Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.10.2015 00:10

După înfrângerea cu FC Brașov


A A

Jucătorii și antrenorii Chindiei au pierdut bani frumoși

Jucătorii și antrenorii Chindiei au pierdut bani frumoși
De un singur punct aveau nevoie jucătorii Chindiei în meciul cu FC Brașov, pentru a termina luna pe un loc de play-off și pentru a obține bonusul din premieri

❚ „Jucăm pe 800 lei victoria acasă și pe 1.600 afară, însă luăm doar jumătate din bani, pentru ca cealaltă jumătate să o încasăm doar dacă echipa este pe un loc de play-off la sfârșitul lunii. Din păcate, ne-a bătut Brașovul și am ajuns pe 10”, sunt regretele jucătorilor ❚ „Există, într-adevăr, un bonus, pe un pachet de meciuri, dar niciodată după sistemul 50%-50%. Cum echipa nu este pe un loc de play-off la sfârșit de lună, nu mai primește nimeni nimic. Acest bonus se oferă numai atunci când are clubul bani și oricum nu se punea problema să fie plătit acum, nu a fost în discuția noastră”, i-a contrazis președintele Marcel Ghergu ❚ Cât privește salariile, acestea se plătesc integral și la timp, iar ele ar porni de la 1.200 lei, cât au jucătorii U19 locali și s-ar opri la 4.000 lei. Cei aduși de la Viitorul Constanța ar câștiga jumătate din plafonul maxim ❚ Sursele noastre susțin că și antrenorii au salarii bunicele, 4.000 lei principalul Nicu Croitoru și 3.000 lei secundul Sică Bârdeș. Președintele Marcel Ghergu ar încasa 3.500 lei, iar directorul sportiv Cristi Bălașa, 2.500 ❚ „Pe lângă salarii, mai sunt câțiva din club care se trec și la premieri, la fel ca jucătorii și antrenorii. Într-o lună bună, pot atinge lejer 5.000 lei”, ne-a transmis un insider ❚ „În afara jucătorilor și a antrenorilor nu mai are bonusuri nimeni altcineva din club. Poate președintele, dar se mai gândește dacă le va mai lua”, a reacționat și aici Marcel Ghergu

COSTIN MIHAI

 


 

Eșecul suferit cu FC Brașov a agitat din nou spiritele la Chindia, mai ales că echipa a cunoscut o coborâre importantă în clasament, de pe locul 4, până pe 10. Adică s-a ieșit din zona play-off (1-6) tocmai la final de lună, iar asta a însemnat bani pierduți de jucători și de antrenori.

„Jucăm pe 800 lei victoria acasă și pe 1.600 afară, însă luăm doar jumătate din bani, pentru ca cealaltă jumătate să o încasăm doar dacă echipa este pe un loc de play-off la sfârșitul lunii. Din păcate, ne-a bătut Brașovul și am ajuns pe 10”, sunt regretele jucătorilor, contraziși de președintele Marcel Ghergu. „Cei care v-au oferit asemenea informații probabil că habar nu au pe ce lume trăiesc și nu au înțeles nimic din ce li s-a spus. Există, într-adevăr, un bonus, pe un pachet de meciuri, dar niciodată după sistemul 50%-50%. Cum echipa nu este pe un loc de play-off la sfârșit de lună, nu mai primește nimeni nimic. Acest bonus se oferă numai atunci când are clubul bani și oricum nu se punea problema să fie plătit acum, nu a fost în discuția noastră”.

Salarii la Chindia

Jucătorii Chindiei susțin că au primit până acum doar jumătate de primă după victoria de la Mioveni, părând oarecum nemulțumiți de valoarea acesteia.

„Noi am înțeles de la cineva din conducere că ar fi trebuit să jucăm pe 1.000 lei cu 2.000, după care ni s-a spus că e vorba despre 800 cu 1.600. Nu am luat decât o parte din prima cu Mioveni”.

Cât privește salariile, acestea se plătesc integral și la timp, iar ele ar porni de la 1.200 lei, cât au jucătorii U 19 locali și s-ar opri la 4.000 lei. Cei aduși de la Viitorul Constanța ar câștiga jumătate din plafonul maxim. Sursele noastre susțin că și antrenorii au salarii bunicele, 4.000 lei principalul Nicu Croitoru și 3.000 lei secundul Sică Bârdeș. Președintele Marcel Ghergu ar încasa 3.500 lei, iar directorul sportiv Cristi Bălașa, 2.500.

Se taie Ghergu de la prime?

„Pe lângă salarii, mai sunt câțiva din club care se trec și la premieri, la fel ca jucătorii și antrenorii. Într-o lună bună, pot atinge lejer 5.000 lei”, ne-a transmis un insider.

„În afara jucătorilor și a antrenorilor nu mai are bonusuri nimeni altcineva din club. Poate președintele, dar se mai gândește dacă le va mai lua”, a reacționat și aici Marcel Ghergu.

Până la urmă, sunt lucruri normale la un club divizionar, cum la fel de normal este ca salariile de la Chindia să fie făcute publice, de vreme ce sunt plătite din bani publici.

Câteva sesizări

Fotbaliștii Chindiei nu se plâng de condițiile existente la echipă, însă mai semnalează anumite lucruri.

„După meciul de la Vâlcea nu ni s-a dat nici măcar un sandwich, ne-am cumpărat singuri din benzinării. Unii dintre noi au primit amenzi la cântar, pentru kilogramele în plus, câte 50 sau 100 de lei. Au făcut gălăgie și s-au temut să le mai ia banii, să nu iasă scandal. Plus că se vede cu ochiul liber că anumiți jucători sunt favorizați, la titularizare sau pentru a prinde lotul, ceea ce înseamnă că pot avea acces la prime, atunci când se câștigă”.

Pro și contra antrenori

Părerile se împart atunci când vine vorba de antrenori, iar jucătorii comentează diferit.

„Croitoru este un antrenor echilibrat și încearcă să fie cât mai corect. Își vede de treabă, ne vorbește frumos și vrea să se apropie de noi. Am înțeles că ar vrea să-l schimbe cu Cristi Bălașa, dar nu e bine”, am prins opinia celor care îl susțin pe Nicu Croitoru, însă avem și jucători care îl apreciază mai puțin.

„El și cu Bârdeș se laudă peste tot că au promovat echipa. Să fim serioși, la ce lot am avut și la ce serie simplă, era jenant să nu promovăm. Au devenit prea plini de ei, însă fiecare pasăre pe limba ei piere. Atât Nicu, cât și Sică au copiii lor de suflet în echipă”.

Martac, cu patru copci la cap

După cinci etape, Chindia ocupă un loc retrogradabil direct (10), însă diferențele de puncte sunt foarte mici în acest moment. Spre exemplu, o victorie cu FC Brașov i-ar fi asigurat un loc pe podium, iar o remiză ar fi menținut-o în zona play-off. Paradoxal, echipa se descurcă mai bine pe terenuri străine, unde a obținut mai multe puncte, după victoria de la Mioveni (3-2) și remiza de la Rm. Vâlcea (1-1). Mai degrabă suferă acasă, pierzând atât cu Universitatea Cluj (0-1), cât și cu FC Brașov (1-2), pentru a trece doar de Olimpia Satu Mare (2-0).

Urmează o deplasare foarte grea, la liderul FC Baia Mare, unde se va pleca de astăzi. Croitoru se confruntă și cu ceva probleme de lot, cele mai serioase apărând în dreptul lui Marius Martac, care a avut nevoie de patru copci la cap.

Cornel Dinu și Antonio Cruceru acuză și ei anumite accidentări, dar se fac eforturi pentru a putea fi folosiți la Baia Mare. Încă un eșec, iar presiunea va reveni din nou asupra băncii tehnice.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de ionel la 01.10.2015 18:59

Nu este vorba de bani aici și mai bine spus de demnitate. Nu este posibil să nu tragi să câștigi când ai în spate un public admirabil ce te susține...Nu știu câte echipe din B1 sau B2 au asemenea asistență pe stadioane, mai ales că sunt situații când vremea este nefavorabilă total în a sta pe niște scaune reci și a urmări un meci anost, fără prea mult spectacol fotbalistic...Jucătorii majoritatea sunt de prin părțile acestui județ, ce se mai vrea de fapt ??? Să tragă să câștige meciurile de acasă și dacă se poate să mai aducă puncte și de pe afară, nu să piardă mai multe puncte acasă decât câștigă în deplasare...Au câștigat 3 puncte acasă din 3 meciuri și 4 puncte de afară din 2 meciuri ! Nu-i bine...Puteam avea cel puțin 10 puncte și eram pe locul 3 în locul celor de la Pâncota...Ăștia pot că sunt într-un colț de țară, noi nu putem ! Când juca CS Târgoviște venea spectatorul de drag la meci, era sărbătoare ! Acum stai chitic, zgribulit că-ți dă gol nu știu ce jucător amator care mai face și mișto de noi...Ăla cu golul direct din corner...Nu mai dă el un asemenea gol niciodată...Garantat ! Să-l introducă în poartă pe Gârlea acela din zona Timișoara, că-i mai bun ca acesta care a încasat un gol ciudat...Hai Chindia ! Bateți ,,moroșenii" la Baia Mare !


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale