Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.02.2016 00:17

Scrisoare deschisă:


A A

"La Glodeni, primarul repetent taie și spânzură"

„În condițiile în care România este plină de pseudo-ziariști derbedei, lingăi și șantajiști (vezi cazul recent), «Jurnalul» rămâne singurul organ de presă căruia i te poți adresa în rezolvarea unor probleme.

 

La Glodeni, situația stă pe un butoi de pulbere. Ieri, zi de salariu, peste 80 de salariați la stat, printre care și cadre didactice, nu și-au putut ridica drepturile bănești pentru că nu vrea primarul. Mai precis, nu a fost aprobat bugetul local în două ședințe ale Consiliului Local, respins de toți consilierii, indiferent de orientarea politică. Prima tentativă s-a produs pe 28.01 anul curent, în ședință ordinară, când bugetul (…) nu a mai intrat în dezbatere. La prima lectură am constatat că este vorba de un buget electoral (…).

După o rețetă proprie, primarul DINU PETRE și-a păstrat 8 miliarde lei vechi pentru campanie electorală astfel: în ultimii trei ani s-au prevăzut sume la investiții care nu s-au realizat, iar banii s-au reportat din an în an, astfel că s-au adunat ca excedent bugetar 8 miliarde plus banii din acest an. Personal, ca ordonator secundar de credite, împreună cu profesorul Chiran Gheorghe – președinte PNL și președinte al Comisiei de Cultură-Învățământ-Sănătate, am notificat Primăria să participăm la elaborarea bugetului așa cum este legal, dar nu am fost convocați. Ca director, am solicitat scris, în baza Legii Educației Naționale, art.105 (finanțarea complementară), să se aloce sume pentru proiecte europene și perfecționare, evaluări naționale, securitate și sănătate în muncă, dar în zadar.

Am revenit cu altă adresă pentru alocarea unor sume privind înlocuirea ușilor la sălile de clasă, care se deschid în interior, contrar normelor ISU (o altă afacere a primarului cu nașu), pentru înlocuirea parchetului în sălile inundate din cauza defecțiunilor la grupurile sanitare nefuncționale și pentru o amendă în valoare de 20.000 lei, dată de DSP (…). A fost o acțiune politică de intimidare a subsemnatului pentru a-și da demisia, sortită eșecului. (…) A doua ședință, fiind extraordinară, nu mai era nevoie de avizul comisiilor. «Creierul» primarului - inspectorul cu achizițiile metamorfozat din inginer în șofer, a crezut că ne prinde pe picior greșit. În cunoștință de cauză, același buget a fost periat prin amendamente de circa 2,8 miliarde vechi, sumă ce urma a fi furată din buget.

Au fost aprobate amendamentele de către toți cei 12 consilieri prezenți, inclusiv cerințele școlii. S-a votat în unanimitate respingerea bugetului și reluarea elaborării lui in prezența președinților de comisii și a subsemnatului, ca ordonator secundar de credite. A treia convocare nu a mai avut loc nici până astăzi și o să vedeți din ce motiv! Cadrul legal este următorul: Legea bugetului, dacă bugetul nu este aprobat, se merge pe un procent de 12% din bugetul anului precedent. Legea 273 a Finanțelor Publice – Art.39: dacă bugetul nu este aprobat și au trecut 45 de zile de la publicarea în M.O., statul nu mai alocă niciun fel de cote (respectiv TVA, din care provin salariile noastre și… ce să vezi?... termenul de 45 de zile a expirat pe 07.02.2016!). Iată de ce primarul nu a mai convocat o altă ședință și nici nu are de gând. Ce Prefectură, ce Consiliu Județean, el nu are frică de nimeni, doar e candidat PSD! (…)

Nu contează că este urmărit penal pentru abuz în funcție în formă continuată (dosar ajuns în instanță după 8 ani), că are averea sub sechestru până la concurența sumei de 4,1 miliarde vechi, că mai e cercetat în alte două dosare penale și că se va mai alege cu un dosar de șantaj pentru aprobarea bugetului! Cine va răspunde pentru faptul că o parte din colegi vor primi penalități pentru creditele din bănci? (…)

 

Cu același respect, Profesor Stoica Liviu,

Director Școala Glodeni și consilier local”

 




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente
Dâmbovițenii, îngrijorați de creșterea prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale