Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.10.2021 00:20

Editorial


A A

La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (II)

La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (II)

Să amintim eroica ediția a 53-a – nu este o vorbă în vânt, chiar a fost eroică! – desfășurată în plină pandemie de COVID-19, când, pentru că restricțiile erau draconice, festivalul era cât pe-aci să-și întrerupă numărătoarea, ceea ce ar fi putut duce chiar la amânarea sa sine die. Și dacă s-ar fi petrecut așa ceva, ar fi fost unii invidioși păguboși care ar fi jubilat.

Însă, în ciuda și disperarea acestora, ediția a avut loc, și chiar sub teroarea covidului, a fost un succes! Să ridicăm, totuși, vălul de pe un secret: dacă, hotărât să nu cedeze, Teodor Vasiliu n-ar fi vorbit că primul-ministru în exercițiul funcțiunii pe atunci, Ludovic Orban, „Crizantema de aur” s-ar fi ofilit. Și, de bună seamă, dragostea nestinsă pentru Romanță și pentru festivalul ei a făcut o minune. Și „Crizantema de aur” nu s-a ofilit.

N-a zis Ecclesiastul că dacă iubire nu e, nimic nu e? Și așa a fost. S-a dat dezlegare de la Palatul Victoria. Și aceeași primejdie a pândit și această a 54-a ediție. Căci pandemia asta, care pare fără de sfârșit, și ia vieți după vieți, cu un zăbranic greu a învăluit România. Și iată că Romanța este mai tare decât moartea: „Crizantema de aur” trăiește.

Este foarte adevărat că, și de astă dată, restricțiile oficiale sunt la fel de draconice. Dar sunt respectate. Și juriile, și spectatorii/fanii, răsfirați în sala de spectacol, apropo de „distanțarea socială” și trăind astfel un sentiment frustrant, au răspuns totuși „prezent” la chemarea Romanței. Astfel că Festivalul Național „Crizantema de aur” își continuă în viitor destinul, înfruntând un virus perfid, cât și unele adversități orgolios păguboase.

Așa că se poate vorbi de încă o ediție eroică. Suflet din sufletul neamului românesc, Romanța, și la cea de-a 54-a ediție a „Crizantemei de aur”, a învins. Să-i urăm cântec de dor neîntrerupt pe strune de vioară.

 

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haosul public și distrugerea națiunii române
Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale