Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.10.2014 00:10

Alertă sindicală la Târgoviște


A A

Jumătate dintre salariații Upet, amenințați de concedieri

Jumătate dintre salariații Upet, amenințați de concedieri
Ce a fost și ce a ajuns Upet Târgoviște...

❚ Situație gravă la uzina de utilaj petrolier după ce administrația rusă a unității economice a anunțat, fără explicații și fără consultarea partenerilor sociali, intenția de a concedia peste 300 de angajați ❚ Sindicatul „Unirea” din cadrul Upet așteaptă răspunsuri de la administratori, însă și aceștia la rândul lor sunt în așteptarea deciziei de la Moscova ❚ „Facem tot ce este posibil să evităm o concediere care ar fi dezastruoasă pentru oameni în prag de iarnă”, ne-a declarat liderul sindicat Cornel Vizitiu, fiind programată o discuție cu autoritățile județene și cu prefectul în încercarea disperată de a se mai schimba ceva ❚ Fostă perlă a producției de utilaj petrolier, una dintre cele mai cunoscute și recunoscute unități din lume, Upet a fost cumpărată în anul 2001 de cea mai importantă corporație din domeniul construcțiilor de mașini din Rusia – OMZ; în anul 1989 avea peste 11.000 de angajați, în timp ce astăzi abia mai numără 600

VIRGIL VOINESCU


 

Sindicaliștii din cadrul Upet (Uzina de Utilaj Petrolier) Târgoviște sunt în alertă în aceste zile, după ce administrația rusă a unității economice a anunțat, fără explicații și fără consultarea partenerilor sociali, intenția de a concedia peste 300 de angajați.

Potrivit liderului Sindicatului „Unirea” din cadrul Upet, Cornel Vizitiu, „situația îngrijorează pe fiecare angajat din cei 600 câți mai sunt în uzină. De aceea am încercat să obținem de la conducerea uzinei explicații oficiale privind starea de fapt care vizează 300 de locuri de muncă ce urmează să fie desființate. Nu s-au adus clarificări. Singurul răspuns a fost că «Se așteaptă o comunicare din partea patronului de la Moscova». Dar așteptăm de ceva timp și explicația tot întârzie”, a menționat sindicalistul.

 

Cu jalba la autoritățile județene,

doar-doar se va evita concedierea

În această situație îngrijorătoare, dat fiind numărul uriaș de angajați care ar urma să-și piardă locul de muncă, sindicali știi au cerut o întrevedere cu administrația județului.

„Astăzi (n.n. ieri) va avea loc o discuție cu prefectul județului, dl Victor Sanda, și cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, dl Adrian Țuțuianu. Facem tot ce este posibil să evităm o concediere care ar fi dezastruoasă pentru oameni în prag de iarnă. Discuția cu autoritățile este, de moment, un punct de plecare, care ar putea, prin analiză, să conducă la păstrarea locurilor de muncă, și așa extrem de puține”, a mai precizat liderul sindical Cornel Vizitiu.

 

Remember

Upet Târgoviște a fost una dintre cele mai importante companii producătoare de utilaje petroliere din România. Potrivit Wikipedia, în martie 2001, Upet Târgoviște a fost cumpărată de cea mai importantă corporație din domeniul construcțiilor de mașini din Rusia - OMZ. Activitățile de proiectare, consultanță, marketing și comercializare s-au externalizat, prin formarea societății TC UPET SRL. Î

n august 2006, Upet SA a devenit membru al Grupului Industrial Generatia, producător important în Rusia și CSI al unui sortiment larg de utilaje pentru petrol și gaze, pentru petrochimie, pentru foraj și termoenergie.

În anul 1989, numărul de angajați de la Upet Târgoviște depășea 11.000, iar în 2009 ajunsese la 1.189. Terenul uzinei, amplasată în centrul municipiului Târgoviște, a fost, de-a lungul anilor, vânat de investitori, mare parte din el fiind astăzi ocupat de supermarketuri.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Pasajul Petru Cercel, în plin șantier
Noi contracte semnate pentru mega-proiectul de infrastructură
Românii și-au pierdut încrederea...
Parcul UM Gară, în plin șantier
A început campania de vaccinare antirabică
Mai presus de orice "joc geopolitic"!
Piața Revoluției începe să prindă contur
Ziua Armatei Române, sărbătorită la Târgoviște
În această ultimă clipă, salvați "Oțelul de Târgoviște"!
Investițiile CJD, verificate pe teren


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Românii și-au pierdut încrederea...

... în „clasa politică” și în justiție. Ambele i-au trădat. Iar când vorbim de trădare la români, aceștia, pe pielea lor, simt că este „multilateral dezvoltată”. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale