Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.09.2014 00:19

Pamflet


A A

La mâna unui "P"

La mâna unui

ALINA MAVRODIN VASILIU


Scandalurile prezidențiale și rezidențiale au în comun aproape totul. Mai puțin un P. Un P, însă, poate face diferența între libertate și pârnaie, între obținerea unor funcții și pierderea lor, între mormanele de mite și veniturile oficiale, între creditele luate cu trafic de influență și alte feluri de împrumuturi.


Și exemplele de acest fel pot continua atunci când există într-o țară un P mare și tare care face diferența între afacerile prezidențiale și cele rezidențiale din politică. Mai e, desigur, și diferența deloc neglijabilă dintre un P mare și un p mic. În politică, asta înseamnă mult mai mult decât ne puteam imagina până la alegerile din 2012.


Mi-e teamă că, în ultimul timp, până și țâncii care buchisesc abecedarul au înțeles ce înseamnă pentru politicieni și familiile lor P mare de tipar și p mic de mână. Și cu ce preț pentru țara noastră se ceartă și se împacă cei care își fac afacerile prezidențiale și rezidențiale din banii publici.

 

În toată povestea asta ar mai exista și un p de la popor, pe care afaceriștii imobiliari din politică nu mai au chef să și-l bage în vocabular. O mai fac doar prin campaniile electorale, cum ar fi și asta care stă să înceapă acum, ocazie cu care vom auzi foarte multe p-uri care populează Casa Poporului, indivizi pe care-i știu mai preocupați de case decât de popor.


Dar când moda e dictată de P-urile din palatele puterii, nu mai e de mirare să auzim non-stop despre afacerile prezidențiale și rezidențiale penale, pe care nu se înghesuie niciun p din parchete să le ia la bani mărunți. Ai zice că între toate p-urile astea, mai mari sau mai mici, de tipar sau de mână, există o înțelegere secretă pe care n-au niciunii chef s-o strice. Indiferent cât melițează presa pe seama tunurilor date de ei.

 

În final, vă spun drept că nu m-aș mira deloc ca un P foarte mare, unul dinspre soarele răsare, să tragă un tun de proporții mondiale care să treacă în uitare micile războaie prezidențiale și rezidențiale din România. Presimt că toată acestă mare afacere politică e deja la mâna unui P. A unuia mare!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale