Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.05.2015 00:19

Editorial


A A

Klaus, cu cartea Carmen, cu eticheta

Klaus, cu cartea Carmen, cu eticheta

ALINA MAVRODIN VASILIU


Familia prezidențială a fost vineri în centrul atenției la Târgul de carte Bookfest. Și nu numai pentru sesiunea de autografe căreia președintele României i-a acordat câteva ore din prețiosul său timp, migălindu-și augusta semnătură pe noul său bestseller autobiografic. Al doilea în ultimele 6 luni!

Chiar așa, să stai vreo 2 ore ca să iei o carte cu autograf de la Klaus Iohannis e semn că românii au convingeri puternice cu privire la... statul la coadă. Aș sta și eu, dar nu ca ei, ci doar ca să pun Statul la coadă. Nu știu dacă m-ați înțeles. În fine, ce vreau să mai scriu aici este că atracția evenimentului nu a fost doar Klaus cu cartea, ci și Carmen cu eticheta. Cea vestimentară!

Nu vreau să mă lansez într-un comentariu răutăcios despre cât de bogați sunt săracii bugetari sau despre cât de profitabile pot deveni funcțiile publice. Nu țin eu socoteala la prețul hainelor de lux cu care se afișează smerită în public profesoara Carmen Iohannis, pe lângă soțul său devenit președinte... scriitor într-o țară ruinată de corupție. Dar dacă tot o iau la bani „mărunți” niște experți într-ale modei, atunci cred că nu-i un subiect tocmai de lepădat. Așadar, am aflat că ținuta primei doamne (încă neinstituționalizată!) i-ar fi scos din buzunar, pentru o singură apariție, vreo 3.250 euro (fără să-i punem și bijuteriile la socoteală). Doar rochia de 1.300 euro, făcută la croitorul Casei Regale, plus sandalele de 750 euro asortate cu poșeta de 1.200 euro (cică-s de la Salvatore Ferragamo) ne dau o idee despre obrazul subțire al primei doamne.

Dacă mai punem la socoteală și bijuteriile, calculele în lei românești sar de 20.000. Luați cu ele, vedeți și dumneavoastră de la ce am plecat și unde am ajuns. Pur și simplu, eticheta vestimentară a doamnei Iohannis a surclasat-o pe cea a cărții domnului. O fi vreo chestie de marketing și asta. Adică plătești oricâte cărți ale soțului numai ca s-o vezi pe soție așa gigea măi-măi îmbrăcată și pe tocuri înălțată, în sandale cu fermoar ultimul răcnet încălțată. Și poșeta! Ah, poșeta, ce subiect sensibil pentru români de la doamna Udrea-ncoace! Cum de îi scapă domnului președinte asemenea subtilități? Și-ar mai fi încă multe altele. De exemplu, doar una, ca să nu vă plictisesc, este că, la un calcul simplu și foarte tehnic, specialiștii editurilor ne asigură că mai mult de 2 lei nu-i poate reveni pentru un exemplar vândut domnului Iohannis.

Ceea ce mi se pare de-a dreptul jignitor să spui despre președintele României că a scos încă o carte pentru numai 2 lei bucata. Partea lui sau partea ei? Păi da, fiindcă nu ne trebuie decât olecuță de aritmetică, de-aia elementară, oricât de mulți radicali ne-ar ispiti prin presă, ca să derivăm funcțiile publice de la zero barat la infinit, și constatăm că eticheta vestimentară a doamnei Carmen face cât vreo 8.000 de cărți ale domnului Klaus Iohannis. De-aia vezi s-o fi sacrificat președintele câteva ore ca să dea atâtea autografe. Nu l-o fi durut dreapta?

P.S. Nimeni nu a fost interesat să evalueze și eticheta vestimentară a lui Klaus Iohannis? Păcat! Sigur nu e second-hand!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haosul public și distrugerea națiunii române
Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale