Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.03.2017 00:19

Editorial


A A

La ce meditează marii procurori?

La ce meditează marii procurori?

GEORGE COANDĂ


Doamna Laura Codruța Kovesi și domnul Augustin Lazăr parcă ar fi bătuți în cuie în posturile de procuror-șef al DNA și, respectiv, de procuror general al României. Iar omul care îi ține cu dragoste părintească în brațe nu este nimeni altcineva decât herr Klaus Werner Iohannis, stăpânul inelelor de la Cotroceni. Este evident, ca lumina zilei, că ambele personaje din fruntea celor două procuraturi calcă vesel și cu nonșalanță cartea aia fundamentală a patriei, numită Constituție, n-au nicio treabă cu ea, se călăuzesc după propriile viziuni în materie de cercetare penală și, dacă e cazul, saltă și guvernul, porniți cu „mânie proletară” să-l bage la beci. Curtea Constituțională le-a bătut amândurora obrazul, le-a arătat pe ce căi greșite au apucat-o, dar ei ba, n-au auzit de demisie, se vor eternizați în jilțurile ălor două procuraturi care au cam băgat frigurile morții în oasele unor compatrioți, dând națiunii de veste că ar fi în stare să aresteze toată Casa Poporului numai ca ei să rămână pe înaltele funcții date lor în dar de herr Klaus. Suntem, deci, într-un absurd… teatru absurd, în care cei ce ar trebui să respecte Legea fundamentală a patriei, mama legilor nu-i așa, sunt primii ei sfidători. Cât o privește pe Codruța, ea merge mai departe, pentru că este exclus, după cum a răspuns unei fătuci realizator de emisiuni pe la nu știu ce post de televiziune sau de radio, dar ce mai contează pe la ce microfon, asta trădându-i infatuarea și încrederea că herr Klaus o va ține în brațe în interes propriu. Și da, președintele României nici gând să le spună pa și n-am cuvinte. Are el un interes propriu și personal cu cei doi „eroi” ai timpului nostru de tristă amintire. Și asta, culmea, apropo de absurdul situației, în aste momente, când foștii susținători ai Codruței, ăia de i-au aninat și niște decorații pe pieptu- i de bărbată din partea unor mari democrații euroatlantice, și-au luat seama că au luat leapșa, înșelați de aparențe. Acu’ i-au întors spatele, dar herr Klaus se face că nu vede, naiba știe de ce. A încerca să scormonești pentru a înțelege chestia asta este o inutilă pierdere de timp. Sau te pomenești că o fi având vreo legătură cu multele case ale familiei Iohannis… La astea or fi meditând acum procurorii?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale