Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.09.2014 00:20

Înfrânt în instanță de primarul liberal al orașului Pucioasa,


A A

Klaus Johannis la Târgoviște, în plin cutremur PNL

Klaus Johannis la Târgoviște, în plin cutremur PNL
La conferința de presă de ieri, Klaus Johannis a susținut că decizia Tribunalului București nu afectează în niciun fel PNL sau ACL

❚ Klaus Johannis, ales nelegal în fruntea PNL! Este verdictul Tribunalului București la contestația depusă după Congres de primarul liberal al orașului Pucioasa, Dănuț Bădău ❚ Instanța din Capitală nu a acceptat modificarea Statutului PNL, drept pentru care și alegerea lui Johannis în fruntea partidului nu este legală și astfel candidatura acestuia la președinție este încurcată ❚ Aflat ieri în vizită la Târgoviște, prezidențiabilul ACL (PNL-PDL) Klaus Johannis a declarat că decizia Tribunalului București nu afectează nici funcția sa de președinte, nici candidatura la președinție și nici fuziunea cu PDL ❚ PNL are dreptul să atace hotărârea la Curtea de Apel, iar dacă și această instanță păstrează verdictul Tribunalului București, PNL nu numai că rămâne fără Johannis președinte, dar riscă să fie și radiat din Registrul Partidelor Politice, spune primarul Bădău

ANA MARIA POPESCU


Klaus Johannis, ales nelegal în fruntea Partidului Național Liberal! Verdictul aparține Tribunalului București, care a admis contestația depusă în instanță, după Congres, de primarul liberal al orașului Pucioasa și a respins cererea PNL de acceptare a modificărilor aduse Statutului partidului. Tribunalul București susține că modificarea Statutului referitoare la vechimea lui Klaus Johannis în PNL s-a făcut în mod nelegal, drept pentru care și alegerea lui Johannis în fruntea Partidului Național Liberal nu este legală și, pe cale de consecință, și candidatura acestuia la președinția României este încurcată.

Alegerea lui Johannis în funcția de președinte ar fi trebuit să fie făcută după ce Tribunalul aproba modificările la Statutul PNL

Situația cu care se confruntă astăzi PNL și Klaus Johannis sunt consecințele contestației depuse în instanță la începutul lunii august de primarul Pucioasei, Dănuț Bădău, care de la început a susținut că alegerea lui Klaus Johannis în funcția de președinte PNL ar fi trebuit să fie făcută abia după ce Tribunalul aproba modificările aduse Statutului, iar alegerile pentru șefia partidului nu trebuiau să aibă loc înainte de decizia instanței. Avertismentele primarului Dănuț Bădău nu au fost luate în seamă la vremea respectivă, dar instanța i-a dat câștig de cauză și a aruncat în aer toate strategiile liberalilor. Decizia instanței nu este definitivă, PNL are dreptul să atace hotărârea la Curtea de Apel, iar dacă și instanța superioară păstrează „verdictul” Tribunalului București, Partidul Național Liberal nu numai că rămâne fără Klaus Johannis președinte, dar riscă să fie și radiat din Registrul Partidelor Politice!

Dănuț Bădău mai are două acțiuni în instanța de contencios

Primarul orașului Pucioasa, Dănuț Bădău, ne-a declarat ieri: „Nu știu care este dispozitivul deciziei date de Tribunalul București în legătură cu acțiunea mea prin care am atacat organizarea celor două Congrese PNL. Am înțeles că s-a respins cererea de acceptare a modificărilor Statutului și în cazul acesta PNL are dreptul la recurs. Să vedem ce va spune și instanța Curții de Apel. Nu aș putea să spun în ce măsură ar putea să afecteze candidatura domnului Johannis la funcția de președinte al României, dar s-a creat o problemă cu privire la legalitatea, la legitimitatea conducerii PNL. Demisia domnului Antonescu și demisia celorlalți colegi ai săi din Biroul Politic Național a creat un fel de vid statutar, pentru că lucrurile sunt pe fundalul unei politici fără conducere legală. Eu am contestat în principal niște prevederi ale Statutului care nu erau conforme cu legislația în vigoare, chestiuni care afectau drepturile liberalior. Instanța mi-a dat dreptate și sper ca Decizia să fie și definitivă. Eu doresc ca modificările, completările nelegale aduse Statutului să fie anulate, să fie eliminate din acel proiect de modificare a Statutului. Nu-mi doresc deloc să revină Crin Antonescu președinte, pentru că pe vremea acestuia chiar au fost luate unele decizii pe care le-am contestat în instanță. Mai am încă două acțiuni în instanța de contencios- administrativ, tocmai ca urmare a acestor dese modificări la Statut, care dădeau posibilitatea organelor de conducere ale partidului să ia hotărâri fără să le motiveze, fără să-i consulte pe cei împotriva cărora luau aceste măsuri. Nu știu cum se vor așeza lucrurile, dar în Legea partidelor politice există o prevedere care spune că, în cazul în care instanța respinge cererea de acceptare a modificărilor Statutului și Statutul a fost între timp aplicat, se poate radia partidul din Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul București”, a concluzionat primarul dâmbovițean Dănuț Bădău.

Vizită... la minut în Târgoviște

Ieri, 9 septembrie, la o zi după ce Tribunalul București și-a pronunțat decizia, a avut loc vizita la Târgoviște a prezidențiabilului ACL, președintele PNL Klaus Johannis. La fel ca Elena Udrea, care a ales să viziteze Târgoviște pe 6 septembrie, Klaus Johannis i-a făcut o vizită oficială Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei. Klaus Johannis a fost însoțit la Târgoviște de Vasile Blaga - președintele PDL, Gheorghe Falcă – președinte PDL Arad, Mihai Voicu – vicepreședinte PNL, Ludovic Orban și Iulian Vladu – co-președinți ACL Dâmbovița, Gabriel Grozavu – vicepreședinte CJD, actuali și foști parlamentari de Dâmbovița. În debutul vizitei, președintele PNL a avut o întrevedere scurtă cu primarul interimar al municipiului Târgoviște, Ciprian Prisăcaru, cu fostul primar Gabriel Boriga și cu aleși locali ai PNL și PDL. Pe durata acestei întâlniri, Primăria Târgoviște a fost păzită de Poliția Locală, iar presa și nici măcar contribuabilii simpli nu au avut acces.

Klaus Johannis: „Decizia nu afectează partidul și alianța absolut deloc”

Klaus Johannis, alături de Vasile Blaga, Ludovic Orban și Iulian Vladu, a susținut și o conferință de presă, la sediul ACL Dâmbovița, evident cu limită de întrebări și de timp, în cadrul căreia președintele PNL a spus, cu puține cuvinte, scopul vizitei sale în Dâmbovița: „Este prima dată când am plăcerea să vizitez frumosul municipiu Târgoviște. Am fost primit foarte bine la primărie. Avem o întâlnire tipică de precampanie, cu activul ACL, colegii noștri atât din PDL, cât și din PNL. Cu ÎPS Nifon a fost o întâlnire nepublică. A fost o primire protocolară, foarte frumoasă, cum se cuvine. Am avut suficiente subiecte cât să acoperim o discuție foarte agreabilă de o jumătate de oră”, a declarat Klaus Johannis.

Întrebat despre decizia Tribunalului București, Klaus Johannis a declarat: „Decizia nu afectează partidul și alianța absolut deloc. Este în primă instanță și chiar și așa trebuie să vedem un pic ce s-a decis acolo. Au fost înaintate spre validare instanței modificările din Statut, documentele Congresului Extraordinar și documentele Congresului Ordinar. În ce privește documentele Congresului Extraordinar și Congresul Ordinar, deci inclusiv alegerea mea și a conducerii PNL, nu au fost niciun fel de obiecțiuni și ele au fost accesate ca atare. Instanța nu a acceptat în integralitate modificările din Statut care au fost aduse, dar asta este o problemă birocratică, o problemă care nu afectează în absolut niciun fel modul în care acționăm noi sau faptul că sunt președintele PNL în continuare. În momentul în care vom primi motivarea instanței vom vedea foarte exact despre ce articole este vorba, vom discuta în conducerea vechiului PNL cum procedăm, probabil vom contesta, vom apela decizia instanței în punctele care credem că ne sunt nefavorabile, dar pot să vă asigur că aceasta este o procedură judiciară care nu are niciun fel de urmări practice pentru modul în care funcționăm acum, nu are nicio influență asupra statutului meu de președinte al PNL, nu are nicio influență asupra procesului de fuziune PDL-PNL și nu are absolut nicio influență asupra faptului că sunt în continuare candidatul desemnat pentru prezidențiale. Aceste lucruri nu vor fi absolut deloc influențate”. După conferința rapidă de presă, candidatul ACL la președinție s-a întâlnit, la Casa Sindicatelor, cu activul Alianței Creștin Liberale din județ, la care – pe lângă cei amintiți – a participat și prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, cel care va fi numit premier dacă Johannis va câștiga alegerile prezidențiale.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale