Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.11.2014 00:19

Pamflet


A A

La mănăstiri cu to(n)ții!

La mănăstiri cu to(n)ții!

TEODOR VASILIU


După ce și-a băgat dracu’ coada-n prezidențialele abia încheiate, se cuvine ca politrucii care ne-au încăierat să se retragă pe la niscaiva mănăstiri. Să se potolească și ei, dar mai ales să ne liniștim și noi creierii capului. Am să le propun astăzi câteva destinații de pelerinaj, evident cu tâlc, în speranța că o să vă smulg măcar un zâmbet.

Uite, de exemplu, la Mănăstirea Corlățeni, din județul lui Flutur, i-aș trimite de mână pe foștii miniștri de externe Corlățean și Meleșcanu. Și n-ar strica, așa cum spunea premierul Ponta, să se retragă p-acolo și „toată echipa de conducere” care și-a asumat responsabilitatea organizării corecte a alegerilor din Diaspora.

Mai departe, la Mănăstirea Buluc din Vrancea lui Oprișan, s-ar cuveni să dea… buluc votanții din străinătate, ca să-l treacă pe Klaus în pomelnic la „vii”, că tot sunt ei morți după el. Nici Mănăstirea Călugăra din Caraș-Severinul lui Frunzăverde nu trebuie ocolită și propun ca Monica Macovei să se retragă acolo în post și rugăciune dacă n-o primi vreun post în cancelaria lui Klaus la rugăciunea lui Merkel. În schimb, nu m-aș mira ca în Galațiul deja arestatului Bunea Stancu să fie pelerinaj mare la Mănăstirea Gologanu, unde vor veni să (retro)cedeze gologanii toți cei care au făcut din ochiul dracului politică de jefuire națională. Sper ca la Mănăstirea Gologanu să fie destule chilii pentru cheliile de prin toate partidele, că ăștia-s mulți și au avut doar mână de luat, nu și de dat. Gașca de la Cireșica e bine să dea roată de trei ori în coate și-n genunchi Mănăstirii Cireșoaia din Bacăul arestatului Hrebenciuc, cel care a ratat încurscrirea cu „el comandante” Băsescu.

La Mănăstirea Cozia din Vâlcea nu m-ar surprinde să aud că-și caută umbra Mircea Geoană, după ce-a pierdut-o la Vântu. Cred însă că cea mai mare bătălie se va da pentru pelerinajul la Mănăstirea Ciolanu, din Buzăul lui Nutzica Udrea, pe care s-aude c-or s-o caute procurorii lu’ Codruța până-n măduva oaselor ca să-i găsească afacerile cu terenuri. De n-o găsi-o DNA-ul la Mănăstirea Ciolanu, propun s-o caute la Mănăstirea Cocoșu din județul Tulcea, că acolo avea balta pește pentru proiecte europene înecate la mal. În Prahova arestaților useliști Cosma și Roșca, Adrian Năstase îi așteaptă la Mănăstirea Cornu pe cei din staff-ul de campanie al lui Ponta, mai puțin pe Liviu Dragnea, al cărui cap e posibil să fie adus la Mănăstirea Dealu din Dâmbovița, unde-și doarme somnul de veci capul primului unificator de țară. Nici nu vreau să mă gândesc ce-o să fie la Mănăstirea Locuri Rele din Gorjul în care a câștigat parlamentarele Victor Viorel și a pierdut DD senzațional.

Aici vor fi trimiși și cei care au fluierat în Biserică în ultima săptămână, ca să se așeze definitiv la Masa Tăcerii, cum le-a dat canon șeful lor din PSD. Pentru doamnele purtătoare de multe vorbe Alina Gorghiu și Gabriela Firea se cuvine să le fie rezervate două chilii la Mănăstirea Pătrunsa din județul Vâlcea, unde a fost și Rovana Plumb pătrunsă de politică niscaiva ani, până a venit în Dâmbovița mea dragă. Acu-i recomand să se retragă la Mănăstirea Plumbuita de la București. La Mănăstirea Ciocanu, în Argeș, se vor încolona smeriți sindicaliștii din metalurgie. Mănăstirea Săraca, din Timișul tinereților lui Ion Iliescu, și-ar putea dovedi ospitalitatea pentru o personalitate politică săracă și cinstită care-și amintește meleagurile din Timiș de pe când era secretar cu propaganda la județ.

La Mănăstirea Tăriceni, din Călărașii liberali, este așteptat Tăriceanu cu cele 4 procente ale lui. La Mănăstirea Strigoi, din Bacău, ascunse de ochii DNA-ului, bântuie stafiile penale ale morților care au votat la referendum, așa că nu știu cine are curaj s-o viziteze. La Mănăstirea Peri i-aș trimite pe cei din Curtea Constituțională, că tot ne-au ei scos peri albi în ultimul an. Pe tribunul Vadim parcă-l văd la Mănăstirea Războieni din județul lu’ Pinalti arestatul. La Mănăstirea Țigănești, din Ilfovul liberalului Petrache, ar putea fi transferat Mircea Băsescu, fratele președintelui, în timp ce pe cumetrii lui din clanul Bercea parcă-i văd urcați în dube și trimiși la Mănăstirea Șatra din Maramureș, ca să nu vorbească inculpații între ei. Mă tem însă că mare parte dintre pedeliștii liberalizați și-au rezervat demult locuri de închinare la Mănăstirea Secu.

Asta fiindcă la Mănăstirea Neamț din apropiere aud că s-a plasat tot SPP-ul ca să-l păzească pe Iohannis să nu-și facă semnul crucii cu stânga. După cum văzurăm, vacanța lui Victor Ponta în Abu Dhabi a stârnit controverse, așa că premierul ar fi fost sfătuit să se retragă la Mănăstirea Sâmbăta de Sus din Brașov, că tot i s-a dus pe apa sâmbetei candidatura la prezidențiale.

Pe românii care n-au fost la vot i-aș trimite la Mănăstirea Vărzărești, în Vrancea, că pe cei care-au votat îi văd deja c-o lumânare încolon(iz)ați la Mănăstirea Libertatea. Iară eu, cu voia dvs. ultimul pe listă, m-oi duce la Mănăstirea Humorului să mă căiesc, că prea am făcut haz de necaz după câte am văzut la prezidențialele astea păcătoase!

P.S. În pamfletu’ ăsta, singurul lucru serios îl reprezintă numele acestor locuri sfinte de pelerinaj și rugăciune, pe care le găsiți în catalogul mănăstirilor din România.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale