Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.03.2017 00:20

Semnal de alarmă de la conducerea DSVSA Dâmbovița: chiar dacă dispune de un potențial agricol important,


A A

Județul nu-și poate asigura necesarul de consum de carne

Județul nu-și poate asigura necesarul de consum de carne

❚„Nu avem ferme puternice în județ care să asigure necesarul de consum al locuitorilor”, spune directorul Direcției Sanitar Veterinare, dr. Sandu Tolea ❚ „Ajutorul de la Uniunea Europeană a contat foarte mult”, mai declară conducerea DSV Dâmbovița ❚ „În alte țări europene, statul vine în ajutorul fermierului. Am văzut că programul de guvernare al PSD mizează foarte mult pe asta”, a conchis cu un semnal pozitiv dr. Sandu Tolea

VIOLETA STANCIU

 


 

Trist, dar adevărat! Deși dispune de un potențial agricol de invidiat (terenuri arabile, pășuni, fânețe), județul Dâmbovița se află în situația nefericită de a nu-și putea asigura necesarul de consum de carne pentru proprii cetățeni! Acest lucru ne-a fost semnalat chiar de către directorul Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, care este totuși optimist că lucrurile vor intra pe un făgaș normal în anii următori. În lipsa marilor ferme de producție de carne (de toate tipurile), care au existat odată și în județul Dâmbovița, dar care au fost distruse în mod sistematic „la pachet” cu unitățile industriale, de care s-a ales praful, marele noroc al românilor a fost agricultura de subzistență, care a permis supraviețuirea.

„Nu avem ferme puternice în județ care să asigure necesarul de consum al locuitorilor. Spre exemplu, Avicola Crevedia a intrat în insolvență, dar a fost preluată de o altă societate comercială care a luat imediat măsura populării cu pui a fermelor 6 și 7. Deci la Crevedia avem o fermă de pui, iar alta de ouă funcționează la Găești. De porci avem vreo 6 ferme, iar de scrofițe de reproducție alte două. Sunt și 3 ferme vaci, dar de dimensiuni mici, la nivel de 100 - 200 de capete. Bineînțeles că mai sunt și cele care nu sunt autorizate, care dețin între 10 - 20 de capete. La toate acestea se adaugă fermele de dimensiuni foarte mici. Este vorba de exploatațiile de tip A, pe care s-au luat fonduri europene, care sunt doar la nivel de gospodărie. În cadrul acestora, oamenii au un număr de 5-10 vaci și încearcă să se descurce cum pot. Să știți că ajutorul acesta de la Uniunea Europeană a contat foarte mult și contează în continuare”, a precizat directorul Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.

Directorul Sandu Tolea: „Guvernul actual și președintele Liviu Dragnea se cantonează pe producția românească”

Totodată, reprezentantul medicilor veterinari din județul nostru salută măsurile luate de Guvernul Grindeanu, menite să vină în sprijinul producătorului român, după modelul practicat de țările din UE. Nu de alta, dar statele UE își subvenționează la greu fermierii, favorizându-i astfel să iasă pe piață cu prețuri competitive.

„Am văzut că Guvernul actual și președintele Liviu Dragnea se cantonează foarte mult pe producția românească și se dau bani pentru agricultură. Am fost și eu întrebat de ce produsele din țările UE sunt mai ieftine decât cele românești. De exemplu, carnea de porc este mai ieftină în Germania și Ungaria. De ce? Pentru că acolo, în afară de subvenția care este plătită crescătorului, mai sunt niște ajutoare de stat. Deci statul vine în ajutorul fermierului. Am văzut în programul de guvernare al PSD că se mizează foarte mult pe treaba aceasta”, a mai punctat directorul DSV Dâmbovița, dr.Sandu Tolea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale