multe interese de afaceri și acte de corupție, drept pentru care va sesiza Corpul de Control al Primului Ministru, Parchetul General și Ministerul Administrației și Internelor pentru a descâlci ițele acestei „escrocherii cu averea statului”.

 

„Se pare că nimeni nu a știut carte și nu a vrut să citească paragraful II, punctul C”

Deputatul PSD Ion Stan a explicat: „Prefectul de Dâmbovița, Iancu Caracota, retrocedează ilegal 863 ha pădure urmașilor boierilor Văcărești. Reconstituirea dreptului de proprietate asupra celor 863 ha de pădure s-a făcut sub presiunea pusă de prefectul Iancu Caracota asupra Direcției Silvice Târgoviște și asupra Comisiei Județene de Aplicare a Legii Fondului Funciar, care inițial respinsese amendamentul, iar ulterior, la amenințările prefectului, a validat cererea înaintată de Șerban Alexandru Manu pentru autorul Zoe Caribol. Ocolul Silvic Târgoviște a precizat că s-a realizat și punerea în posesie, în regim de urgență, la ordinul portocaliu primit de la Prefectura Dâmbovița. Zăvoaiele din lunca râului Dâmbovița, pornind de la Raciu și ajungând la Moara Nouă, nu mai sunt ale statului.

 

De asemenea, pădurile Iuda Mică și Brăteasca au fost date familiei Manu. Ne punem întrebarea care sunt motivele care i-au determinat pe prefectul Iancu Caracota și pe cei din Comisia Județeană de Fond Funciar de au închis ochii și nu a vrut să citească paragraful II, punctul C din Testamentul Elenei Văcărescu, care precizează: «Las Academiei Române proprietatea asupra parcului, capelei, conacului și clădirilor anexe cu toate instalațiunile lor, cum și proprietatea asupra suprafeței tuturor terenurilor arabile, grădinăriilor, pădurilor și zăvoaielor, toate făcând parte din moșia Văcărești, județul Dâmbovița, excluzând din acestea 50 ha pământ arabil și 50 ha pădure, uzufructul pe viață al acestor bunuri îl are sora mea Elencuța».

 

Acesta este testamentul Elenei Văcărescu, el a fost depus la documentația respectivă de către cei de la Romsilva, din păcate se pare că nimeni nu a știut carte și nu a vrut să citească paragraful II, punctul C. Ne întrebăm ce interese de afaceri și acte de corupție se ascund în spatele acestei retrocedări frauduloase? Ce ne pot spune Emil Boc și Traian Băsescu despre retrocedarea ilegală făcută la presiunea prefectului de Dâmbovița și ne întrebăm cine mai apără Statul în fața abuzurilor portocalii?

 

Sesizez Corpul de Control al Primului Ministru, Parchetul General și Ministerul Administrației și Internelor pentru a descâlci ițele acestei escrocherii cu averea statului și pentru a-i sancționa drastic pe cei vinovați, restituind statului, respectiv Academiei Române, proprietățile ce-i revin de drept”.

 

Ana Maria Popescu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale