Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.08.2015 00:14

Judecătorul Nicolae Tănase, invitatul Danei Grecu în emisiunea "La ordinea zilei"


A A

"Jurnaliștii Antena 3 se luptă pentru dreptatea oamenilor"


❚ „După Revoluția așa-zis anticomunistă din decembrie 1989 s-au purtat cu mine mai rău decât până atunci” ❚ „Doamna președinte judecătoare în cazul violatorilor de la Vaslui a luat nota zero și e trimisă la Școala Națională de Grefieri” ❚ „O așa deschidere sufletească spre a face bine oamenilor, cum am găsit la Dana Grecu și la toți colegii dumneaei nu mi-a fost dat să întâlnesc până acum” ❚ „Antena 3 face dreptate necăjiților, oamenilor care au fost abuzați în fel și chip. Dar abuzul cel mai mare pe care o să-l subliniez este cel care vine de la instituțiile statului”

interviu în exclusivitate cu judecătorul Nicolae Tănase

ANDREI VASILIU


Rep.: Domnule judecător Nicolae Tănase, am avut surpriza să vă vedem în emisiunea „La ordinea zilei”, moderată de Dana Grecu, o jurnalistă de mare atitudine. Care a fost prilejul întâlnirii cu jurnaliștii Antena 3?

- De la început a fost un prilej fericit, o mare bucurie pentru mine, să ajung să-i cunosc pe cei de la Antena 3 care se luptă cu atâta sinceritate și cu atâta curaj pentru dreptatea oamenilor. La 72 de ani și cu peste 40 de ani de activitate în justiție, aproape jumătate ca avocat și cealaltă parte ca judecător, am putut să cunosc tot felul de oameni. O așa deschidere sufletească spre a face bine oamenilor, cum am găsit la Dana Grecu și la toți colegii dumneaei, nu mi-a fost dat să întâlnesc până acum. Există o unitate la această echipă de băieți și fete frumoase, toți inteligenți, pe care mie, ca jurist bătrân, nu-mi rămâne decât să o aplaud și să-mi încarc sufletul cu bucurie și cu speranța că totuși lucrurile în țara asta se vor îndrepta.

 

Rep.: Se vede că v-a impresionat întâlnirea cu jurnaliștii de la Antena 3, dovadă fiind și faptul că le-ați dedicat două scurte volume de poezii. Ce ne puteți spune despre acestea?

- Dumneavoastră personal, și doamna Alina Mavrodin și domnul Teodor Vasiliu mă cunoașteți de mulți ani ca unul care a practicat avocatura și magistratura aproape patru decenii la Târgoviște și mi-ați făcut onoarea să anunțați publicul că am scris niște cărți de poezii de-a lungul timpului, prima fiind în 1995. Am publicat niște poezii care mi-au atras multe necazuri din partea urmașilor comuniștilor care sunt peste tot și acuma, în toate funcțiile de conducere, Justiție, procuratură, administrație. Dar nici eu n-am abandonat.

 

„În documentele pe care le-am trimis la CEDO

am dovedit că nu mi-au fost respectate viața și sănătatea”

Rep.: Înțeleg că din cauza acestor necazuri ați ajuns cu lupta până la instanța supremă europeană, la CEDO, lucru despre care ați vorbit și la Antena 3.

- Și voi mai vorbi. Povestea cu CEDO a început la mine încă din copilărie. Poate pare exagerat, dar ceea ce vă spun este scris și dovedit în plângerea adresată CEDO. Spre surpriza mea, în luna iulie am primit o comunicare adresată de CEDO Guvernului Român, cerându- i să răspundă ce a făcut în legătură cu respectarea a două articole din Convenția Europeană a Drepturilor Omului: articolul 2 și articolul 8. Ambele se referă la respectarea vieții și sănătății omului. CEDO a făcut această cerere Guvernului Român, determinat de documentele pe care le-am trimis la CEDO, în care am dovedit că nu mi-au fost respectate viața și sănătatea. În decembrie 2004 am fost victima unui accident de circulație, am fost făcut zob și eu și mașina. Când aveam 10 ani am fost luat noaptea de acasă de Securitate și de milițienii din sat, am fost ținut o săptămână aproape în izolare. Eu sunt dâmbovițean, născut la Titu. La data de 2 martie 1943, când m-am născut, tata era comandantul Jandarmeriei din Titu. Și de-acolo mi s-a tras, pentru că întotdeauna în dosarul meu de cadre, pe prima copertă era scris „OSN”, care înseamnă „origine socială nesănătoasă”… După Revoluția așa-zis anticomunistă din decembrie 1989 s-au purtat cu mine mai rău decât până atunci… Am găsit documente din care rezulta că am fost anchetat penal și am fost la o secundă de a fi trimis în judecată și băgat în pușcărie. Norocul meu a fost că dl ministru al Justiției de atunci, Valeriu Stoica, nu mi-a dat aprobare. Am aflat asta din dosar.

 

„Avem o armată de procurori care se pricep la toate”

Rep.: La CEDO ați ajuns ca urmare a acestor descoperiri? Pe ce se bazează plângerea?

- Nu, dar am trimis o parte din documente când am făcut plângerea. Plângerea se bazează pe ce mi-au făcut în cursul urmăririi penale care a avut ca obiect accidentul de circulație de care v-am vorbit. Și-au bătut joc de mine mai mult de 8 ani, eu fiind parte vătămată în dosar, nu autorul. A fost instrumentat de prieteni de-ai mei procurori, prieteni cu ghilimele, inclusiv dintre cei care instrumentaseră dosarul prin care au vrut să mă bage în pușcărie. La procuratură, șeful repartizează dosarul. Avem o armată de procurori care se pricep la toate. Dar știți de ce sunt așa de pricepuți? Ating niște performanțe de deșteptăciune… Au luat nota zero și sunt președinți de instanță, ca doamna președinte judecătoare în cazul violatorilor de la Vaslui. Nota zero! Și e președinte de instanță și e trimisă la Școala Națională de Grefieri, ca să-i învețe… ce? Cum se taie nota zero în patru? Rămâi pur și simplu siderat!

 

Rep.: În această săptămână sunteți invitat la o nouă ediție a emisiunii „La ordinea zilei”, cu Dana Grecu, la Antena 3. Vedem că mergeți încărcat cu buchete de poezii dedicate realizatoarelor Dana Grecu și Alessandra Stoicescu. Vă mulțumim totodată că veți purta și mesajul nostru. Cu ce gânduri vă duceți acolo?

- O să mă exprim așa cum v-ați exprimat și dvs, cu multă încredere și cu multe laude la adresa activității Antenei 3, care este axată pe a face dreptate necăjiților, oamenilor care au fost abuzați în fel și chip. Dar abuzul cel mai mare pe care o să-l subliniez este cel care vine de la instituțiile statului, de la aceste parchete, judecătorii, de la unii dintre acești procurori și judecători care fac parte din categoria „subculturalilor delincvenți”, cum am văzut scris pe Lumea Justiției. Cum să facă aceștia dreptate? Cine spune că nu e așa, înseamnă că nu vrea să se schimbe nimic în țara asta!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale