Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.06.2014 07:19

Pamflet


A A

Klaus 6 haus. Yacht, nicht?

Klaus 6 haus. Yacht, nicht?

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

De când PNL se spielhosen-ește pe lângă Klaus „Ich liebe dich, Ich liebe dich...”, toată lumulița bugetară de dreapta cu propaganda aferentă învață și ea să buchisească pe nemțește. Presa îi dă o mână de ajutor cu averile lui Herr Klaus Werner, cel garantat de Frau Merkel. Tema zilei: câte Haus are Klaus?

 

Și-ncepem: Eins, zwei, drei, vier, funf, sechs… Ja, sehr gut! Și apoi ein, zwei BMW-uri… Wunderbar, adică minunat! Și totuși... Yacht, nicht? Eu zic că niște pescari într-ale apelor tulburi din politica românească ar putea să (sur)prindă, la o adică, și-un yacht tras la cheu ori la chei (c-avem așa ceva prin porturile electorale!), și nu doar cele 6 Haus ale lui Klaus.

 

Dar mai cu seamă e de cercetat ce afaceri a pus pe vier, adică patru, roate și chiar mai multe Herr Klaus în politica de familie pe Strase în Sibiu. Aflând și noi, ca tot românul prostit de politicieni, câte a adunat în pușculițăn neamțul de curând liberal, numai și numai din salarul de profesor meditator, îți vine să scandezi a pagubă în Auschwitz-ul democrației originale românești sloganul „Arbeit macht... fraier!”. Și nu frei, care înseamnă liber.

 

Pe înțelesul cititorilor noștri care nu știu și nici n-au chef să se dea peste cap ca un foraibăr ca să învețe alemanda de dragul lui Herr Klaus cel cu 6 Haus, le spunem doar că „Arbeit macht frei” înseamnă „Munca te face liber” și era cinicul slogan de pe poarta lagărului de exterminare de la Auschwitz.

 

În România, e clară treaba că munca nu te face „frei”, ci fraier în ochii celor care pretind că vor să facă politică nemțește, dar o sucesc pe românește. Între timp, repet, PNL-ul se izmenește, pardon, se spielhosen-ește, mutându-și doctrina de pe-un crac pe altul, cu tot soiul de amenințări electorale, trecute o vreme în planul al doilea, de când cu inventarierea șpăgilor din familia prezidențială, plină și aia de case dubioase.

 

Ascultându-l pe noul președinte al liberalilor, pe Klaus cu ale lui 6 Haus, cum se scrâșnește la popor prin televizor, ai zice că-n toamna asta nu scăpăm fără s-o pună ai lui de-al treilea Reich. Asta și-o fi propus cumva dreapta nemțească cea „populară” în biața noastră țărișoară? Nu de alta, da’ e bine să știe și românii votanți ce-au votat și ce-au căpătat.

 

La așa declarații de amor liberal pentru poporul român, care i-a răspuns însă cu eine kleine prozente la europarlamentare, nu găsesc altă concluzie de final decât una inspirată dintr-un șlagăr nemțesc: Ich Lieb dich, du liebst mich nicht! Adică eu te iubesc, tu nu mă iubești. Ja, Ja, Ja! Sau... nu mai ia, ci pune demisia colea!

 

 

 www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale