Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.02.2017 00:19

Editorial


A A

Jap-jap-jap pentru Iohannis

Jap-jap-jap pentru Iohannis

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Palme usturătoare a primit ieri Klaus Iohannis de la Curtea Constituțională a României (CCR). Decizia de ieri a CCR a stabilit faptul că Guvernul era perfect îndreptățit să dea Ordonanța de Urgență 13, atât de contestată și de speculată politic de Iohannis & comp PNL-USR. Tot prin decizia de ieri, CCR a respins și contestația Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), despre care ne amintim că tot la presiunea lui Klaus Iohannis a fost formulată. Odată cu respingerea ca neîntemeiate a celor două contestații, deciziile de ieri ale CCR mai dovedesc ceva: anume abuzul grosolan al lui Klaus Iohannis, care a instigat și a făcut presiuni la CSM și, ulterior, la Avocatul Poporului, ca să conteste împreună cu el OUG 13 la CCR. Magistrații CSM s-au supus voinței președintelui, intrând într-un joc politicianist, nepermis într-un stat de drept și democratic pe deasupra, cântându-i în strună și dându-i apă la moară astfel în toată mascarada uriașelor proteste pe care le-a declanșat președintele României. Și pentru că, vorba românului, parcă n-ar fi fost de-ajuns o măciucă la un car de oale sparte, a mai sărit și Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, să conteste OUG 13, deși inițial spusese că nu are temei legal să o facă. Dar, după vizita intempestivă pe care președintele Iohannis a făcut-o la Avocatul Poporului și după „indicațiile prețioase” pe care i le-a dat, Victor Ciorbea a ieșit vizibil afectat în fața națiunii, anunțând că va face ceea ce i-a cerut imperativ președintele Iohannis. Consecința? Aceste contestații (aranjate și forțate!) au înflăcărat protestele din Piața Victoriei și le-au multiplicat în toată țara, alimentate fiind și de propaganda iohannistă, și de cohorta de semianalfabeți politici care, de două săptămâni, fac circotecă în Parlament și întrețin scandalul artificial creat de Iohannis pentru căderea guvernului. Tocmai de aceea zic că… Jap! Jap! Jap! Palmele de la CCR sunt, întâi de toate, cu dedicație pentru Iohannis instigatorul și abia după aceea pentru cei care au executat slugarnic ordinele lui, transformând instituții respectabile ale statului de drept în instrumente de luptă politică pe frontul unei lovituri de stat aflate încă în derulare. De ce spun asta? Păi, chiar dacă protestele din Piața Victoriei s-au subțiat semnificativ, chiar dacă a căzut moțiunea de cenzură inițiată de fandosiții și ipocriții lideri ai PNL Raluca Turcan și Cătălin Predoiu, chiar dacă CCR a dat smetii usturătoare ieri președintelui Iohannis și CSM-ului, respingându- le ca fiind fără temei contestațiile la OUG 13 și chiar dacă Iohannis s-a făcut de tot râsul cu discursul penibil și neconstituțional rostit de la tribuna Parlamentului, să nu uităm, totuși, că pe frontul loviturii de stat pe care a pus-o la cale, au mai rămas niște instituții de forță puternice, care s-au gândit să facă dosare penale actualului Guvern. Asta reprezintă o premieră nu doar pentru România.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avertizat ieri că „procurorul-șef al DNA este implicat în acest scandal” și că va solicita implicarea Curții Constituționale în tranșarea subiectului. Mai mult decât atât, președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților și-au propus să organizeze urgent o dezbatere parlamentară de mari proporții pe tema modificărilor care trebuie aduse degrabă, în conformitate cu deciziile Curții Constituționale, la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. În opinia președintelui Senatului, cele două Coduri reprezintă o „catastrofă juridică ce a transformat România într-o republică a procurorilor, deciziile CCR de neconstituționalitate fiind de ordinul sutelor”. Așteptăm să vedem ce decide astăzi CCR, care va analiza contestația depusă de Avocatul Poporului cu privire la constituționalitatea OUG 13. Și nu doar atât, pentru că judecătorii CCR vor analiza și OUG 14, adică ordonanța de abrogare a OUG 13, abrogare cerută cu atâta insistență de președintele Iohannis și de protestatarii care au repetat în stradă ceea ce le-a dictat Iohannis la televizor. În mod cert, evenimentele din ultimele două săptămâni, care au dezbinat România și au transformat-o într-un focar de instabilitate, au determinat ieri Academia Română să transmită către toate instituțiile statului și către poporul român un „apel la echilibru și patriotism”, întrucât evoluțiile politice și sociale din ultima perioadă contribuie la erodarea unității statului român. Vom vedea dacă apelul Academiei Române s-a făcut auzit și la Palatul Cotroceni…

P.S. După lăsarea întunericului, „noaptea, ca hoții”, ca să-i citez pe iohanniști, a venit și Klaus Werner la protestatarii de la Palatul Cotroceni, în fața cărora a tăcut ca… mutul, în timp ce ei îi cereau în cor demisia! Ghinion!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale