Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.08.2020 00:09

În timp ce vinovații caută vinovați


A A

La Chindia nu-și asumă nimeni retrogradarea

La Chindia nu-și asumă nimeni retrogradarea

❚ Nu am văzut nicio demisie de onoare la gruparea târgovișteană, nici măcar după șase eșecuri legate. La cum se prezintă Chindia, ar fi retrogradat indiferent de condiții ❚ Din păcate, e la fel ca la echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal. S-a dus în cap, a tocat sute de miliarde, dar nu și-a asumat nimeni. Pentru că la Târgoviște merge și așa. Până când? Probabil până la următoarea ședință a asociaților ❚ Chindia este retrogradată matematic, fiind clar cea mai slabă din competiție. Acum stă la mila forurilor fotbalistice centrale, poate o ieși de un baraj cu Mioveni sau de o dublă victorie la masa verde cu Dinamo ❚ Compara cineva Chindia cu un bulgăre de aur. Știm că aurul nu-i frige pe cei cu mâinile curate

 

COSTIN MIHAI

 


 

“Avem în limba română un termen pe care îl folosim foarte, foarte des: îmi asum lucrurile, dar niciodată nu plătim pentru ce ne asumăm. A asuma nu e doar un cuvânt, un gest, o faptă. Eu am crezut, am gestionat niște lucruri, nu am fost capabil să le duc la capăt. Și eu mă simt părtaș la ce s-a întâmplat aici”, așa a sunat o demisie onorabilă, depusă de Costel Enache, după ce a ratat promovarea în Liga 1 cu Petrolul Ploiești. Când ești un factor important, poate decisiv, în structura unui club respectabil, nu ai voie să ratezi obiective majore. Iar dacă la mijloc mai sunt și bani publici, eșecul nu are alibi. La Petrolul nu au fost bani publici, însă brandul este așa greu în Ploiești și chiar în fotbalul românesc, încât demisia a venit ca un gest de onoare. Probabil că nu l-a plâns nimeni pe antrenorul demisionar pe ,,Ilie Oană”, pentru ,,lupii” din galerie nu există toleranță la non-performanță, însă decența plecării a mai calmat din spirite. Dacă Enache ar fi tras de scaun, cum se practică pe la alte cluburi, ar fi riscat un război pierdut din start cu fanii petroliști.

Doamne ajută prin birouri, că pe teren a fost Doamne ferește!

Ratarea promovării în Liga 1, când Chindia a pierdut frustrant cu Voluntari, după loviturile de departajare, a provocat o demisie și la Târgoviște, în 2018. Nu a venit imediat, ci după o perioadă de analiză sinceră, iar Croitoru a înțeles că trebuie să lase și altuia o șansă. Așa a apărut Viorel Moldovan, care a promovat Chindia din prima încercare, după care a înecat-o la Liga 1. A plătit cu postul, însă nici Emil Săndoi nu a fost mai performant în play-out. Echipa este retrogradată matematic, fiind clar cea mai slabă din competiție. Acum stă la mila forurilor fotbalistice centrale, poate o ieși de un baraj cu Mioveni sau de o dublă victorie la masa verde cu Dinamo. Doamne ajută! Pe teren, însă, a fost Doamne ferește! Compara cineva Chindia cu un bulgăre de aur. Știm că aurul nu-i frige pe cei cu mâinile curate.

La Târgoviște merge și așa. Până când?

Nu am văzut nicio demisie de onoare la Chindia, nici măcar după șase eșecuri legate. De fapt, vinovații caută alți vinovați: asociații că nu au finalizat stadionul în termenul promis, arbitrii că nu au dat penalty, ziariștii că nu vin la meciuri, suporterii că îl contestă pe unul sau pe altul din club, toate sunt reale. Însă, la cum se prezintă Chindia, ar fi retrogradat și la Târgoviște, și cu arbitraje corecte, și cu ziariști în tribune, și cu laude din partea fanilor. Din păcate, e la fel ca la echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal. S-a dus în cap, a tocat sute de miliarde, dar nu și-a asumat nimeni. Pentru că la Târgoviște merge și așa. Până când? Probabil până la următoarea Ședință a asociaților. Voi scrie și despre stadion, rămâneți aproape!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Anonim la 06.08.2020 14:56

Alo ! Jucam barajul! Despre ce vorbim. Asta s- a decis astăzi. Deocamdată nu am retrogradat. Jucam barajul si normal vom juca si la anul în liga 1. Surprize, surprize...Ati luat-o cu greutățile înainte. Succes Chindia în liga 1. Si sperăm să rămânem în liga 1. Șanse foarte mari...După meciul de duminică ne putem pronunța...Ole, ola... Chindia rămâne în liga 1. Nu mai este in B !


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale