Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.11.2014 00:19

Pamflet


A A

Klaunus protestantu'

Klaunus protestantu'

TEODOR VASILIU


Oricât ar melița tembeleviziunile cele parașutate pe dreapta, cică din credințe pur ideo(i)logice, cum că oamenii Bisericii Ortodoxe se implică nepermis în campania electorală, eu sunt gata imediat să le dau propagandiștilor cu Sfânta Cruce peste gură. Cu orice risc! Am niște sfătuitori puternic înduhovniciți care mi-au garantat că războiul pentru ortodoxie, care înseamnă pentru dreapta credință, merită orice sacrificiu.

 

În cazul de față, mă pun și eu cu armele mele p-ăștia care protestează de dragul protestantului Klaunus și împotriva bisericii majoritare. Cică Biserica Ortodoxă, draga de ea, trebuie să stea mută în acest război electoral parșiv dus pentru deznaționalizarea și divizarea poporului meu.

 

E ca și cum le-ai cere înalților ierarhi ai Bisericii Ortodoxe să facă pe morții-n păpușoiu’ electoral când sfințiile lor știu prea bine ce urmăresc niște indivizi aciuați „pe dreapta”. Mai sunt și niște neduși pe la biserică dintre cei care fac spume la gură împotriva Bisericii Ortodoxe somându-i pe preoți să nu-și sfătuiască de bine enoriașii taman acu’, când au de ales între un creștin-ortodox și un protestant pentru cârmuirea țării.

 

Am înțeles toate cele dintr-ale democrației despre toleranță, dialog interconfesional, ecumenism… Doar că toate trebuie să fie menite de fapt lucrării divine de a-i aduce pe toți la ortodoxism și nicidecum pentru a risipi turma majoritară după păstori străini la cap. Ăștia fugiți de-acasă care au intrat în oastea de prozeliți a lui Klaunus protestantu’ se pozează pe lângă bisericile ortodoxe, dar nu intră în ele. Altfel se dau patrioți pe la televizor, sperând să găsească printre români destui bătuți în cap, numa’ buni ca să-i prostească.

 

Ce nu-nțeleg ei este că, în felul ăsta, au chemat la luptă oastea ortodocșilor. N-ar putea dezerta tocmai preoții din ea când miza războiului electoral îi privește direct și personal, ca păzitori și propovăduitori ai dreptei credințe. Zic unii c-ar fi existat și-o circulară prin care preoților li se cerea să-i mobilizeze pe credincioși pentru a-și da votul unui creștin-ortodox.

 

Și ce-ar fi trebuit altceva să facă? Să-i lase pradă smintelilor „de dreapta” emanate de niște propagandiști care urmăresc să facă dintr-un lup protestant ditamai paznicul la stâna românească cea creștinată acum 2000 de ani de Sfântul Apostol Andrei? Astea-s vremurile păcătoase pe care le trăim și nu am cum să tac și nici preoții ortodocși nu au dreptul să o facă, fiindcă biserica strămoșească este vie și a fost luptătoare dintotdeauna. N-o să depună armele tocmai acu’ de frica unor politruci care și-au bătut joc de poporul român.

 

Dacă „ai dreptei” n-au avut alt catindat mai bun decât protestantu’ Klaunus, iar stânga a venit cu unul creștin ortodox din neam de preoți, ce-ați vrea să aleagă în mod firesc poporul român creștin ortodox decât pe unul de-al lui? Din păcate, nici printre susținătorii lui Victor Viorel nu-s destui care să aibă cuvintele la ei când trebuie să apere Biserica Ortodoxă pe la tembeleviziuni. Și dau din colț în colț în fața propagandiștilor „de dreapta” care-i pun la zid pe preoți.

 

Le răspund parafrazându-l pe un mare politician american, unul J.F. Kennedy, dacă au auzit de el, că tot se închină politrucii ăștia la America de m-au speriat: „Nu întreba ce a făcut Biserica Ortodoxă pentru tine, întreabă-te ce poți face tu pentru Biserica Ortodoxă”. Răspunsul e simplu: dați-i României un președinte creștin-ortodox. În felul ăsta, puteți face și voi ceva corect pentru țara asta și pentru neamul românesc!

 

P.S.1. M-a întrebat o vecină când își are Werner sfântul în calendarul creștin ortodox, că vrea, de ziua lui onomastică, să-i dea un tort cu frișcă-n cap...

P.S.2. Parcă-i știam ortodocși pe susținătorii dâmbovițeni ai protestantului Klaunus. S-au sucit între timp? Te pomenești că n-or să mai facă nici ei Sfânta Cruce pe la evenimentele creștin ortodoxe, dacă dreapta lu’ Klaunus protestantu’ n-o face…




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de gigi la 10.11.2014 09:30

imi place articolul!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale