Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.07.2014 00:19

Editorial


A A

Jocul de-a înregistrările

Jocul de-a înregistrările

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro

 


De când au avut așa un mare succes la public înregistrările discuțiilor despre CAS dintre Băsescu-Ponta-Petrescu, președintele a promis că va mai scoate pe piață și alte filmulețe. De asta să fiți siguri! Momentul ales îl putem deja bănui. O să fie undeva prin toamnă, când se-adună românii în fața televizoarelor, fie din concediu, fie de la muncă. Dacă mă întrebați pe mine, o să vă spun că nu mă surprinde absolut deloc inițiativa președintelui.

 

 

Am mai avut semnale și până acum că la Cotroceni ar exista o videotecă de toată frumusețea și... spaima, de la caz la caz, în care filmulețele oficiale și cele neoficiale se întrec în a-i face servicii politice domnului președinte și deservicii adversarilor săi. Pe-astea cu membrii actualului guvern o să le scoată sigur pe piață, dacă nu pe toate și integral, măcar sub forma unor montaje expresive.

 

La fel de sigură sunt însă că n-o să scoată dl Băsescu niciodată înregistrările discuțiilor pe care le-a purtat cu membrii fostelor guverne Boc-Ungureanu. Cred că pe-astea nici nu le mai ține prin sertare, ca să nu dea de ele succesorul său și, mai ales, ca să nu existe termene de comparație.

Vă închipuiți cam ce fel de „consultări” se făceau la Cotroceni între Băsescu-Boc-Udrea&Comp.? Presupun că aceia veneau de fiecare dată cu câte o „foaie A4” în dinți, pe care făcuseră calculele la leu înainte de a lua guvernul măsurile „reformiste” atât de populare. Și, de curajoși ce erau, le anunța președintele și nu premierul. De ce oare? În lipsa filmulețelor, pot doar să-mi imaginez că premierul Boc vorbea foarte mult la „consultările” cu Băsescu, până răgușea și rămânea „fără glas”. Îl apuca din nou limbarița numai după ce ieșea președintele țării ca să anunțe rezultatele „consultărilor” cu premierul.

 

De-aia zic că, dacă toate întâlnirile astea au fost filmate, să fie și toate difuzate. Dar nu pe sărite, după cum îi cășună dlui Băsescu. Asta sună a discriminare și riscă încă o amendă. Să facă domnia sa un gest de totală transparență și echidistanță politică, cum nu s-a mai văzut în România, și să pună pe site-ul Administrației Prezidențiale filmulețele „consultărilor” și „negocierilor” purtate de 10 ani încoace între pereții Palatului Cotroceni. Ar fi ceva...!

 

De exemplu, mi-ar mai plăcea să văd la televizor și cum au decurs la Cotroceni tratativele pentru semnarea controversatului pact de coabitare dintre Traian Băsescu și Victor Ponta, în prezența lui Liviu Dragnea și cu binecuvântarea lui Crin Antonescu, în noaptea celebră de după alegerile din noiembrie 2012. Ce-au zis, cum s-au privit, ce și-au promis, ce și-au urat, mă rog, chestii subtile pe care să le analizeze nu doar specialiștii, ci și milioanele de români votanți. Apoi mi-ar păcea mult de tot să văd filmulețele întâlnirilor de la Cotroceni dintre Traian Băsescu și Crin Antonescu, care au dus la ruperea USL-ului și l-au făcut pe fostul președinte PNL de nerecunoscut. Sau, cum ar zice românul de rând, l-au făcut, din om, neom.

 

Dar repet, ca să avem termene de comparație, ne-ar fi absolut necesare și înregistrările video ale discuțiilor pline de personalitate și total lipsite de slugărnicie pe care le-a avut Traian Băsescu cu foștii premieri Boc și Ungureanu, ori cu miniștrii Pogea și Ialomițeanu de la Finanțe, cu ministrul Funeriu de la Educație, ori cu Igaș de la Interne, ori cu ministra Boagiu de la Transporturi, cu Ridzi de la Tineret și, mai ales, cu Udrea.

 

Oh, da, niște filmulețe cu Elena Udrea la „consultări” cu Traian Băsescu la Cotroceni ar vrea toată lumea să vadă la televizor. Alea în care țipa Președintele României la Procurorul General Codruța Kovesi, ca la fata în casă, ne-au convins că slugărnicia în fața lui Traian Băsescu nu e o excepție și nici nu are culoare politică. E doar un blestem de care nicio votare nu pare să ne poată scăpa.

 

P.S. Dintre toate înregistrările posibile și imposibile, uite că nu le-a avut dl președinte taman pe alea dintre Mircea Băsescu, Marian Căpățână și familia lui Bercea Mondial! Ca să vezi! Semn că au și alții înregistrări interesante!

www.alinamavrodin.ro

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale